•  
   
 •  
 •  
 •  
   
   
   
   
 •  
 •  
   
   
 • Αξιοθέατα και Μνημεία πόλεων στον Ελλαδικό χώρο! Στη Φλώρινα

  «Η ανάπτυξη στο Νομό Φλώρινας.....|Της Δέσποινας Φωκ. Γρηγοριάδου

  Περισσοτερα...
 • Οδοιπορικό στα.....Τίρανα!

  Σήμερα φίλοι μου θα βρεθούμε στα Τίρανα.....| Της Δέσποινας Φωκ. Γρηγοριάδου

  Περισσοτερα...
 • Περιηγήσεις με Άρωμα Αιγιάλειας

  .....γνώρισε κι ερωτεύτηκε κάποτε τη Βούρα...| Του Κυριάκου Παπαγεωργίου Περισσοτερα...

 • Η 28η Οκτωβρίου είναι διπλή εορτή. Είναι και Θεομητορική και Εθνική."

  ....για την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Έθνος μας.| Του Πρωτ/βύτερου Βασ.Γιαννακόπουλου Περισσοτερα...

 • Οι Αιγιώτες δεν μαθαίνουν ποτέ σημαντικά πράγματα

  "Η καταστροφή των δένδρων μπροστά από τον «Άγιο Νικόλαο»" | Του Ηλία Δημ. Ασπρούκου Περισσοτερα...

 • Μια άποψη για την Ελληνική τηλεόραση

  Η ιδιωτική τηλεόραση έχει.....| Του Ηλία Δημ.Ασπρούκου Περισσοτερα...

 • ...... Η παραμυθένια

  Ρούχα βγαλμένα από παραμύθι,...| Της Νέλλας Ιωάννου Περισσοτερα...

 • Editorial

  Καλά έλεγαν παλιά ότι … «κάθε χρόνο και χειρότερα!...." | της Αρχισυντάκτριας Χριστίνας Ηλ. Ασπρούκου Περισσοτερα...

 • Κολιέ Mourano

  Στο οδοιπορικό μου στη Βενετία,......" | Της Δέσποινας Φωκ. Γρηγοριάδου Περισσότερα...

 • Μικρή πόλη το Αίγιο και όλα μαθαίνονται...

  Το είδαμε και αυτό...." | ΤουΗλία Δημ. Ασπρούκου Νέων Καιρών Εν Αιγίω Περισσότερα...

 • Η Ιτιά

  Ο φλοιός της Ιτιάς χρησιμοποιείται....... | Η Ανατολίτισσα. Περισσότερα...

 • Ο Δρόμος του ταύρου

  Η πόλη μου είναι χτισμένη σε τρία επίπεδα...." | Του Βλάσση Τρεχλή Περισσότερα...

 • Χρήσιμα Τηλέφωνα Δήμου Αιγιάλειας…

  "Για μεγαλύτερη φωτό, πατήστε περισσότερα..." | Των Νέων Καιρών Εν Αιγίω Περισσότερα...

H TV των Νέων Καιρών.

Print

Τέχνη Ο Ιδεαλισμός

Συντάκτης: Δέσποινα Γρηγοριάδου.

Σαν φιλοσοφικό ρεύμα ο Ιδεαλισμός υποστηρίζει πως ο φυσικός μας κόσμος είναι σαφώς πολύ λιγότερο σημαντικός απ’ ότι το μυαλό, το πνεύμα που τον εμψυχώνουν αλλά και τον εμπνέουν!

Οι ιδεαλιστές προτιμούν τον νου και τη ψυχή, από το σώμα και την ύλη, γι’ αυτό όταν τα ιδεώδη ρυθμίζουν τον τρόπο που ο καλλιτέχνης αναπαριστά τον κόσμο, τότε το έργο του χαρακτηρίζεται σαν ιδεαλιστικό!

Οι σημαντικότεροι καλλιτέχνες του Ιδεαλισμού είναι ο επονομαζόμενος Donatello, ο Albrecht Dürer, Lorenzo Ghiberti, ο μεγάλος Leonardo da Vinci, ο Andrea Mantegna, ο Masaccio, ο Μικαέλ Άντζελο Μπουοναρότι και ο Ραφαήλ.

Οι βασικοί όροι του Ιδεαλισμού είναι:

Print

Τειρεσίας ιδιοκτητών ακινήτων

Συντάκτης: Ηλίας Ασπρούκος.

Ζούμε σε μια Χώρα που μοιάζει με ξέφραγο αμπέλι. Δεν ορίζεις τίποτα, αγωνίστηκες από μικρό παιδί να φτιάξεις κάτι φτάνεις να γίνεσαι συνταξιούχος και βλέπεις πως πρέπει να εξακολουθήσεις να αγωνίζεσαι για να διατηρήσεις τα κεκτημένα σου απέναντι σε αρπακτικά. 

Με αφορμή την οικονομική κρίση, ορισμένοι εξ επαγγέλματος μπαταξήδες βρίσκουν την ευκαιρία και περνάνε καλά, απολαμβάνοντας στην υγεία των κορόιδων. Χαρακτηριστική περίπτωση ενοικιαστές οι οποίοι εξ επαγγέλματος αλλάζουν σπίτια και φεσώνουν για τα καλά τους ιδιοκτήτες. Που μακάρι να ήταν μόνο το φέσι του ενοικίου καλά θα ήμασταν, πολλές φορές ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει φως, νερό, κοινόχρηστα κλπ και άλλες ακόμα χειρότερες ζημιές, που έχει υποστεί το ακίνητο από την κακή χρήση του ενοικιαστή. 

Print

ΣΤΕΝΩΣΗ ΑΡΤΗΡΙΩΝ: ΜΙΑ ΝΟΣΟΣ ΣΥΧΝΗ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΤΑΣΙΚΟ

Συντάκτης: Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη.

Το αίμα περιέχει νερό, οξυγόνο, κύτταρα άμυνας και αιμόστασης, θρεπτικά συστατικά μέταλλα βιταμίνες, στοιχεία απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία των κυττάρων του σώματος. Η ομαλή τροφοδοσία των οργάνων γίνεται καθώς το αίμα διέρχεται από  τις αρτηρίες.

Στο φυσιολογικό άτομο οι αρτηρίες είναι βατές και ανοιχτές με αποτέλεσμα τα όργανα που τροφοδοτούν να αρδεύονται ομαλά και η λειτουργία τους να γίνεται απρόσκοπτα. Παθολογικές καταστάσεις που προκαλούν βλάβη ή συνοδεύονται από αλλοιωμένη σύνθεση του τοιχώματος της αρτηρίας δύνανται να προκαλέσουν παθολογική στένωση του αγγείου με αποτέλεσμα την παρακώλυση της ομαλής τροφοδοσίας των ιστών με αίμα και την ανάπτυξη προοδευτικής ανεπάρκειας του οργάνου που αιματώνεται από την αντίστοιχη αρτηρία.  

Print

Προσωπογραφία Σπύρος Χατζής

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

Ένας συμπολίτης μας σεμνός και πάντα ευγενικός.

Διαθέτει μεγάλη ταπεινότητα και έχει πάντα έναν καλό λόγο για όλους.

Από το 2010 τον Γενάρη είναι παντρεμένος με την Κοινωνική Λειτουργό κ. Αλεξάνδρα Βαρβία, μία γλυκύτατη κοπέλα που εργάζεται στο ΕΚΑΜΕ Αιγίου. Η Αλεξάνδρα ξέρει να δίνει αγάπη στα ανήμπορα παιδάκια.

O Σπύρος και η Αλεξάνδρα έχουν αποκτήσει μία χαριτωμένη κορούλα τη Δήμητρα η οποία φέτος πηγαίνει στη Α’ Δημοτικού. 

Print

Ο Δρόμος του ταύρου

Συντάκτης: Βλάσσης Τρεχλής.

Ο Δρόμος του ταύρου

Η πόλη μου είναι χτισμένη σε τρία επίπεδα. Στο επάνω βρίσκεται η κυρίως πόλη, στο μεσαίο, που ονομάζεται Ληξουριώτικα, κυριαρχεί η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, και στο κάτω είναι το λιμάνι, ο μόλος και ο σιδηροδρομικός σταθμός. Το πέρασμα από την επάνω πόλη στην κάτω είχε για εμάς τα παιδιά όλα τα στοιχεία της περιπέτειας, αφού υπήρχαν πολλοί δρόμοι που έβγαζαν κάτω στη θάλασσα. Ένας λαβύρινθος, κατασκευασμένος όχι μόνον από πέτρες, σίδερα και γρανίτες, αλλά και από μικρές ιστορίες.

Print

Η Ηγεμονία της Σάμου

Συντάκτης: Δέσποινα Γρηγοριάδου.

Υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά για να διακριθούν κοινωνικά και να καλυτερέψουν την οικονομική τους κατάσταση, υπάρχουν όμως και άνθρωποι που έχουν αναλωθεί κυριολεκτικά προσφέροντας, αλλά ποτέ δεν υπήρξαν κυνηγοί θέσεων, αν και είχαν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στα έξοδα ενός προεκλογικού αγώνα.

Για όσους δεν γνωρίζουν διότι ή δεν ασχολούνται ή είναι… γιαλαντζί ιστορικοί,(διότι Ιστορικοί είναι οι Πτυχιούχοι του Ιστορικού –Αρχαιολογικού Τμήματος της Φιλοσοφικής και όχι οι απλοί Φιλόλογοι), πληροφοριακά θα πούμε πως η Σάμος ανακηρύχθηκε Ηγεμονία τον Δεκέμβρη του 1832 υπό την εγγύησιν των τριών προστάτιδων Δυνάμεων, Γαλλίας, Αγγλίας και Ρωσίας. Απενεμήθη δε από την Υψηλή Πύλη εσωτερική αυτονομία πλήρης και ο μόνος περιορισμός ήταν το δικαίωμα της Πύλης να διορίζει τον Πρίγκιπα (Ηγεμόνα), ο οποίος είχε και τη προεδρία της Βουλής καθώς και την εσωτερική διοίκηση της νήσου. Με τη λειψανδρία μορφωμένων που υπήρχε τότε, εύλογο ήταν να επιλεγεί Έλληνας αποδεκτός και από τις προστάτιδες δυνάμεις!

Print

Ο δάσκαλος «πολυμηχάνημα»

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

         

Σταυρογιαννόπουλος Τάσος                                                                                                Πάτρα, 27/9/2016  Πρόεδρος Συλλόγου Δ/Ν Πάτρας

   Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αχαΐας 

Οι περιορισμένες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που έγιναν στις 23/9 για τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της Αχαΐας, δε λύνουν το πρόβλημα των ελλείψεων που παρουσιάζονται ακόμη σε αυτά. Την τρίτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων εξακολουθούν να απαιτούνται περίπου 150 εκπαιδευτικοί για τις ανάγκες των σχολείων της γενικής αγωγής, της ειδικής αγωγής, καθώς και των παράλληλων στηρίξεων για τους μαθητές με ιδιαίτερες ανάγκες.

Print

Επιτέλους ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ στην Ν.Δ.

Συντάκτης: Ηλίας Ασπρούκος.

Μετά από πολύ καιρό βλέπουμε να ξεφυτρώνουν νέα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή της Ν.Δ.

Μετά χαράς τα υποδεχόμαστε και ελπίζουμε να δούμε καινούργια πράγματα, νέες ιδέες. Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι η Σοφία Ζαχαράκη.

Συμφοιτήτρια και φίλη της κόρης μου Χριστίνας στη Γαλλική Φιλολογία.

Επικοινωνιακά είναι χαρισματική, πρόκειται για μια δυναμική προσωπικότητα όπως με πληροφορεί η Χριστίνα.

Print

Ο Μπέζος «Αξίζω τα λεφτά που παίρνω». Και εγώ … «Αξίζω τη σύνταξη που χάνω»!!!

Συντάκτης: Ηλίας Ασπρούκος.

Σε μια χώρα ρημαγμένη από την λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από μισθούς και συντάξεις οι οποίες μοιάζουν τώρα πια με χαρτζιλίκι, με τη φτώχεια, την ανεργία και τα λουκέτα να είναι στο κόκκινο. Ακούς τις δηλώσεις του Γ. Μπέζου και θες να σπάσεις την τηλεόραση… Σα να μην έφτανε ο Κιμούλης το καλοκαίρι να προκαλέσει με τις δηλώσεις του εναντίον του Μητροπολίτη μας, έρχεται τώρα και ο έτερος του θιάσου του Μπέζος, να μας πει ότι στην φτωχοποιημένη Ελλάδα είναι φυσικό να υπάρχουν πανάκριβες παραγωγές τις ΕΡΤ οι οποίες καλύπτονται από τις εισφορές ενός εξαθλιωμένου λαού… 

Να χαρούμε εμείς ηθοποιό … Ωραίο ήθος ποιεί … Στην Αρχαία Αθήνα που υπήρχε πραγματική Δημοκρατία, ο λαός απολάμβανε άρτο και θέαμα μέσω των χορηγιών. Στη σημερινή κατ΄ επίφαση δημοκρατία του Τσίπρα (μιας και βάλθηκαν για τα καλά να στήσουν Σταλινοφασιστικό καθεστώς) ο λαός απολαμβάνει την απαξίωση από τον κο Μπέζο ο οποίος τον βλέπει αφ’ υψηλού, πληρώνει εισφορές σε μια καθαρά κομματική ΕΡΤ και δέχεται παραπληροφόρηση…

Print

Η υπόθεση Μανωλά στη Ρόμα οδεύει σε συμφωνία

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

Άνθρακες ο… θησαυρός που αποκάλυψε η «Corriere dello Sport», περί συμφωνίας της Ρόμα με τον Κώστα Μανωλά για επέκταση συμβολαίου ως το 2020 με αύξηση αποδοχών στα 2,5 εκ. ευρώ. Η πλευρά του Έλληνα παίκτη και πιο συγκεκριμένα ο ατζέντης του, Γιάννης Ευαγγελόπουλος, έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση: 

«Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τη Ρόμα, αλλά ακόμη δεν υπάρχει καμία συμφωνία κατά συνέπεια δεν ισχύουν όσα γράφονται». 

Print

ΦΕΡΡΥ-ΜΠΟΤ.....

Συντάκτης: Μαρία Αν. Αλεξανδροπούλου.

 ............ΜΙΑ θαλασσινή ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΓΙΟ

Οι αναμνήσεις κάθε Αιγιώτη –πιθανώς και κάθε Αιγιαλέως– είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την λειτουργία του Πορθμείου το οποίο, από τα χρόνια όπου οι δεσμοί με «την Απέναντι» ήσαν πιο εμφανείς (και τους οποίους ο Χρόνος έφερε πλέον σε καταξίωση αφομοίωσης μέσῳ της οριστικής εγκαταστάσεως των Ρουμελιωτών στην Πελοπόννησο), επέτρεψε την ομαλή και εξελικτική  αλληλεπίδραση των δύο γειτονικών περιοχών.

Το συχνό «πήγαιν’ έλα» για επισκέψεις ιατρικές, για να διατηρηθούν ζωντανές οι  απαραίτητες επαφές με τους συγγενείς, ή, ιδίως, για περιστασιακή ή μονιμότερη εργασία «στις σταφίδες» και «στις ελιές», καθιστούσε απαραίτητη την ύπαρξη θαλασσίου μέσου περάσματος στην άλλη όχθη, μέσον το οποίο «ένωνε» τους ανθρώπους, συντελώντας στην οικονομική ευρωστία και την αλληλέγγυα συνύπαρξη των δύο γειτονικών περιοχών: αναγκαία μετεγκατάσταση και εργασία για τους Ρουμελιώτες – ευεργετικό εργατικό δυναμικό για τους Πελοποννήσιους. 

Print

Κολατσιό για το σχολειό,

Συντάκτης: Δέσποινα Γρηγοριάδου.

 Διεθνής Κουζίνα

 Κατ’ ευθείαν στο ψητό…κι’ η Δίαιτα από Δευτέρα!

 «Σεμινάριο» Γαστρονομικής Κουλτούρας και Γευσιγνωσίας 

για απαιτητικούς μερακλήδες!!!

 Κολατσιό των παιδιών μας για το σχολείο, που θα το φάνε οπωσδήποτε!

Φίλες μου!

'O,τι και να ετοιμάσουμε για τα παιδιά στο σχολείο,…. η αλήθεια είναι ότι το παιδί δεν το τρώει ευχάριστα εκτός από το φρουτάκι του! Το ψωμί, το τυρί, το ζαμπόν, το σαλάμι… ύστερα από 2-3 ώρες στην τσάντα του παιδιού έχει ήδη… «ταλαιπωρηθεί!»
Όταν όμως τους δίνουμε κάτι ψημένο… διατηρείται! Σας προτείνω λοιπόν μία πανεύκολη τυρόπιτα και μία πίτσα για το σχολείο, που είναι ότι πρέπει!

Print

Περιδιάβαση- Περιηγήσεις με Άρωμα Αιγιάλειας- Αχαΐας και Αιγιαλέων Αίγλη

Συντάκτης: Παπαγεωργίου Κυριάκος.

 Άρωμα Αιγιάλειας

 Aπό μία περιπλάνηση στο Μέγα Σπήλαιο, τη Ζαχλωρού έως και το Διακοφτό με άξονα πάντα το θαυμαστό φαράγγι!

  Διασχίζοντας το ρέμα της Βούρας

 ΚΕΙΜΕΝΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Κυριάκος Παπαγεωργίου 

 

Ο μυθικός Ηρακλής, ζώντας ψηλά στις νεραϊδοκορφές του Χελμού και του Ερύμανθου, γνώρισε κι ερωτεύτηκε κάποτε τη Βούρα, την κόρη του Νεφεληγερέτη και της Ελίκης, η οποία ζούσε στα παράλια του Αιγίου. Αγωνιώντας να τη συναντήσει και μην μπορώντας να κατηφορίσει εύκολα στον Κορινθιακό, επιδόθηκε, κατά το μύθο, στο άνοιγμα ενός περάσματος (στενού), ανάμεσα στο Παναχαϊκό και το Χελμό, ώστε να φτάσει κάτω στη θάλασσα και να συναντήσει την αγαπημένη του.

Αυτό το πολύ στενό πέρασμα, ανάμεσα στις άγριες και κατακόρυφες ορθοπλαγιές του Χελμού που έγινε φαράγγι, ονομάστηκε από το όνομα της Βούρας, Βουραϊκός.

Print

Εθισμός στον τζόγο...

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

 Καταρχάς συγχαρητήρια για το site σας. 

 Καθώς η ιστοσελίδα σας είναι πολύ δημοφιλής, πήραμε την πρωτοβουλία να σας ενημερώσουμε για ένα άρθρο έρευνα που έχουμε δημιουργήσει σχετικά με τον εθισμό στο τζόγο. 

Το άρθρο απευθύνεται σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, τα στάδια του εθισμού και τον τρόπο αντιμετώπισής τους από τα άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και τους οικείους τους. Έχει συνταχθεί σε συνεργασία με άτομα του ΚΕΘΕΑ και με κορυφαίο ψυχοθεραπευτή σε αυτόν το χώρο, ο οποίος μας παρείχε όλες τις πολύτιμες επιστημονικές πληροφορίες. 

Πρόσωπα της πόλης

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • Χριστίνη - Όλγα Καρτσωνάκη

  Χριστίνη - Όλγα

  Καρτσωνάκη

 • Νέλλα Ιωάννου

  Νέλλα

  Σχεδιάστρια μόδας

 • Βασίλης Σκανδάμης

  Μαρία

  Μουσικός

 • Βασίλης Σκανδάμης

  Βασίλης

  Μουσικός-στιχουργός

 • Γωγώ Παπαγεωργίου

  Γωγώ

  Δικηγόρος

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

Προηγούμενα τεύχη

 • Τεύχος 1
  Τεύχος 1
 • Τεύχος2
  Τεύχος2
 • Τεύχος 3
  Τεύχος 3
 • Τεύχος 4
  Τεύχος 4
 • Τεύχος 5
  Τεύχος 5
 • Τεύχος 6
  Τεύχος 6
 • Τεύχος 7
  Τεύχος 7
 • Τεύχος 8
  Τεύχος 8
 • Τεύχος 9
  Τεύχος 9
 • Τεύχος 10
  Τεύχος 10
 • Τεύχος 11
  Τεύχος 11
 • Τεύχος 12
  Τεύχος 12
 • Τεύχος 13
  Τεύχος 13
 • Τεύχος 14
  Τεύχος 14
 • Τεύχος 15
  Τεύχος 15
 • Τεύχος 16
  Τεύχος 16
 • Τεύχος 17
  Τεύχος 17
 • Τεύχος 18
  Τεύχος 18
 • Τεύχος 19
  Τεύχος 19
 • Τεύχος 20
  Τεύχος 20
 • Τεύχος 21
 • Τεύχος 22
 • Τεύχος 23
 • Τεύχος 24

Επικοινωνία

 • Συναντήστε μας.
  Παύλου Μελά 23
  Αίγιο, ΤΚ 25100
 • Μιλήστε μας.
  26910.22420
 • Στείλτε μας κείμενα.
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συνεργάτες

                                                

 

         ΑΙΓΙΟ   ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ                Classy & Fabulous

                             

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος