•  
 • Βραχιόλι και κολιέ

  «....Θέλετε χανδρούλες μαύρες, χρυσές διάφανες...|Της Δέσποινας Γρηγοριάδου

  Περισσοτερα...
 • Το Νερό.....Χρυσάφι!

  ...ο χρυσός μας φέρνει πιο κοντά.....| ΤωνΝέων Καιρών εν Αιγίω Περισσοτερα...

 • Ο Προφήτης Ηλίας Ο Θεσβίτης

  Η Αγία μας Εκκλησία προβάλλει...| Του π.Βασιλείου Γιαννακόπουλου Περισσοτερα...

 • "Μνημεία στον Ελλαδικό χώρο ... Σαντορίνη"

  ....Η Μινωική έκρηξη του 1613 π. Χ. δημιούργησε τη Καλδέρα.| Της Δέσποινας Φωκ. Γρηγοριάδου Περισσοτερα...

 • Η Ζωή των Αγίων της Ορθοδοξίας μας! Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός Παντελεήμων

  "Ο Μεγαλομάρτυρας Παντελεήμων έζησε........" | Του Νέοι Καιροί εν Αιγίω Περισσοτερα...

 • Άρωμα Αιγιάλειας Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών

  ...Ο ιδρυτής της Μονής ήταν ο όσιος Λεόντιος,...| Των Νέων Καιρών Εν Αιγίω Περισσοτερα...

 • Fashion Reunion

  Με αφορμή το μεγάλο reunion...| Της Νέλλας Ιωάννου Περισσοτερα...

 • Από τη μια μεριά ο Τσίπρας με τις αυταπάτες και τα ψέματα και από την άλλη ο κ. Μητσοτάκης με τις μεταρρυθμίσεις και την αλήθεια

  "Aφορμή γι’ αυτές τις σκέψεις πήρα από την...." | του Ηλία Δημ. Ασπρούκου Περισσοτερα...

 • Οδοιπορικό στην Αδριανούπολη

  "........τη συμβασιλεύουσα Θεσσαλονίκη..." | Της Δέσποινας Φωκ. Γρηγοριάδου Περισσότερα...

 • Ενοικιάζεται…

  "Πληροφορίες 26910-60194 και 6973539393..." | Των Νέων Καιρών Εν Αιγίω Περισσότερα...

 • ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΖΩΑ ;

  "4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ" | Της Μαρίας Μανωλοπούλου Περισσότερα...

 • Χρήσιμα Τηλέφωνα Δήμου Αιγιάλειας…

  "Για μεγαλύτερη φωτό, πατήστε περισσότερα..." | Των Νέων Καιρών Εν Αιγίω Περισσότερα...

H TV των Νέων Καιρών.

Print

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΠΡΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗ: Είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

Eπανήλθε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος στην κόντρα του με τον ηθοποιό Γιώργο Κιμούλη για την παράσταση “Πλούτος”. Αυτή τη φορά ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος αναφέρεται στη στήριξη που βρήκε από δύο γνωστούς αιγιώτες σε αντίθεση με τη σιωπή του Δημάρχου Αιγιαλείας  Θανάση Παναγόπουλου. Αναλυτικά η ανάρτηση του Μητροπολήτη έχει ως εξής: Την σιωπή των αμνών, στην οποία εκουσίως υπέβαλε τον εαυτό του ο αξιότιμος και αγαπητός μας Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Αθανάσιος Παναγόπουλος,..... 

Print

Οινοξένεια 2016.....

Συντάκτης: Μιχάλης Καρβέλας.

.....'Αρωμα και Φιλοξενεία Αιγιάλειας

Για τέταρτη συνεχή χρονιά και με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος στην Αιγιάλεια τα Οινοξένεια, και πλέον μπορεί να ειπωθεί ότι έχουν κερδίσει με την αξία τους το χαρακτηρισμό ως θεσμού για την περιοχή μας, θεσμός που εξελίσσεται με δυναμική και έχει τη δυνατότητα να προσφέρει πολλά στην Αιγιάλεια τόσο στο τουριστικό όσο και στο πολιτιστικό κομμάτι.  

Print

Σήμερα… όταν κοιμάσαι είναι επικίνδυνο και όταν ξυπνάς το μετανιώνεις…

Συντάκτης: Ηλίας Ασπρούκος.

Μέρα και ώρα δεν περνάει που να μην ακούσουμε τα κατορθώματα της Κυβέρνησης … Η Δημοκρατία πια έχει γίνει απλώς μια έννοια σε ένα καθαρά καθεστωτικό καθεστώς. Ναι φίλοι μου σε καθεστώς Εθνικοσοσιαλισμού ζούμε. Πως αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς όλο αυτό το φιάσκο προκειμένου οι τηλεοπτικές άδειες να δοθούν στον Καλογρίτσα τον «εκλεκτό» Κο(μ)πάρο και τον έτερο της παρέας Μαρινάκη … Σα να μην έφτανε αυτό βγήκε και η Γεροβασίλη να μας πει ότι «τα κανάλια είναι σαν αυθαίρετα σε δασική περιοχή». Δεν βρέθηκε κάποιος να της πει πως η κυβέρνηση πήρε τα μέτρα της για τις δασικές εκτάσεις, θα πληρώνουν όσοι έχουν χτίσει σε δασική περιοχή και θα την βγάζουν καθαρή … Αντίθετα καμιά μέριμνα για πάνω από 4000 εργαζομένους που θα μείνουν χωρίς δουλειά. 

Print

Δήμαρχος για τα πανηγύρια...

Συντάκτης: Ηλίας Ασπρούκος.

Αιγιάλεια για κλάματα!!!

Τον τελευταίο καιρό παρατηρεί κανείς πως η Αιγιάλεια πάει από το κακό στο χειρότερο... Πολλοί από εμάς και εγώ φυσικά μιλούσαμε για την ανυπαρξία του Στάθη με την ιδιότητα του Δημάρχου... Τελικά αποδεικνύεται πως το Κάρμα της Αιγιάλειας είναι να έχει κάθε φορά Δήμαρχο χειρότερο και όχι καλύτερο από τον προηγούμενο. 

Μιλάω φυσικά για τον πολλά υποσχόμενο Παναγόπουλο που προεκλογικά πρέσβευε το νέο και την ανανέωση... Μετεκλογικά κρύφτηκε πίσω από την καρέκλα του Δημάρχου. Σα να μην έφτανε αυτό λάμπει δια της ανυπαρξίας του, αλλά και δια της υποσχεσειολογίας του... Που είναι η κατασκευή του 1ου Γυμνασίου Αιγίου που είχε υποσχεθεί;

Print

Ευχαριστήριο Βούλας Μέμου

Συντάκτης: Βούλα Μέμου.

Ένα φεγγάρι του Αυγούστου, δικό μου, στο χωριό μου..

ΤΟ ΣΚΕΠΑΣΤΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ.

«το αίμα θα σε οδηγήσει εκεί που ανήκεις» έλεγε ο Γιώργος Ιωάννου και σίγουρα το αίμα ξέρει τα μονοπάτια που περπάτησες και σε έκαναν κοινωνό της ζωής.

Έτσι άγγιξα τους παλμούς της καρδιάς μου και καταστάλαξα το όνειρο, εκεί στην γη που πρωτοείδα το φως της ζωής, στο χωριό μου. Στον δικό μου τόπο, που δεν άλλαξε τις εικόνες όσα χρόνια και αν πέρασαν.

Print

Το διήγημα από τον Βλάσση Τρεχλή.

Συντάκτης: Βλάσση Τρεχλή.

Τα παλιόχαρτα

Εκατόν εβδομήντα σκαλοπάτια ενώνουν την επάνω πόλη, την πόλη μου, με την κάτω όπου βρίσκεται ο σταθμός του τραίνου. Απέναντι από τον σταθμό, προς τη μεριά της θάλασσας, βρισκόταν, όταν ήμουνα παιδί, το κτήριο της Ένωσης Σταφιδικών Συνεταιρισμών. Γύρω από αυτό το κτήριο, κάθε φθινόπωρο, συγκέντρωναν οι σταφιδοπαραγωγοί τη σταφίδα τους. Χιλιάδες τσουβάλια, γεμάτα όσο δεν γινόταν άλλο, κάλυπταν ολόκληρη την περιοχή, ξεκινώντας από την οδό Ζωοδόχου Πηγής και φτάνοντας κοντά στο εκκλησάκι του Άι-Νικολάκη, κι ακόμα στον δρόμο πάνω από τον σταθμό, αλλά και στους κάθετους δρόμους. Ο κάθε αγρότης προστάτευε τα δικά του τσουβάλια και πάνω σ' αυτά κοιμόταν τη νύχτα περιμένοντας την ώρα του για να τα παραδώσει. Σαν έφτανε η σειρά του, τα φόρτωνε σε ένα κάρο, από τα πολλά που γύριζαν ανάμεσά τους, και τα πήγαινε στην πλάστιγγα. Από τον υπάλληλο της μεγάλης ζυγαριάς έπαιρνε ένα χαρτί από ένα μπλοκ διπλότυπων αποδείξεων, που έγραφε ολογράφως και αριθμητικά το μαγικό νούμερο των κιλών και των κόπων του, καθώς και το όνομά του, και έφευγε για το χωριό του περιμένοντας να τον ειδοποιήσουν για να πάρει τα λεφτά του. Μέσα στα γραφεία της Ένωσης Σταφιδικών Συνεταιρισμών οι γραφιάδες περνούσαν τα στοιχεία των παραγωγών σε άλλες διπλότυπες καταστάσεις, μαζί με τα κιλά και την αμοιβή κατά κιλό, και όλα αυτά, παρέα με μια σειρά από διπλότυπα, τριπλότυπα και συγκεντρωτικές καταστάσεις, στέλνονταν στα κεντρικά της Αθήνας, στο Υπουργείο Γεωργίας, στο Τελωνείο, και ένας θεός ξέρει πού αλλού.

Print

'Υπάρχει διέξοδος στην κρίση

Συντάκτης: Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος.

Μία ενδιαφέρουσα πολιτική εκδήλωση με πολύ καλή συμμετοχή έγινε τη Παρασκευή 8 Ιουλίου στο Πολυκέντρο Μυρτιάς με θέμα: ''Υπάρχει διέξοδος στην κρίση''.

Ομιλητές ήσαν ο Γεράσιμος Αραβανής πρώην βουλευτής, ο Βασίλειος Λάζαρης Ιστορικός-Συγγραφέας και ο Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος Φυσικός που ασχολείται με τη μελέτη Οικονομικών θεμάτων.Την συζήτηση συντόνισε ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος γιατρός.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα αίτια της κρίσης, τον ρόλο της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης και την ανάγκη δημιουργίας ενιαίου μετώπου των αριστερών δυνάμεων κατά της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ιμπεριαλισμού που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση σε φιλολαϊκή κατεύθυνση.

Print

Οι Θεσμοί είναι φίλοι μας - Η Άλλη άποψη

Συντάκτης: Γεώργιος Ρούσσος.

«Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους»*

(*Οδυσσέας Ελύτης – Άξιον Εστί). 

Ώστε οι θεσμοί είναι φίλοι μας. Μας συμπονούν και είναι εδώ για το καλό μας. Δεν ζητούν συγκεκριμένα μέτρα, λέει, αλλά μόνο πλεονάσματα. Δεν είναι αυτοί που επιδιώκουν συστηματικά τη μείωση των μισθών και των συντάξεων στα 350 ευρώ. Δεν είναι εκείνοι που κατάργησαν τον 13 και 14 μισθό , ούτε είναι αυτοί που κατήργησαν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας  και  ενθάρρυναν τις  μαζικές απολύσεις μέσω των «επιχειρησιακών συμβάσεων». Δεν είναι αυτοί που επιδιώκουν σήμερα να βγουν στον πλειστηριασμό όλα τα σπίτια των οφειλετών αντί πινακίου φακής δηλ. στη σημερινή εμπορική τους (απ)αξία.Δεν είναι αυτοί που ζητούν να πωληθούν σε ιδιωτικά funds τα κόκκινα δάνεια στο 10% της αξίας τους. Δεν είναι αυτοί που επέβαλλαν τον ΦΠΑ 24%  και τον φόρο των 29% , καθώς και  την προκαταβολή του των 100% στους ελεύθερους επαγγελματίες καταργώντας τους παράλληλα το αφορολόγητο. Δεν είναι αυτοί που υποχρέωσαν σε χρεοκοπία και πτώχευση εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνοντας την στρόφιγγα των τραπεζών, με συνέπεια την ταυτόχρονη απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Print

Άγιον Όρος- Πούτιν- Τουρκία- Αγία Σοφία

Συντάκτης: Ηλίας Ασπρούκος.

Το τελευταίο ταξίδι του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Άγιον Όρος πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2005. Η επίσκεψή του στην αθωνική πολιτεία που διήρκησε μόλις ένα εξάωρο, έντεκα χρόνια μετά ήταν γεμάτη εκπλήξεις, και έντονο παρασκήνιο. 

Επιπλέον είχε ένα τετ-α-τετ στη Μονή Αγίου Παντελεήμονα με μοναχό του ρωσικού μοναστηριού. Εκεί ο Πούτιν φάνηκε να είναι ευχαριστημένος από την επίσκεψή του στην Αθήνα αλλά και στενοχωρημένος που ταλαιπώρησε τους Αθηναίους με τους κλειστούς δρόμους που αποσκοπούσαν στην ασφάλειά του. 

Print

Κυκλαδική Τέχνη- Κυκλαδικός Πολιτισμός

Συντάκτης: Δέσποινα Γρηγοριάδου.

Αυτά που δημιουργούν οι άνθρωποι για να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη λέγονται με μια λέξη πολιτισμός!

Πριν 5 χιλιάδες χρόνια που ανακάλυψαν οι άνθρωποι τον χαλκό, η εποχή εκείνη ονομάστηκε εποχή του Χαλκού.

Στην Ελλάδα δημιουργήθηκαν τρεις μεγάλοι πολιτισμοί. Ο Κυκλαδικός, ο Μινωικός στη Κρήτη και ο Μυκηναϊκός. Τα αρχαιολογικά ευρήματα υποδεικνύουν πόσο σπουδαίοι ήσαν οι πολιτισμοί αυτοί! 

Print

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΝ

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

a.a. 62/2016                                      Ἐν Αἰγίῳ τῇ 27η Ιουνίου 2016 

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΝ 

 Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ Αμβρόσιος προέβη στην ακόλουθη Δήλωση:

«Χρόνια τώρα κατά την Κυριακή των Αγίων Πάντων συναντώμεθα όλοι μαζί στο Κοιμητήριο του Αιγίου προκειμένου να προσευχηθούμε για την ανάπαυση των κεκοιμημένων προσφιλών μας. Ήτο μία άνωθεν έμπνευσις στην ψυχή μου η καθιέρωσις της υπαίθριας θείας λειτουργίας, την οποία με αγάπη αγκάλιασε ο πιστός Λαός του Αιγίου.

Χθές όμως ο Μητροπολίτης σας ήτο ο μεγάλος απών! Και μάλιστα μια ημέρα, κατά την οποία ήθελε να προσευχηθή για την ανάπαυση της ψυχής των διατελεσάντων Δημάρχων Αιγίου Γεωργ. Παναγοπούλου, Νικ. Κουνινιώτη, Αλέκου Μέγαρη και Λενίδα Σιαβελή. Καθώς επίσης και για την ψυχή του αειμνήστου Μαρίνου Βουρδέρη, Μεγάλου Ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως. 

Print

Μεγαλοπρεπής ο γάμος του ΠΑΟΚΤΖΗ Γιώργου Σαββίδη

Συντάκτης: Ηλίας Ασπρούκος.

 

Γιώργος ο γιος του Ιβάν Σαββίδη παντρεύτηκε πρόσφατα (11 Ιουνίου 2016) την εκλεκτή της καρδιάς του Γιάννα στο πρόχωμα, παρουσία εξακοσίων καλεσμένων, ενώ ακολούθησε δεξίωση στο Κυβερνείο της Θεσσαλονίκης, το γνωστό παλατάκι, που βρίσκεται απέναντι από την κατοικία μας στη Θεσσαλονίκη.

Έτσι είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από την ωραία βεράντα μας όλα τα τεκταινόμενα της τελετής. Το φαντασμαγορικό θέαμα με τα άπειρα πυροτεχνήματα έσκιζαν τον ουρανό της συμπρωτεύουσας. (Βλέπε φωτό).

Όπως καταλαβαίνετε εκεί ήταν όλος ο ΠΑΟΚ ο Λούμπος Μίχελ, ο Βλάνταν Ίβιτς, παράγοντες του Ερασιτέχνη και της ΚΑΕ και φυσικά τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ.

Print

Βασιλική Ψυχράμη, Ο Κόσμος έχει ανάγκη από δουλειές, οχι από μακαρόνια και φρυγανιές που του μοιράζουν

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

H ψυχή του Δήμου Αιγιάλειας !!!! Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας και Κοινωνικής -Πολιτικής Προστασίας ασχολείται με πάθος και ακούραστα από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ με όλα τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της και όχι μόνο. Βάζοντας σε πρώτο πλάνο τον εθελοντισμό και τον ανθρωπισμό... Με λόγια σταράτα λέει πάντα την αλήθεια. Αν και ως φιλόλογος θα μπορούσε να χρυσώσει το χάπι με καλολογικά στοιχεία - ευχολόγια... Μιλάει ορθά, κοφτά και αληθινά. Πέρσι το καλοκαίρι σε δήλωση της, η οποία προκάλεσε αίσθηση και συζητήθηκε, στην εφημερίδα Πελοπόννησο είχε πει: 

Πρόσωπα της πόλης

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • Χριστίνη - Όλγα Καρτσωνάκη

  Χριστίνη - Όλγα

  Καρτσωνάκη

 • Νέλλα Ιωάννου

  Νέλλα

  Σχεδιάστρια μόδας

 • Βασίλης Σκανδάμης

  Μαρία

  Μουσικός

 • Βασίλης Σκανδάμης

  Βασίλης

  Μουσικός-στιχουργός

 • Γωγώ Παπαγεωργίου

  Γωγώ

  Δικηγόρος

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

Προηγούμενα τεύχη

 • Τεύχος 1
  Τεύχος 1
 • Τεύχος2
  Τεύχος2
 • Τεύχος 3
  Τεύχος 3
 • Τεύχος 4
  Τεύχος 4
 • Τεύχος 5
  Τεύχος 5
 • Τεύχος 6
  Τεύχος 6
 • Τεύχος 7
  Τεύχος 7
 • Τεύχος 8
  Τεύχος 8
 • Τεύχος 9
  Τεύχος 9
 • Τεύχος 10
  Τεύχος 10
 • Τεύχος 11
  Τεύχος 11
 • Τεύχος 12
  Τεύχος 12
 • Τεύχος 13
  Τεύχος 13
 • Τεύχος 14
  Τεύχος 14
 • Τεύχος 15
  Τεύχος 15
 • Τεύχος 16
  Τεύχος 16
 • Τεύχος 17
  Τεύχος 17
 • Τεύχος 18
  Τεύχος 18
 • Τεύχος 19
  Τεύχος 19
 • Τεύχος 20
  Τεύχος 20
 • Τεύχος 21
 • Τεύχος 22
 • Τεύχος 23
 • Τεύχος 24

Επικοινωνία

 • Συναντήστε μας.
  Παύλου Μελά 23
  Αίγιο, ΤΚ 25100
 • Μιλήστε μας.
  26910.22420
 • Στείλτε μας κείμενα.
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συνεργάτες

                                                

 

         ΑΙΓΙΟ   ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ                Classy & Fabulous

                             

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος