•  
 • Βραχιόλι και κολιέ

  «....Θέλετε χανδρούλες μαύρες, χρυσές διάφανες...|Της Δέσποινας Γρηγοριάδου

  Περισσοτερα...
 • Το Νερό.....Χρυσάφι!

  ...ο χρυσός μας φέρνει πιο κοντά.....| ΤωνΝέων Καιρών εν Αιγίω Περισσοτερα...

 • Ο Προφήτης Ηλίας Ο Θεσβίτης

  Η Αγία μας Εκκλησία προβάλλει...| Του π.Βασιλείου Γιαννακόπουλου Περισσοτερα...

 • "Μνημεία στον Ελλαδικό χώρο ... Σαντορίνη"

  ....Η Μινωική έκρηξη του 1613 π. Χ. δημιούργησε τη Καλδέρα.| Της Δέσποινας Φωκ. Γρηγοριάδου Περισσοτερα...

 • Η Ζωή των Αγίων της Ορθοδοξίας μας! Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός Παντελεήμων

  "Ο Μεγαλομάρτυρας Παντελεήμων έζησε........" | Του Νέοι Καιροί εν Αιγίω Περισσοτερα...

 • Άρωμα Αιγιάλειας Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών

  ...Ο ιδρυτής της Μονής ήταν ο όσιος Λεόντιος,...| Των Νέων Καιρών Εν Αιγίω Περισσοτερα...

 • Fashion Reunion

  Με αφορμή το μεγάλο reunion...| Της Νέλλας Ιωάννου Περισσοτερα...

 • Από τη μια μεριά ο Τσίπρας με τις αυταπάτες και τα ψέματα και από την άλλη ο κ. Μητσοτάκης με τις μεταρρυθμίσεις και την αλήθεια

  "Aφορμή γι’ αυτές τις σκέψεις πήρα από την...." | του Ηλία Δημ. Ασπρούκου Περισσοτερα...

 • Οδοιπορικό στην Αδριανούπολη

  "........τη συμβασιλεύουσα Θεσσαλονίκη..." | Της Δέσποινας Φωκ. Γρηγοριάδου Περισσότερα...

 • Ενοικιάζεται…

  "Πληροφορίες 26910-60194 και 6973539393..." | Των Νέων Καιρών Εν Αιγίω Περισσότερα...

 • ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΖΩΑ ;

  "4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ" | Της Μαρίας Μανωλοπούλου Περισσότερα...

 • Χρήσιμα Τηλέφωνα Δήμου Αιγιάλειας…

  "Για μεγαλύτερη φωτό, πατήστε περισσότερα..." | Των Νέων Καιρών Εν Αιγίω Περισσότερα...

H TV των Νέων Καιρών.

Print

'Υπάρχει διέξοδος στην κρίση

Συντάκτης: Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος.

Μία ενδιαφέρουσα πολιτική εκδήλωση με πολύ καλή συμμετοχή έγινε τη Παρασκευή 8 Ιουλίου στο Πολυκέντρο Μυρτιάς με θέμα: ''Υπάρχει διέξοδος στην κρίση''.

Ομιλητές ήσαν ο Γεράσιμος Αραβανής πρώην βουλευτής, ο Βασίλειος Λάζαρης Ιστορικός-Συγγραφέας και ο Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος Φυσικός που ασχολείται με τη μελέτη Οικονομικών θεμάτων.Την συζήτηση συντόνισε ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος γιατρός.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα αίτια της κρίσης, τον ρόλο της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης και την ανάγκη δημιουργίας ενιαίου μετώπου των αριστερών δυνάμεων κατά της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ιμπεριαλισμού που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση σε φιλολαϊκή κατεύθυνση.

Print

Οι Θεσμοί είναι φίλοι μας - Η Άλλη άποψη

Συντάκτης: Γεώργιος Ρούσσος.

«Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους»*

(*Οδυσσέας Ελύτης – Άξιον Εστί). 

Ώστε οι θεσμοί είναι φίλοι μας. Μας συμπονούν και είναι εδώ για το καλό μας. Δεν ζητούν συγκεκριμένα μέτρα, λέει, αλλά μόνο πλεονάσματα. Δεν είναι αυτοί που επιδιώκουν συστηματικά τη μείωση των μισθών και των συντάξεων στα 350 ευρώ. Δεν είναι εκείνοι που κατάργησαν τον 13 και 14 μισθό , ούτε είναι αυτοί που κατήργησαν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας  και  ενθάρρυναν τις  μαζικές απολύσεις μέσω των «επιχειρησιακών συμβάσεων». Δεν είναι αυτοί που επιδιώκουν σήμερα να βγουν στον πλειστηριασμό όλα τα σπίτια των οφειλετών αντί πινακίου φακής δηλ. στη σημερινή εμπορική τους (απ)αξία.Δεν είναι αυτοί που ζητούν να πωληθούν σε ιδιωτικά funds τα κόκκινα δάνεια στο 10% της αξίας τους. Δεν είναι αυτοί που επέβαλλαν τον ΦΠΑ 24%  και τον φόρο των 29% , καθώς και  την προκαταβολή του των 100% στους ελεύθερους επαγγελματίες καταργώντας τους παράλληλα το αφορολόγητο. Δεν είναι αυτοί που υποχρέωσαν σε χρεοκοπία και πτώχευση εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνοντας την στρόφιγγα των τραπεζών, με συνέπεια την ταυτόχρονη απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Print

Άγιον Όρος- Πούτιν- Τουρκία- Αγία Σοφία

Συντάκτης: Ηλίας Ασπρούκος.

Το τελευταίο ταξίδι του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Άγιον Όρος πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2005. Η επίσκεψή του στην αθωνική πολιτεία που διήρκησε μόλις ένα εξάωρο, έντεκα χρόνια μετά ήταν γεμάτη εκπλήξεις, και έντονο παρασκήνιο. 

Επιπλέον είχε ένα τετ-α-τετ στη Μονή Αγίου Παντελεήμονα με μοναχό του ρωσικού μοναστηριού. Εκεί ο Πούτιν φάνηκε να είναι ευχαριστημένος από την επίσκεψή του στην Αθήνα αλλά και στενοχωρημένος που ταλαιπώρησε τους Αθηναίους με τους κλειστούς δρόμους που αποσκοπούσαν στην ασφάλειά του. 

Print

Κυκλαδική Τέχνη- Κυκλαδικός Πολιτισμός

Συντάκτης: Δέσποινα Γρηγοριάδου.

Αυτά που δημιουργούν οι άνθρωποι για να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη λέγονται με μια λέξη πολιτισμός!

Πριν 5 χιλιάδες χρόνια που ανακάλυψαν οι άνθρωποι τον χαλκό, η εποχή εκείνη ονομάστηκε εποχή του Χαλκού.

Στην Ελλάδα δημιουργήθηκαν τρεις μεγάλοι πολιτισμοί. Ο Κυκλαδικός, ο Μινωικός στη Κρήτη και ο Μυκηναϊκός. Τα αρχαιολογικά ευρήματα υποδεικνύουν πόσο σπουδαίοι ήσαν οι πολιτισμοί αυτοί! 

Print

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΝ

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

a.a. 62/2016                                      Ἐν Αἰγίῳ τῇ 27η Ιουνίου 2016 

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΝ 

 Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ Αμβρόσιος προέβη στην ακόλουθη Δήλωση:

«Χρόνια τώρα κατά την Κυριακή των Αγίων Πάντων συναντώμεθα όλοι μαζί στο Κοιμητήριο του Αιγίου προκειμένου να προσευχηθούμε για την ανάπαυση των κεκοιμημένων προσφιλών μας. Ήτο μία άνωθεν έμπνευσις στην ψυχή μου η καθιέρωσις της υπαίθριας θείας λειτουργίας, την οποία με αγάπη αγκάλιασε ο πιστός Λαός του Αιγίου.

Χθές όμως ο Μητροπολίτης σας ήτο ο μεγάλος απών! Και μάλιστα μια ημέρα, κατά την οποία ήθελε να προσευχηθή για την ανάπαυση της ψυχής των διατελεσάντων Δημάρχων Αιγίου Γεωργ. Παναγοπούλου, Νικ. Κουνινιώτη, Αλέκου Μέγαρη και Λενίδα Σιαβελή. Καθώς επίσης και για την ψυχή του αειμνήστου Μαρίνου Βουρδέρη, Μεγάλου Ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως. 

Print

Μεγαλοπρεπής ο γάμος του ΠΑΟΚΤΖΗ Γιώργου Σαββίδη

Συντάκτης: Ηλίας Ασπρούκος.

 

Γιώργος ο γιος του Ιβάν Σαββίδη παντρεύτηκε πρόσφατα (11 Ιουνίου 2016) την εκλεκτή της καρδιάς του Γιάννα στο πρόχωμα, παρουσία εξακοσίων καλεσμένων, ενώ ακολούθησε δεξίωση στο Κυβερνείο της Θεσσαλονίκης, το γνωστό παλατάκι, που βρίσκεται απέναντι από την κατοικία μας στη Θεσσαλονίκη.

Έτσι είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από την ωραία βεράντα μας όλα τα τεκταινόμενα της τελετής. Το φαντασμαγορικό θέαμα με τα άπειρα πυροτεχνήματα έσκιζαν τον ουρανό της συμπρωτεύουσας. (Βλέπε φωτό).

Όπως καταλαβαίνετε εκεί ήταν όλος ο ΠΑΟΚ ο Λούμπος Μίχελ, ο Βλάνταν Ίβιτς, παράγοντες του Ερασιτέχνη και της ΚΑΕ και φυσικά τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ.

Print

Βασιλική Ψυχράμη, Ο Κόσμος έχει ανάγκη από δουλειές, οχι από μακαρόνια και φρυγανιές που του μοιράζουν

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

H ψυχή του Δήμου Αιγιάλειας !!!! Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας και Κοινωνικής -Πολιτικής Προστασίας ασχολείται με πάθος και ακούραστα από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ με όλα τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της και όχι μόνο. Βάζοντας σε πρώτο πλάνο τον εθελοντισμό και τον ανθρωπισμό... Με λόγια σταράτα λέει πάντα την αλήθεια. Αν και ως φιλόλογος θα μπορούσε να χρυσώσει το χάπι με καλολογικά στοιχεία - ευχολόγια... Μιλάει ορθά, κοφτά και αληθινά. Πέρσι το καλοκαίρι σε δήλωση της, η οποία προκάλεσε αίσθηση και συζητήθηκε, στην εφημερίδα Πελοπόννησο είχε πει: 

Print

Καρποί της Αιγιαλιώτικης γης Το διαμάντι της περιοχής μας, η Κορινθιακή σταφίδα - Βίντεο

Συντάκτης: Μιχάλη Καρβέλα.

Από τον Μιχάλη Καρβέλα

O Μιχάλης Καρβέλας είναι Χημικός M.Sc. του Α.Π.Θ. και εν ενεργεία φοιτητής του ΜΒΑ (Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Εργάζεται στη Συνεταιριστική Κορινθιακής Σταφίδας (Σ.ΚΟ.Σ.) και μετέχει ενεργά σε ειδικά προγράμματα και μελέτες για την ανάδειξη των ευεργετικών ιδιοτήτων της κορινθιακής σταφίδας.

 Το άρθρο αυτό αφιερώνεται στη μνήμη των παππούδων του Μιχαήλ και Ευγενίας Καρβέλα, σταφιδοκαλλιεργητών στις περιοχές του Μαυρικίου και της Κουνινάς Αιγιάλειας. 

Κορινθιακή ή αλλιώς μαύρη σταφίδα. Ένα προϊόν πασίγνωστο στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας αλλά όχι και τόσο στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο όπου έχει ελάχιστη κατανάλωση καθώς εξάγεται σε ποσοστό έως και 95 % στις απαιτητικές αγορές του εξωτερικού. 

 

Δείτε παρακάτω σχετικό βίντεο : 

Print

Άρωμα Αιγιάλειας Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

Περιδιάβαση- Περιηγήσεις με Άρωμα Αιγιάλειας- Αχαΐας και Αιγιαλέων Αίγλη

 

Δεκαπέντε μόνο χιλιόμετρα απέχει η Μονή από το όμορφο Αίγιο, στη δεξιά πλευρά του Σελινούντα, κάτω από τον Κλοκό, μέσα στο εκπληκτικό πράσινο της φύσης. Θεωρείται η σπουδαιότερη ίσως μονή της Πελοποννήσου για τη λαμπρή της ιστορία και τα κειμήλιά της. Ο δρόμος για τη Μονή ξεκινά από τη Κουλούρα, περνούμε τη Βόβοδα, δηλ. το Μαυρίκι και συνεχίζουμε τη ωραιότατη διαδρομή μέχρι το μοναστήρι.. που κάνουμε από παιδιά!

Ο ιδρυτής της Μονής ήταν ο όσιος Λεόντιος, ο οποίος καταγόταν από τη Μονεμβασιά. Οι γονείς του ήσαν άρχοντες. Ο πατέρα του ήταν ο δούκας της Μονεμβασιάς και η μητέρα του η Θεοδώρα Παλαιολογίνα, θυγατέρα του Αυτοκράτορα Ανδρόνικου του Παλαιολόγου.

Print

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΖΩΑ ;

Συντάκτης: Μαρία Μανωλοπούλου.

4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

Αναμφίβολα ζούμε ημέρες οικονομικά δύσκολες, απρόβλεπτες, που γεμίζουν με ανασφάλεια τον κάθε πολίτη αλλά και γενικότερα την ελληνική οικογένεια.

Το γεγονός αυτό θάπρεπε λογικά να μας ενδυναμώσει σαν πολίτες και να μας δώσει την δυνατότητα να αναδείξουμε τις αρετές μας όπως της αλληλεγγύης και  της αγάπης .

Print

Η βάπτιση του μικρού Μιχαλάκη

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

Ο Ηλίας Ψύχας και η Βασιλική Αδαμοπούλου βάπτισαν τον μικρό Μιχαλάκη την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Αλυκή Αιγίου στις 12:00 το μεσημέρι με το τοπίο στο Εκκλησάκι να είναι πραγματικά μαγευτικό, με μία θάλασσα γαλήνια και θέα τον Φάρο του λιμανιού.

Παρευρέθηκαν λαμπεροί και χαρούμενοι όλοι οι παππούδες, γιαγιάδες, αγαπημένοι συγγενείς και πολλοί καλοί φίλοι του ζευγαριού καθώς και η προγιαγιά του μικρού.

Print

Ποιός κάνει «κουμάντο»;

Συντάκτης: Μαρία Αλεξανδροπούλου.

Η φρεσκοεκλεγμένη Τοπική της Νέας Δημοκρατίας, και δη ο Πρόεδρος της Βασίλης Σταθακάρος, εθεάθη σήμερα, στο Αίγιον να ψάχνει χώρο για στέγαση των γραφείων της ΔημΤΟ.

Ωστόσο, έκπληξη προκάλεσε το γεγονός, ότι ο Πρόεδρος δεν εσυνοδεύετο από μέλη του νεο- εκλεγμένου Συμβουλίου του, αλλά από τους...προεκλογικούς του Καρδηναλίους οι οποίοι, ενώ  κουμάνταραν την εκστρατεία, ενώ στήριξαν τον υποψήφιο μέχρι μηντιακής «ασφυξίας», ενώ στελέχωσαν κατ’ αποκλειστικότητα την ΔημΕΦΕ (ήτοι την Εφορευτική Επιτροπή των Εκλογών), απ’ ό,τι φαίνεται, θα συνεχίσουν να ελέγχουν και να καθοδηγούν και την εκλεγμένη Τοπική.

Πού ήσαν σήμερα τα αιρετά μέλη της Τοπικής; Πολλά απ’ αυτά είναι συνταξιούχοι και έχουν ευχέρεια χρόνου! Σε τί αποσκοπεί η παρουσία Προέδρου Νομικού Προσώπου του Δήμου, στην διαδικασία ανεύρεσης χώρου προς στέγαση της Τοπικής της ΝΔ; 

Print

Υψηλά Αλώνια

Συντάκτης: Στράτος Βαρδάκης.

Ο πρόεδρος της τουριστικής ανάπτυξης & προβολής του Δήμου Αιγιάλειας Στράτος Βαρδάκης απαντάει σε σχόλιο του Κου Θεοδωρακόπουλου < να μην φοβούνται οι γύρω καταστηματάρχες>.

Σχετικά με την χρήση του Πύργου των Υψηλών αλωνίων. Τελείως άκαιρο κ άστοχο το σχόλιο του Κου Θεοδωρακόπουλου Στάθη . Οι χρήσεις όπως κ οι άνθρωποι αλλάζουν. Οι καινούργιες ανάγκες που δημιουργούνται πρέπει να μας βοηθούν να βλέπουμε μπροστά.

Επί της Βύρωνος, μπροστά στα Ψηλαλώνια βρίσκονται 5 καταστήματα ερμητικά κλειστά εδώ κ χρόνια.

Πρόσωπα της πόλης

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • Χριστίνη - Όλγα Καρτσωνάκη

  Χριστίνη - Όλγα

  Καρτσωνάκη

 • Νέλλα Ιωάννου

  Νέλλα

  Σχεδιάστρια μόδας

 • Βασίλης Σκανδάμης

  Μαρία

  Μουσικός

 • Βασίλης Σκανδάμης

  Βασίλης

  Μουσικός-στιχουργός

 • Γωγώ Παπαγεωργίου

  Γωγώ

  Δικηγόρος

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

 • ”ΓΙΑΝΝΗΣ

Προηγούμενα τεύχη

 • Τεύχος 1
  Τεύχος 1
 • Τεύχος2
  Τεύχος2
 • Τεύχος 3
  Τεύχος 3
 • Τεύχος 4
  Τεύχος 4
 • Τεύχος 5
  Τεύχος 5
 • Τεύχος 6
  Τεύχος 6
 • Τεύχος 7
  Τεύχος 7
 • Τεύχος 8
  Τεύχος 8
 • Τεύχος 9
  Τεύχος 9
 • Τεύχος 10
  Τεύχος 10
 • Τεύχος 11
  Τεύχος 11
 • Τεύχος 12
  Τεύχος 12
 • Τεύχος 13
  Τεύχος 13
 • Τεύχος 14
  Τεύχος 14
 • Τεύχος 15
  Τεύχος 15
 • Τεύχος 16
  Τεύχος 16
 • Τεύχος 17
  Τεύχος 17
 • Τεύχος 18
  Τεύχος 18
 • Τεύχος 19
  Τεύχος 19
 • Τεύχος 20
  Τεύχος 20
 • Τεύχος 21
 • Τεύχος 22
 • Τεύχος 23
 • Τεύχος 24

Επικοινωνία

 • Συναντήστε μας.
  Παύλου Μελά 23
  Αίγιο, ΤΚ 25100
 • Μιλήστε μας.
  26910.22420
 • Στείλτε μας κείμενα.
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συνεργάτες

                                                

 

         ΑΙΓΙΟ   ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ                Classy & Fabulous

                             

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος