Η Φιλαρμονική Αιγίου εκπέμπει SOS - κίνδυνος για οριστικό «κλείσιμο»

Η Φιλαρμονική Αιγίου «Ευτέρπη» αποτελεί το παλαιότερο πολιτιστικό σωματείο της πόλης μας. Ιδρύθηκε το έτος 1892 και μέχρι σήμερα έχει να επιδείξει μια τεράστια προσφορά καθώς συμμετέχει ενεργά σε όλα τα πολιτιστικά, θρησκευτικά και κοινωνικά γεγονότα.

Με ανθρώπους ακούραστους και με ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς, όλα αυτά τα χρόνια έχει μια αδιάλειπτη παρουσία σε όλα τα δρώμενα τη πόλης, ενώ με τις πετυχημένες εμφανίσεις της, έχει διαφημίσει την πόλη μας τόσο σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όσο και σε χώρες του εξωτερικού. Έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες. Το ορχηστρικό μάλιστα τμήμα της έχει συμμετάσχει σε οπερέτες και εκδηλώσεις υψηλών απαιτήσεων.

Οι δύσκολες όμως οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, είχαν τον αντίκτυπό τους και στη Φιλαρμονική, η οποία έχει βρεθεί σε δεινή οικονομική θέση, καθώς αδυνατεί πλέον να ανταποκρίνεται στα ολοένα και αυξανόμενα λειτουργικά της έξοδα: λογαριασμοί (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, τηλέφωνο), πετρέλαιο για θέρμανση το χειμώνα, ΕΝΦΙΑ (ο οποίος λόγω του μεγέθους του κτιρίου της Φιλαρμονικής υπερβαίνει τις 4.000€ ετησίως), συντήρηση των οργάνων και των στολών, αγορά νέων οργάνων προς αντικατάσταση των ιδιαίτερα παλιών και φθαρμένων και πολλά άλλα έξοδα, καθιστούν ιδιαίτερα υψηλό το κόστος λειτουργίας. Τα έσοδά της αντίστοιχα είναι σαφώς λιγότερα και προέρχονται από κάποιες επιχορηγήσεις (μικρές και όχι συχνές) ή από τη συμμετοχή της σε ελάχιστες, πλέο