Ο αρχοντοχωριάτης του Μολιέρου και … το Δημαρχιλίκι!

«Αρχή άνδρα δείκνυσι» φράση που αποδίδεται στον Πιττακό το Μυτιληναίο και σημαίνει πως στη διαχείριση της εξουσίας αποδεικνύεται η δυνατότητα του ανθρώπου. Αυτή τη φράση άκουσαν ορισμένοι ματαιόδοξοι και βάλθηκαν να αποδείξουν πόσο καλοί άρχοντες είναι. Έτσι επιστράτευσαν όλα τους τα όπλα.

 

Φόρεσαν τα μαύρα τους κοστούμια και τα ακριβά τους ρολόγια και βγήκαν στη γύρα να μαζέψουν ψήφους. Τι και αν επιχειρηματικά είναι για κλάματα; Ποιος νοιάζεται γι αυτό; Σημασία έχει η εικόνα του παράγοντα που προβάλουν προς τα έξω. Ύφος μπλαζέ, κινητό ακριβό για να δείχνουν πάντα in, τοποθετήσεις περισπούδαστες που γελάει κάθε πικραμένος όταν τις ακούει… To να πουλάς παραγοντιλίκι πρέπει να κουβαλάς κάτι από το θέατρο επάνω σου.

Έτσι λοιπόν, κάτι τέτοιοι «παράγοντες» έχουν μπόλικα στοιχεία από τον αρχοντοχωριάτη του Μολιέρου τον κύριο Γιορδάνη… όπου η απλή αναλογική τους τα έβγαλε στην επιφάνεια. Ζητάνε διακαώς να γίνουν δήμαρχοι στη θέση του δημάρχου ενώ βολεύονται και με καμιά θεσούλα Αντιδημάρχου μήπως και δει κανένα σεντς η τσέπη τους.

Στην περίπτωση του Αρχοντοχωριάτη λεφτά υπήρχαν, τακτ δεν υπήρχε. Στη δική μας πάλι περίπτωση… Ούτε λεφτά, ούτε τακτ υπάρχει… Τακτική υπάρχει και μόνο τακτική… τι παραμύθι θα πουλήσουν και σε ποιους και πόσοι θα τους αποδεχτούν γι' αυτό που πλασάρουν και όχι γι' αυτό που είναι; … Άντε μετά έρμε ψηφοφόρε να βρεις άκρη. Από πού να το πιάσεις που να το αφήσεις;

Έτσι πριν ακόμα χτυπήσει το κουδούνι των εκλογών όλοι τρέχουν να πιάσουν στασίδι για την εξουσία. Όταν δουν κάποιον που ενδέχεται να τους κόψει τα μεγαλεπήβολα σχέδια αρχίζουν τη λασπολογία και τις αντιδράσεις. Ο Γιορδάνης ο αρχοντοχωριάτης ήθελε να κάνει κουμάντο της οικογένειά του και μόνο, μικρό το κακό! Όλοι αυτοί οι Γιορδάνιδες μην έχοντας που την κεφαλην κλίναι θέλουν να κάνουν κουμάντο στις ζωές μας. Βοήθειά μας συμπολίτες!!!

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου
Author: Ηλίας ΑσπρούκοςEmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σχετικά

Γεννήθηκε στο Αίγιο Αχαΐας από πατέρα βέρο Aιγιώτη και από μητέρα παλιάς οικογένειας της Ακράτας (Κουμπή).

Είναι παντρεμένος με την Μεταφράστρια – Διερμηνέα του ΥΠΕΧΩΔΕ και Ιστορικό Τέχνης Δέσποινα Φ. Γρηγοριάδου από την Θεσσαλονίκη.

Έχει μια κόρη, τη Χριστίνα, πτυχιούχο Γαλλικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό International Master of Business Administration (Liverpool Hope University). Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Παπαδόπουλο, Οικονομολόγο με Master of Business Administration.

Η Χριστίνα είναι στέλεχος στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ και εκδότρια του εφημεριδοπεριοδικού «Νέοι Καιροί εν Αιγίω». Έχει δύο κόρες, την Μαριάννα και την Ηλιάνα που γεννήθηκαν το 2007 και το 2013 αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη.

Υπηρέτησε στην Αεροπορία και έγινε επάξια Έφεδρος Ανθυποσμηναγός, αποφοιτήσας 2ος από τη ΣΕΑΠ Ηρακλείου, κι ας ήταν Αεροπόρος.

Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε Προϊστάμενος στο ΥΠΕΧΩΔΕ με υπευθυνότητα το Πράσινο Λεκανοπεδίου Αττικής με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας και παράλληλα του είχε ανατεθεί ο συντονισμός των μεγάλων έργων πρασίνου πανελλαδικά και η στερέωση των πρανών των Εθνικών δρόμων από τις διαβρώσεις.

Υπηρέτησε στο ΥΠΕΧΩΔΕ επί 35 χρόνια.

Γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα.

Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Δημοσίων Έργων ως και Ειδικός Σύμβουλός του σε θέματα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής

Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Διετέλεσε Κοσμήτωρ του ROTTARY CLUB Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Εκλέχθηκε για 14η συνεχή φορά πανελλαδικά με συντριπτική πλειοψηφία στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων. Υπήρξε ο μακροβιότερος αιρετός εκπρόσωπος στο Ανώτατο Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο σε όλα τα Υπουργεία από συστάσεως του θεσμού αυτού.

Υπήρξε Επίτιμος Πρόεδρος της ΔΑΚΕ και ΕΚΟ του ΥΠΕΧΩΔΕ μετά από μακροχρόνια θητεία στη θέση του προέδρου. Του απενεμήθηκε από τις Οργανώσεις αυτές τιμητική διάκριση – πλακέττα για το πολύπλευρο έργο του.

Διετέλεσε ακόμα Πρόεδρος της Δευτεροβαθμίου ΔΑΚΕ Ομοσπονδίας ΥΠΕΧΩΔΕ, Γενικός Γραμματέας της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα Θεσσαλονίκης, εκλεγμένος στην Εκτελεστική της ΔΑΚΕ Δ.Τ. πανελλαδικά, Ενεργό Μέλος του ΓΕΩΤΕΕ, ΠΕΔΔΥ.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΕΧΩΔΕ (ΠΟΣΥΠΕΧΩΔΕ)

Διετέλεσε ιδρυτής και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου (ΥΠΕΧΩΔΕ) για την προστασία του περιβάλλοντος.

Διετέλεσε Μέλος της Γραμματείας Συνδικαλισμού της ΝΔ (τιμής ένεκεν).

Υπήρξε Απόφοιτος Σχολής Στελεχών ΝΔ.

Υπήρξε Μέλος Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (Ο.Κ.Ε.)της ΝΔ στο ΥΠΕΧΩΔΕ από το 1982.

Είναι ο Μελετητής και Επιβλέπων του περιβάλλοντα χώρου των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Καλογρέζας.

Είναι ο Συντάκτης προδιαγραφών & ανάλυσης τιμών εργασιών περιβάλλοντος.

Έχει εκτελέσει οδοιπορικά σε όλη την Ελλάδα σε πληγείσες περιβαλλοντικά περιοχές, τα οποία έχουν δημοσιευτεί στον ημερήσιο και επαρχιακό τύπο.

Διετέλεσε Πολιτικό Στέλεχος της ΝΔ με απόφαση του Προέδρου.

Έχει διακρίσεις από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για τις μελέτες πρασίνου – περιβάλλοντος και στερεώσεις πρανών.

Τέθηκε επικεφαλής της Επιστημονικής Ομάδας για το Περιβάλλον στην Κοινοπραξία Δημοσιογράφων Ελλάδας και χωρών της ΕΟΚ.

Έχει δώσει συνεντεύξεις για το περιβάλλον σε τηλεοπτικές εκπομπές της Αθήνας και επαρχιακών καναλιών και αρθρογραφεί στον ημερήσιο Αθηναϊκό και Επαρχιακό Τύπο, καθώς και σε έγκριτα περιοδικά.

Διαβάστε περισσότερα στο προσωπικό του ιστότοπο http://www.asproucos.gr


Εκτύπωση

Συνεργάτες

Δήμος Αιγιαλείας Ραδιοσυχνότητα ΔΗΚΕΠΑ
Αίγιο-Αιγιάλεια Λιμενικό Ταμείο Αιγίου Classy & Fabulous Aigiorama.gr, τα πάντα για την Αιγιάλεια
                    

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος