Ανοικτή επιστολή στον Δ/ντή της εφημερίδας «ΠΡΩΤΗ»

Σχετικά με δημοσίευμα για την ακίνητη περιουσία του Δήμου στις 17/12/2018, με έκπληξη διάβασα στο φύλλο σας την δήλωση του αρμόδιου αντιδήμαρχου για την ακίνητη περιουσία του Δήμου. Μας λέει λοιπόν ότι όλα τα ακίνητα τα έχει καταγράψει ο Δήμος και είναι πολλά εντός και εκτός Αιγιαλείας.

 

Τα ίδια μας έλεγαν και οι προηγούμενοι δημοτικοί άρχοντες διαχρονικά αλλά ο δημότης δεν βλέπει και δεν είδε πουθενά, πως όλα αυτά τα ακίνητα έχουν αξιοποιηθεί και ποια είναι τα έσοδα από αυτά. Ο Δημότης έχει μαύρα μεσάνυχτα για το τι γίνεται στον τομέα αυτό. Δεν βγήκε ποτέ μια ενημερωτική κατάσταση που να αναφέρει ποια είναι σήμερα η Δημοτική ακίνητη περιουσία. Πληροφορίες αναφέρουν- χωρίς να μπορέσω να το επιβεβαιώσω- ότι ακίνητο στην Αθήνα που είχε καταληφθεί από διάφορους αλλοδαπούς, ελευθερώθηκε από την Αστυνομία και στην προσπάθειά της να βρει που ανήκει αυτό το κτίριο, διαπίστωσε ότι ανήκει στο Δήμο Αιγιαλείας. Γι ‘ αυτή την αξιοποίηση μας μιλάει ο κ. αντιδήμαρχος; Δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο ούτε και έχω καμιά διάθεση να αντιδικήσω μαζί του. Μπορεί να έχει καλές προθέσεις αλλά τα πραγματικά στοιχεία τον διαψεύδουν. Αν λοιπόν κ. Αντιδήμαρχε έχετε καταγράψει πράγματι όλα τα ακίνητα (κληροδοτήματα) και φροντίζετε ήδη για την αξιοποίησή τους γιατί αφήνετε τον δημότη ανενημέρωτο; Αν έχετε καταγράψει όλα τα ακίνητα ή αυτά που φαίνονται στις καταστάσεις σας γιατί δεν απαντήσατε σε (3) τρεις αιτήσεις μου μέσα στο 2018 που σας έχω υποβάλλει για να μου γνωρίσετε την ακίνητη περιουσία του Δήμου;

 

Πρώτη αίτηση στις 25/04/2018 (9876)

Δεύτερη αίτηση στις 11/06/2018 (13855) και

Τρίτη αίτηση στις 25/10/2018 (25211)

 

Σε καμία από αυτές δεν έχω πάρει απάντηση μέχρι σήμερα. Αυτό το αφήνω στην κρίση των αναγνωστών.

Εκτός και αν εννοείτε αξιοποίηση την περίπτωση των ακινήτων στην οδό Αγίου Ανδρέου, στην παραλιακή ζώνη και τόσα άλλα ακίνητα
(Μαγκλάρα- Μπερούκα κ.α.)

Συνημμένα υποβάλλω και το περιεχόμενο της πρώτης αίτησης.

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου
Author: Ηλίας ΑσπρούκοςEmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σχετικά

Γεννήθηκε στο Αίγιο Αχαΐας από πατέρα βέρο Aιγιώτη και από μητέρα παλιάς οικογένειας της Ακράτας (Κουμπή).

Είναι παντρεμένος με την Μεταφράστρια – Διερμηνέα του ΥΠΕΧΩΔΕ και Ιστορικό Τέχνης Δέσποινα Φ. Γρηγοριάδου από την Θεσσαλονίκη.

Έχει μια κόρη, τη Χριστίνα, πτυχιούχο Γαλλικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό International Master of Business Administration (Liverpool Hope University). Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Παπαδόπουλο, Οικονομολόγο με Master of Business Administration.

Η Χριστίνα είναι στέλεχος στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ και εκδότρια του εφημεριδοπεριοδικού «Νέοι Καιροί εν Αιγίω». Έχει δύο κόρες, την Μαριάννα και την Ηλιάνα που γεννήθηκαν το 2007 και το 2013 αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη.

Υπηρέτησε στην Αεροπορία και έγινε επάξια Έφεδρος Ανθυποσμηναγός, αποφοιτήσας 2ος από τη ΣΕΑΠ Ηρακλείου, κι ας ήταν Αεροπόρος.

Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε Προϊστάμενος στο ΥΠΕΧΩΔΕ με υπευθυνότητα το Πράσινο Λεκανοπεδίου Αττικής με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας και παράλληλα του είχε ανατεθεί ο συντονισμός των μεγάλων έργων πρασίνου πανελλαδικά και η στερέωση των πρανών των Εθνικών δρόμων από τις διαβρώσεις.

Υπηρέτησε στο ΥΠΕΧΩΔΕ επί 35 χρόνια.

Γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα.

Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Δημοσίων Έργων ως και Ειδικός Σύμβουλός του σε θέματα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής

Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Διετέλεσε Κοσμήτωρ του ROTTARY CLUB Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Εκλέχθηκε για 14η συνεχή φορά πανελλαδικά με συντριπτική πλειοψηφία στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων. Υπήρξε ο μακροβιότερος αιρετός εκπρόσωπος στο Ανώτατο Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο σε όλα τα Υπουργεία από συστάσεως του θεσμού αυτού.

Υπήρξε Επίτιμος Πρόεδρος της ΔΑΚΕ και ΕΚΟ του ΥΠΕΧΩΔΕ μετά από μακροχρόνια θητεία στη θέση του προέδρου. Του απενεμήθηκε από τις Οργανώσεις αυτές τιμητική διάκριση – πλακέττα για το πολύπλευρο έργο του.

Διετέλεσε ακόμα Πρόεδρος της Δευτεροβαθμίου ΔΑΚΕ Ομοσπονδίας ΥΠΕΧΩΔΕ, Γενικός Γραμματέας της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα Θεσσαλονίκης, εκλεγμένος στην Εκτελεστική της ΔΑΚΕ Δ.Τ. πανελλαδικά, Ενεργό Μέλος του ΓΕΩΤΕΕ, ΠΕΔΔΥ.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΕΧΩΔΕ (ΠΟΣΥΠΕΧΩΔΕ)

Διετέλεσε ιδρυτής και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου (ΥΠΕΧΩΔΕ) για την προστασία του περιβάλλοντος.

Διετέλεσε Μέλος της Γραμματείας Συνδικαλισμού της ΝΔ (τιμής ένεκεν).

Υπήρξε Απόφοιτος Σχολής Στελεχών ΝΔ.

Υπήρξε Μέλος Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (Ο.Κ.Ε.)της ΝΔ στο ΥΠΕΧΩΔΕ από το 1982.

Είναι ο Μελετητής και Επιβλέπων του περιβάλλοντα χώρου των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Καλογρέζας.

Είναι ο Συντάκτης προδιαγραφών & ανάλυσης τιμών εργασιών περιβάλλοντος.

Έχει εκτελέσει οδοιπορικά σε όλη την Ελλάδα σε πληγείσες περιβαλλοντικά περιοχές, τα οποία έχουν δημοσιευτεί στον ημερήσιο και επαρχιακό τύπο.

Διετέλεσε Πολιτικό Στέλεχος της ΝΔ με απόφαση του Προέδρου.

Έχει διακρίσεις από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για τις μελέτες πρασίνου – περιβάλλοντος και στερεώσεις πρανών.

Τέθηκε επικεφαλής της Επιστημονικής Ομάδας για το Περιβάλλον στην Κοινοπραξία Δημοσιογράφων Ελλάδας και χωρών της ΕΟΚ.

Έχει δώσει συνεντεύξεις για το περιβάλλον σε τηλεοπτικές εκπομπές της Αθήνας και επαρχιακών καναλιών και αρθρογραφεί στον ημερήσιο Αθηναϊκό και Επαρχιακό Τύπο, καθώς και σε έγκριτα περιοδικά.

Διαβάστε περισσότερα στο προσωπικό του ιστότοπο http://www.asproucos.gr


Εκτύπωση

Συνεργάτες

Δήμος Αιγιαλείας Ραδιοσυχνότητα ΔΗΚΕΠΑ
Αίγιο-Αιγιάλεια Λιμενικό Ταμείο Αιγίου Classy & Fabulous Aigiorama.gr, τα πάντα για την Αιγιάλεια
                    

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος