Οι "Σειρήνες" της πειθαρχικής τιμωρίας

       Οι «σειρήνες» της Πειθαρχικής τιμωρίας

                                                                                                                                                                                                    

  Οι «σειρήνες» άρχισαν να χτυπούν επικίνδυνα για τον Παναιγιάλειο μετά την απορριπτική απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο.  κατά της ένστασης που είχε καταθέσει η διοίκηση του Συλλόγου. Η ένσταση θεωρήθηκε ετεροχρονισμένη και απορρίφτηκε ως απαράδεκτη, γεγονός που αρχικά αιφνιδίασε διοίκηση και νομικό επιτελείο αλλά στη συνέχεια και με περισσότερη ψυχραιμία επικεντρώθηκε όλο το βάρος των νομικών χειρισμών στην τελική απόφαση που θα… βγάλει η Πειθαρχική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Σε κάθε περίπτωση όμως, η απόρριψη της ένστασης ήταν αυτό που λέμε «κακά μαντάτα», για τον Παναιγιάλειο, ενώ την ίδια στιγμή δικαιώθηκε ο πρόεδρος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας για μία υπόθεση που είχε αρκετά κοινά σημεία με τον Παναιγιάλειο.

 

Αν τώρα εξετάσουμε νομικά το ζήτημα θα διαπιστώσουμε ότι ο Παναιγιάλειος είχε εν μέρει δίκιο στην άσκηση ένστασης καθώς οι ομάδες διατηρούν το δικαίωμα υποβολής ένστασης 15 ημέρες μετά την κοινοποίηση της απόφασης και όπως υποστήριξαν στη διοίκηση ποτέ δεν έλαβαν επίσημη ειδοποίηση από την ΕΠΟ. Επομένως λοιπόν, το δικαίωμα της ένστασης ήταν «ανοιχτό» και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ετεροχρονισμένο. Αυτά όμως αφορούν το νομικό σκέλος που έκλεισε αναφορικά με την τύχη της ένστασης.

 

Η τελική απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής οδήγησε αναγκαστικά σε πάγωμα του προγραμματισμού για την επόμενη χρονιά και σε μία στασιμότητα που θεωρείται δικαιολογημένη. Άλλωστε όταν δεν γνωρίζεις σε ποια κατηγορία θα παίζεις του χρόνου τι προγραμματισμό να κάνεις; Το αξιοπερίεργο είναι πάντως ότι λίγο πριν την απόρριψη της ένστασης ο Παναιγιάλειος επιβεβαίωσε συμφωνία με προπονητή, αλλά με την προϋπόθεση ότι η ομάδα θα παίζει στη Γ’ Εθνική Κατηγορία. Η βιαστική αυτή ανακοίνωση ήρθε να δημιουργήσει απορίες και ερωτηματικά για τον χρόνο που δημοσιοποιήθηκε ενώ λίγο μετά ακολούθησε και η δυσάρεστη εξέλιξη με την απόρριψη της ένστασης.

 

Κάποτε όταν ήμασταν παιδιά υπήρχε ένα παιχνίδι που το έλεγαν «χαλασμένο τηλέφωνο». Αυτή η υπόθεση με τον Παναιγιάλειο μας θυμίζει το «χαλασμένο φαξ»!

 

Προφασίστηκαν δηλαδή ότι δεν πήραν την απόφαση της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών επειδή ήταν χαλασμένο το φαξ στα γραφεία του συλλόγου!

 

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα πήραν τον  δρόμο τους και την Τρίτη 19 Ιουλίου επικυρώθηκε… η βαθμολογία της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας με ότι αυτό σήμαινε για τον Παναιγιάλειο.

 

Προγραμματισμός «στοπ» και αναδιάταξη σχεδίων έως ότου ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο κυρίως στο αγωνιστικό μέρος και ακολούθως σε ολόκληρο το ελληνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα όπου επικρατεί ένας γενικότερος αναβρασμός. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν θα πρέπει να θεωρούμε σήμερα τίποτα ως δεδομένο…

 

 Αχιλλέας/Εθνικός: Δύο αθλητές του συλλόγου πήραν… ποδοσφαιρικό διαβατήριο για το εξωτερικό και η διοίκηση δεν μπορούσε παρά να εκφράσει την ικανοποίησή της.

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Ραμπαβίλα που συμφώνησε με ομάδα Β’ Εθνικής Ολλανδίας και τον Τάσο Λαζανά που έκανε δοκιμές σε ομάδα της Κύπρου.
Η διοίκηση του συλλόγου τόνισε ότι ποτέ δεν θα έμπαινε και ούτε θα μπει εμπόδιο στη σταδιοδρομία ενός ποδοσφαιριστή ενώ άλλωστε αυτές οι διακρίσεις κάνουν το σωματείο υπερήφανο!

 

 Ακράτα: Προγραμματισμός για τη νέα χρονιά στην ομάδα. Δύο τα θέματα που χειρίζεται η διοίκηση του Γ. Γιοβά. Το θέμα του προπονητή και οι παίκτες που θα παραμείνουν από το έμψυχο υλικό της περασμένης σαιζόν. Ακολουθούν και οι μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν για την ενίσχυση της ομάδας.

 

 Κεραυνός Αιγίου (μπάσκετ): Δύσκολες εποχές για τα σωματεία καλαθοσφαίρισης ειδικά στην επαρχία. Στη διοίκηση του Κεραυνού Αιγίου θα περιμένουν και τον Αύγουστο για να θέσουν στόχους και προτεραιότητες για τη νέα χρονιά αφού προέχει το οικονομικό ζήτημα και οι τρόποι με τους οποίους θα ενισχυθεί οικονομικά το σωματείο. Το ξεκαθάρισμα έγινε πάντως και μερικοί αθλητές αποχαιρέτισαν το Αίγιο που θα μείνει για πάντα στην καρδιά τους!

 

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου
Σχετικά

Εκτύπωση

Συνεργάτες

Δήμος Αιγιαλείας Ραδιοσυχνότητα ΔΗΚΕΠΑ
Αίγιο-Αιγιάλεια Λιμενικό Ταμείο Αιγίου Classy & Fabulous Aigiorama.gr, τα πάντα για την Αιγιάλεια
                    

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος