Ενα πρότυπο λειτουργίας αθλητικής εγκατάστασης

Οι πάλαι ποτέ αποθήκες της χαρτοβιομηχανίας Λαδόπουλου, που πέρασαν στην ιδιοκτησία του Δήμου Πατρέων, μετά την κατάρρευση του εργοστασίου, γλύτωσαν χάρη στον αθλητισμό τον αφανισμό, την εγκατάλειψη και την μετατροπή τους σε τόπο επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, όπως έχουν -σχεδόν- καταντήσει οι παρακείμενες βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε όλη την Παραλία. Ηταν αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, όταν παραχωρήθηκαν στον ΣΕΓΑΣ και στην ΕΓΟ και με χρηματοδότηση του Κράτους, διά των Ομοσπονδιών, διαμορφώθηκαν, ανακαινίστηκαν και εξοπλίστηκαν σε τρία υψηλού επιπέδου προπονητήρια (δύο κλειστά κι ένα ανοικτό). Και μαζί τους, αναβαθμίστηκε όλη η περιοχή. Το συγκρότημα Λαδόπουλου, αξίας 2,5 εκατομμύριων ευρώ αυτή τη στιγμή, που παρήγε και παράγει αθλητές - γυμναστές με διακρίσεις και συμμετοχές σε Ολυμπιάδες, παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, είναι κορυφαίο παράδειγμα αξιοποίησης δημόσιας εγκατάστασης προς όφελος της νεολαίας, παράδειγμα που δεν απαντάται σε όλη την Ελλάδα. Και φυσικά παράδειγμα οργάνωσης, διοίκησης και.......

 

λειτουργίας, με οικονομικούς όρους που αν μη τι άλλο είναι πρότυπο για όλους, χωρίς δηλαδή την επιβάρυνση του κράτους ή άλλου φορέα. Προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας τους, κατά τον αποτελεσματικό τρόπο που γινόταν όλα αυτά τα 15 χρόνια, θα πρέπει να υπάρξει προσαρμοστικότητα και ευελιξία από όλους. Θα χρειαστεί αμοιβαία προσπάθεια, μακριά από εμμονές και δογματισμούς. Κι υπάρχει η αισιοδοξία πως έτσι θα λειτουργήσουν όλοι, Δήμος, εκπρόσωποι ομοσπονδιών και σωματείων, προπονητές και αθλούμενοι. 

* Του Τάσου Σταθόπουλου στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»

Πηγή : www.pelop.gr 

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου
Author: Νέοι Καιροί εν ΑιγίωEmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σχετικά

Εκτύπωση

Συνεργάτες

Δήμος Αιγιαλείας Ραδιοσυχνότητα ΔΗΚΕΠΑ
Αίγιο-Αιγιάλεια Λιμενικό Ταμείο Αιγίου Classy & Fabulous Aigiorama.gr, τα πάντα για την Αιγιάλεια
                    

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος