Κοκταίηλ: Glühwein

Ζεστό γλυκό κρασί για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

 

 Η Μαριλού σας Φίλοι μου, είναι παντός καιρού και πάντα επίκαιρη! … Ξέρει πότε και τι πρέπει να προσφερθεί!

Υλικά:
1 λίτρο κόκκινο κρασί
2 ξυλαράκια κανέλας
1 πορτοκάλι
50 gr. cognac
250 gr. μέλι
100 gr. τζίντζερ
2 κλαδ. Δενδρολίβανο
2 αστεράκια γλυκάνισο
4 σπόρους κάρδαμο
ρόδι

Παρασκευή

Το Glühwein πίνετε περισσότερο στη Γερμανία και είναι ότι πρέπει για το κρύο. Προτιμάται δε ιδιαίτερα στην Αλσατία, όπου προσφέρεται αφειδώς ιδιαίτερα στις Χριστουγεννιάτικες αγορές, όπως σ’ αυτές του Strasbourg και της Colmar!
Η παρασκευή του είναι εύκολη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το κόκκινο κρασί, το πορτοκάλι αφού το τρυπάμε σε 4-5 σημεία με τα μαχαιράκι, τα ξυλαράκια της κανέλλας, τους γλυκάνισσους, το τζίντζερ, το κάρδαμο, το δενδρολίβανο και το μέλι.
Αφήνουμε το μείγμα μας να πάρει μία βράση.
Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
Μεταφέρουμε το κρασί σε ποτήρια και αν θέλουμε το σερβίρουμε με ρόδι, ξύλο κανέλας και δενδρολίβανο.

Καλά Χριστούγεννα, φιλαράκια μου

Η  Μαριλού σας!

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου
Author: ΔιαχειριστήςEmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.