Δημοτικά

Από τον Ηλία Δημ. Ασπρούκο
Περιβαλλοντολόγο

 Πριν λίγες μέρες έπεσε στα χέρια μου ένα άρθρο πρώην βουλευτή και πολλές φορές υπουργού. Το διάβασα επανειλημμένος και με μεγάλη προσοχή. Το μελέτησα αρκετά και καλά. Οι απόψεις του σε πολλά σημεία συμπορεύονταν με τις δικές μου. Στην ουσία είχε δίκιο, μιλούσε για τα κλειστά λόμπι της πολιτικής και για το γεγονός ότι οι παλιοί δεν ανοίγουν τις πόρτες στους νέους. Ναι θα απαντήσω ισχύει αυτό όπως ίσχυε πάντα. 

Εκτύπωση

 

Από τον Ηλία Δημ. Ασπρούκο-
Περιβαλλοντολόγο

 

Ο θυμόσοφος μας λαός μας έλεγε –τον Αράπη και αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς! Κάπως έτσι είναι και τα πράγματα με την πολιτική και τους πολιτικούς όσα και αν πεις χαμένα πάνε. Τα πάντα γίνονται και κονιορτοποιούνται όταν ο ψηφοφόρος αρχίζει εκείνο το περίφημο «και εγώ τι θα κερδίσω;». Πάνω σε αυτό το κέρδος λοιπόν ποντάρουν οι υποψήφιοι «σωτήρες» και αρχίζουν τα παιχνίδια τους.

Εκτύπωση

 

Το προεδρείο του εμπορικού συλλόγου Αιγιαλείας  αναφέρει τα παρακάτω  

«Με απρόσμενη μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων εμπόρων και συμπολιτών μας, πραγματοποιήθηκε η 1η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου μας και τέθηκε σε λειτουργία η Τράπεζας Αίματος του Εμπορικού Εισαγωγικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας, υπό την Αιγίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Εκτύπωση

 

Από τον Ηλία Δημ. Ασπρούκο-
Περιβαλλοντολόγο

 

Με απόφαση του Δήμου πρόκειται να προχωρήσει έργο ανάπλασης που θα συμπεριλαμβάνει την Κλ. Οικονόμου μέχρι τη Ρ. Φεραίου, τη Μητροπόλεως μέχρι τη Σολωμού και φυσικά τη πλατεία Αγίας Λαύρας, με πεζοδρόμηση των δρόμων που την περικλείουν. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια με κονδύλι το οποίο ανέρχεται το ποσό 3.215.000 ευρώ.
(Εδώ μου ήλθε σαν σκέψη ο τίτλος αυτού του άρθρου μου.)

Εκτύπωση

Τον τελευταίο καιρό όπως συνηθίζεται άλλωστε, λίγο πριν τις εκλογές,  τα ονόματα των επίδοξων μνηστήρων για την δημοτική αρχή δίνουν και παίρνουν. Η ουσία είναι πως τώρα πια τα δεδομένα έχουν αλλάξει αφού έχει μπει στο παιχνίδι η απλή αναλογική.

Εκτύπωση

Βγήκα μια βόλτα στο κέντρο του Αιγίου και άκουσα να αποκαλούν διάφορους με το προσωνύμιο «Δήμαρχε». Ως τώρα γνώριζα πως έναν Δήμαρχο έχει η Αιγιάλεια και μέχρι το πέρας της θητείας του αυτός θα μείνει ακλόνητος στη θέση του. Μετά ότι πει ο λαός και ότι γεννήσει η κάλπη.

Εκτύπωση

Αφορμή για το άρθρο μου αυτό πήρα από τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στον αείμνηστο Δήμαρχο- Συγγραφέα και ιστορικό αυτής της πόλης Γεώργιο Παναγόπουλο που έγιναν πρόσφατα με την συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θανατό του.

Εκτύπωση

Συνεργάτες

Δήμος Αιγιαλείας Ραδιοσυχνότητα ΔΗΚΕΠΑ
Αίγιο-Αιγιάλεια Λιμενικό Ταμείο Αιγίου Classy & Fabulous Aigiorama.gr, τα πάντα για την Αιγιάλεια
                    

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος