Στο δημοτικό Συμβούλιο δεν απασχολήθηκαν ποτέ με σοβαρά ζητήματα της πόλης

Παρατηρώντας κανείς τις εργασίες στο υπό ανάπλαση τμήμα της αρχής της Μητροπόλεως θα μπορούσε να συμπεράνει ότι όλο αυτό που επιχειρείται μάλλον με αναπαλαίωση μοιάζει παρά με ανανέωση. 

Προσπάθησα να καταλάβω τι κατασκευάζεται εκεί, ρώτησα και φίλους επιστήμονες τι βλέπουν εκείνοι.  Η απάντηση ήταν ότι δεν καταλαβαίνουν τι επιχειρείται να γίνει εκεί και άλλοι μου είπαν ότι η Δημοτική αρχή χαλάει χρήματα άσκοπα εκεί που δεν υπάρχουν άμεσες ανάγκες για να καλύψει την πλήρη απραγία της.

Θα πρέπει να μάθουν κάποιοι ότι οι μελέτες δεν γίνονται τμηματικά και αποσπασματικά αλλά συνολικά για την πόλη και ιδιαίτερα όλη την Μητροπόλεως τη Κλεομένους Οικονόμου και την Ανδρέου Λόντου. Όλο αυτό συνδέεται και με τους χώρους στάθμευσης που διαθέτεις όπως και με άλλους παράγοντες που συνθέτουν τον ιστό αυτής της πόλης.

Είδα ότι εκατέρωθεν φτιάχνουν σχάρες οι οποίες θα έχουν την τύχη των ήδη υπαρχόντων δηλ. ΜΟΝΙΜΑ ΒΟΥΛΩΜΕΝΕΣ.

Στην μελέτη που έπρεπε να γίνει από ένα σοβαρό γραφείο με εμπειρία σε τέτοια θέματα, λείπουν παντελώς οι κόφτες κατά μήκος του δρόμου. Τελικά οι φωστήρες αποφάσισαν απ’ ότι έμαθα να κατασκευάσουν ένα και μοναδικό κόφτη μπροστά από το κατάστημα οπτικών του κ. Μαμάση. Πιστεύουν δηλ. ότι ένας κόφτης μπορεί να σώσει σε μια ισχυρή βροχόπτωση τους καταστηματάρχες στη συμβολή Μητροπόλεως και Κλεομένους Οικονόμου. Είναι βαθειά νυχτωμένοι και δείχνουν ότι όλα είναι στο πόδι, από τη μελέτη μέχρι την κατασκευή. Σε επόμενο άρθρο μου θα σας παρουσιάσω σε εικόνα πως ήταν το τμήμα αυτό της Μητροπόλεως πριν την επέμβαση και πως θα μας παρουσιαστεί σε λίγο καιρό. Και μιας και αναφέρθηκα στο χρόνο κατασκευής σε συνδυασμό με την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για πρώτη παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου έχω να σα πω ότι ήδη έχουμε 2 ή 3 μήνες που κοουτσάρουν το έργο αυτό και κανένας δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει. Ας κάνουμε όμως μια υπόθεση ότι θα διαρκέσει 3 ή 4 μήνες.

Αυτό το έργο αγαπητοί συμπολίτες αν γινόταν στη Γερμανία ή σε άλλη χώρα της Ευρώπης δεν θα ξεπέρναγε τις 10 ΗΜΕΡΕΣ. Επομένως δικαίως οι καταστηματάρχες διαμαρτύρονται για την αποκοπή τους από την αγορά. Με αυτά βέβαια που σας γράφω θα απαγοητευθούν πλήρως και θέλω να ξέρουν ότι τα χρονικά όρια που αναφέρω δεν είναι υπερβολικά αλλά πολύ πλούσια.

Ας δούμε όμως και ένα θεματάκι που αφορά αποκλειστικά την κατασκευή.

Όλοι οι αγωγοί κοινής ωφέλειας έχουν θαφτεί στο υπέδαφος και από πάνω έχει πέσει μπετόν και πλέγμα αλλού μονό και αλλού διπλό.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι σε μια βλάβη θα πρέπει να ξηλωθεί μεγάλο κομμάτι του δρόμου και άντε να επέμβεις με το ΜΟΝΟ ή ΔΙΠΛΟ πλέγμα. Θα γίνει χαμός στη Μητροπόλεως που θα μεταβληθεί σε δρόμο του Ιράκ-κομπάνι.

Όλα αυτά φίλοι μου, κανονικά τοποθετούνται σε σημεία που θα επιτρέπουν την άμεση επέμβασή μας.

Ο Θεός φαίνεται πως προστατεύει την πόλη αυτή. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Τίποτε όμως δεν αποκλείει μια ισχυρή βροχόπτωση.

Το θέαμα στη Μητροπόλεως θα είναι απογοητευτικό και μετά τη νέα κατασκευή. Όλος ο όγκος του νερού θα πνίξει το κάτω μέρος της. Τα φρεάτια όλα σχεδόν είναι βουλωμένα σε όλη σχεδόν την κεντρική αρτηρία.

Στη συμβολή Μητροπόλεως και Κλεομένους Οικονόμου θα κλάψουν μανούλες.

Πολλοί καταστηματάρχες θα καταστραφούν από την αδιαφορία της Δημοτικής αρχής. Και τουλάχιστον δεν φρόντισαν να κατασκευάσουν κατά μήκος της Μητροπόλεως τρεις ή τέσσερις κόφτες δηλ. εγκάρσιες σχάρες κάθετα στο δρόμο όπου τα νερά θα διοχετεύονταν στους υπόγειους αγωγούς και έτσι θα υπήρχε αποσυμφόρηση της ορμής και της ποσότητας νερού που δεν θα συγκεντρωθεί έτσι επιφανειακά στο κάτω μέρος. Αυτοί οι κόφτες θα συνεργούσαν και στον έλεγχο της ταχύτητας των οχημάτων. 

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου
Author: Ηλίας ΑσπρούκοςEmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σχετικά

Γεννήθηκε στο Αίγιο Αχαΐας από πατέρα βέρο Aιγιώτη και από μητέρα παλιάς οικογένειας της Ακράτας (Κουμπή).

Είναι παντρεμένος με την Μεταφράστρια – Διερμηνέα του ΥΠΕΧΩΔΕ και Ιστορικό Τέχνης Δέσποινα Φ. Γρηγοριάδου από την Θεσσαλονίκη.

Έχει μια κόρη, τη Χριστίνα, πτυχιούχο Γαλλικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό International Master of Business Administration (Liverpool Hope University). Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Παπαδόπουλο, Οικονομολόγο με Master of Business Administration.

Η Χριστίνα είναι στέλεχος στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ και εκδότρια του εφημεριδοπεριοδικού «Νέοι Καιροί εν Αιγίω». Έχει δύο κόρες, την Μαριάννα και την Ηλιάνα που γεννήθηκαν το 2007 και το 2013 αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη.

Υπηρέτησε στην Αεροπορία και έγινε επάξια Έφεδρος Ανθυποσμηναγός, αποφοιτήσας 2ος από τη ΣΕΑΠ Ηρακλείου, κι ας ήταν Αεροπόρος.

Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε Προϊστάμενος στο ΥΠΕΧΩΔΕ με υπευθυνότητα το Πράσινο Λεκανοπεδίου Αττικής με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας και παράλληλα του είχε ανατεθεί ο συντονισμός των μεγάλων έργων πρασίνου πανελλαδικά και η στερέωση των πρανών των Εθνικών δρόμων από τις διαβρώσεις.

Υπηρέτησε στο ΥΠΕΧΩΔΕ επί 35 χρόνια.

Γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα.

Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Δημοσίων Έργων ως και Ειδικός Σύμβουλός του σε θέματα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής

Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Διετέλεσε Κοσμήτωρ του ROTTARY CLUB Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Εκλέχθηκε για 14η συνεχή φορά πανελλαδικά με συντριπτική πλειοψηφία στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων. Υπήρξε ο μακροβιότερος αιρετός εκπρόσωπος στο Ανώτατο Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο σε όλα τα Υπουργεία από συστάσεως του θεσμού αυτού.

Υπήρξε Επίτιμος Πρόεδρος της ΔΑΚΕ και ΕΚΟ του ΥΠΕΧΩΔΕ μετά από μακροχρόνια θητεία στη θέση του προέδρου. Του απενεμήθηκε από τις Οργανώσεις αυτές τιμητική διάκριση – πλακέττα για το πολύπλευρο έργο του.

Διετέλεσε ακόμα Πρόεδρος της Δευτεροβαθμίου ΔΑΚΕ Ομοσπονδίας ΥΠΕΧΩΔΕ, Γενικός Γραμματέας της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα Θεσσαλονίκης, εκλεγμένος στην Εκτελεστική της ΔΑΚΕ Δ.Τ. πανελλαδικά, Ενεργό Μέλος του ΓΕΩΤΕΕ, ΠΕΔΔΥ.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΕΧΩΔΕ (ΠΟΣΥΠΕΧΩΔΕ)

Διετέλεσε ιδρυτής και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου (ΥΠΕΧΩΔΕ) για την προστασία του περιβάλλοντος.

Διετέλεσε Μέλος της Γραμματείας Συνδικαλισμού της ΝΔ (τιμής ένεκεν).

Υπήρξε Απόφοιτος Σχολής Στελεχών ΝΔ.

Υπήρξε Μέλος Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (Ο.Κ.Ε.)της ΝΔ στο ΥΠΕΧΩΔΕ από το 1982.

Είναι ο Μελετητής και Επιβλέπων του περιβάλλοντα χώρου των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Καλογρέζας.

Είναι ο Συντάκτης προδιαγραφών & ανάλυσης τιμών εργασιών περιβάλλοντος.

Έχει εκτελέσει οδοιπορικά σε όλη την Ελλάδα σε πληγείσες περιβαλλοντικά περιοχές, τα οποία έχουν δημοσιευτεί στον ημερήσιο και επαρχιακό τύπο.

Διετέλεσε Πολιτικό Στέλεχος της ΝΔ με απόφαση του Προέδρου.

Έχει διακρίσεις από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για τις μελέτες πρασίνου – περιβάλλοντος και στερεώσεις πρανών.

Τέθηκε επικεφαλής της Επιστημονικής Ομάδας για το Περιβάλλον στην Κοινοπραξία Δημοσιογράφων Ελλάδας και χωρών της ΕΟΚ.

Έχει δώσει συνεντεύξεις για το περιβάλλον σε τηλεοπτικές εκπομπές της Αθήνας και επαρχιακών καναλιών και αρθρογραφεί στον ημερήσιο Αθηναϊκό και Επαρχιακό Τύπο, καθώς και σε έγκριτα περιοδικά.

Διαβάστε περισσότερα στο προσωπικό του ιστότοπο http://www.asproucos.gr


Εκτύπωση

Συνεργάτες

Δήμος Αιγιαλείας Ραδιοσυχνότητα ΔΗΚΕΠΑ
Αίγιο-Αιγιάλεια Λιμενικό Ταμείο Αιγίου Classy & Fabulous Aigiorama.gr, τα πάντα για την Αιγιάλεια
                    

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος