ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 100.000 ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ- 3.500 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Είχαμε από καιρό επισημάνει ότι οι νέοι Καλλικρατηκοί Δήμοι δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις για την εφαρμογή του προγράμματος ‘Βοήθεια στο σπίτι’. 

Μετά από σχεδόν έξι μήνες παλινωδιών με χρονοβόρες διαδικασίες που καμιά σχέση δεν έχουν με τον κοινωνικό ρόλο που θα έπρεπε να διαδραματίζουν οι Δήμοι, έρχεται η Κυβέρνηση να διαπιστώσει επιτέλους το μέγα πρόβλημα, που η ίδια με ευθύνη της δημιούργησε.

Η Περιφέρεια καλείται να επιλύσει στην πράξη το ζήτημα των προβλημάτων που ήδη συνεχίζονται αμείωτα σε βάρος των ηλικιωμένων, των ΑΜΕΑ, των ανήμπορων κοινωνικών ομάδων αλλά και των εργαζόμενων στα προγράμματα αυτά. 

Είναι δυνατόν σήμερα Κοινωνικοί Λειτουργοί, νοσηλευτές αλλά και οικογενειακοί βοηθοί να εργάζονται χωρίς εργασιακή διασφάλιση και να επιτελούν ένα πραγματικό λειτούργημα; 

Η κοινωνία δεν ενδιαφέρεται τίνος αρμοδιότητα είναι η υλοποίηση των προγραμμάτων, αυτό που πρωτίστως την ενδιαφέρει είναι η απρόσκοπτη υλοποίηση των προγραμμάτων και η ουσιαστική βοήθεια στους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας και στις οικογένειές τους που υποφέρουν.

Αρκετά με τα μνημόνια βραχυπρόθεσμα, μακροπρόθεσμα, και όσα σε λίγο έρχονται καιρός να δούμε έμπρακτα την περιφέρεια αν θα ανταποκριθεί έστω και τώρα στα δίκαια αιτήματα των συνανθρώπων μας αλλά και των εργαζομένων στο ‘Βοήθεια στο σπίτι’. 

Μαρία Μανωλοπούλου

Mέλος Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου
Author: Νέοι Καιροί εν ΑιγίωEmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σχετικά

Εκτύπωση

Συνεργάτες

Δήμος Αιγιαλείας Ραδιοσυχνότητα ΔΗΚΕΠΑ
Αίγιο-Αιγιάλεια Λιμενικό Ταμείο Αιγίου Classy & Fabulous Aigiorama.gr, τα πάντα για την Αιγιάλεια
                    

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος