Τι Αίγιο τι Χιροσίμα;

Για όσους επισκέφθηκαν τη παραλία του Αιγίου που δεν ήταν και λίγοι, αφού εφέτος το Αίγιο είχε παραθεριστές πολύ περισσότερους από άλλες χρονιές. Αντί λοιπόν το βλέμμα τους να πέσει πάνω στις ομορφιές του Αιγίου, το ηλιοβασίλεμα, το λιμάνι, ακόμα και η πανέμορφη παραλία. Η προσοχή των επισκεπτών στράφηκε στο αποτρόπαιο κατά την κοινή γνώμη θέαμα της παραλιακής ζώνης στα μαγαζιά κατά μήκος της Παναγίας Τρυπητής. Ξηλωμένα δέντρα, βουνά από χώματα, τα άλλοτε καλαίσθητα τραπεζοκαθίσματα με τα κεράκια και τη ρομαντική διάθεση. Τώρα είχαν αντικατασταθεί με εικόνες που θύμιζαν Χιροσίμα, αποτροπιασμό και θλίψη. Μιζέρια και τίποτα άλλο πέραν αυτής. Υποτίθεται πως τα ξηλώνουν για να φτιάξουν κάτι καλύτερο. 

Αλήθεια... Πόσο καλύτερο είναι να βλέπεις στη βιτρίνα της πόλης σου αντί για ομορφιά μιζέρια; Αν θέλανε να κάνουν τις όποιες αλλαγές ας είχαν φροντίσει να δημιουργήσουν εικόνα καλαίσθητη μέχρι τη θερινή περίοδο. Όχι αυτό το ανεκδιήγητο θέαμα που όλοι εμείς ήμασταν υποχρεωμένοι να αντικρίζουμε. Ένας επισκέπτης από το εξωτερικό ρώτησε: Εσείς εδώ την ανάπτυξη πως την θεωρείτε; Μάθατε να ξηλώνετε ότι δημιουργείται από ιδιωτική πρωτοβουλία, Κάποτε πρέπει  αυτή την ιδιωτική πρωτοβουλία να την αντικαταστήσει ο Δήμος με επίσης κάτι όμορφο. Όχι να γκρεμίζει και να αφήνει μια πόλη στα συντρίμμια της μιζέριας. Πραγματικά θα θέλαμε να μάθουμε τι απάντηση θα  έδινε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε αυτό τον επισκέπτη της πόλης μας; Καλό θα ήταν αντί για λόγια να μιλήσουν οι ουσιαστικές πράξεις καλαισθησίας και σεβασμού απέναντι στη πόλη μας, στους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους περαστικούς.

      

Φανταστείτε πόσο πίσω βρισκόμαστε όταν ανακαλύψουμε ότι και στην Κούβα ακόμα έχουν στρέψει το βλέμμα τους στον τουρισμό. Ο τουρισμός είναι αυτός που έσωσε την Κούβα. Όταν όμως δεν έχεις σαν πόλη μια ξενοδοχειακή μονάδα, μια παραλιακή ζώνη που να μη γίνεται το αλαλούμ, ένα δρόμο κεντρικό που τον κτίζεις σαν το γιοφύρι της Άρτας. Τι μπορεί να περιμένεις. Δυστυχώς η πόλη μας έχει μείνει από αέρα στα λάστιχα του τουρισμού.

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου
Author: Ηλίας ΑσπρούκοςEmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σχετικά

Γεννήθηκε στο Αίγιο Αχαΐας από πατέρα βέρο Aιγιώτη και από μητέρα παλιάς οικογένειας της Ακράτας (Κουμπή).

Είναι παντρεμένος με την Μεταφράστρια – Διερμηνέα του ΥΠΕΧΩΔΕ και Ιστορικό Τέχνης Δέσποινα Φ. Γρηγοριάδου από την Θεσσαλονίκη.

Έχει μια κόρη, τη Χριστίνα, πτυχιούχο Γαλλικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό International Master of Business Administration (Liverpool Hope University). Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Παπαδόπουλο, Οικονομολόγο με Master of Business Administration.

Η Χριστίνα είναι στέλεχος στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ και εκδότρια του εφημεριδοπεριοδικού «Νέοι Καιροί εν Αιγίω». Έχει δύο κόρες, την Μαριάννα και την Ηλιάνα που γεννήθηκαν το 2007 και το 2013 αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη.

Υπηρέτησε στην Αεροπορία και έγινε επάξια Έφεδρος Ανθυποσμηναγός, αποφοιτήσας 2ος από τη ΣΕΑΠ Ηρακλείου, κι ας ήταν Αεροπόρος.

Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε Προϊστάμενος στο ΥΠΕΧΩΔΕ με υπευθυνότητα το Πράσινο Λεκανοπεδίου Αττικής με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας και παράλληλα του είχε ανατεθεί ο συντονισμός των μεγάλων έργων πρασίνου πανελλαδικά και η στερέωση των πρανών των Εθνικών δρόμων από τις διαβρώσεις.

Υπηρέτησε στο ΥΠΕΧΩΔΕ επί 35 χρόνια.

Γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα.

Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Δημοσίων Έργων ως και Ειδικός Σύμβουλός του σε θέματα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής

Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Διετέλεσε Κοσμήτωρ του ROTTARY CLUB Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Εκλέχθηκε για 14η συνεχή φορά πανελλαδικά με συντριπτική πλειοψηφία στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων. Υπήρξε ο μακροβιότερος αιρετός εκπρόσωπος στο Ανώτατο Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο σε όλα τα Υπουργεία από συστάσεως του θεσμού αυτού.

Υπήρξε Επίτιμος Πρόεδρος της ΔΑΚΕ και ΕΚΟ του ΥΠΕΧΩΔΕ μετά από μακροχρόνια θητεία στη θέση του προέδρου. Του απενεμήθηκε από τις Οργανώσεις αυτές τιμητική διάκριση – πλακέττα για το πολύπλευρο έργο του.

Διετέλεσε ακόμα Πρόεδρος της Δευτεροβαθμίου ΔΑΚΕ Ομοσπονδίας ΥΠΕΧΩΔΕ, Γενικός Γραμματέας της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα Θεσσαλονίκης, εκλεγμένος στην Εκτελεστική της ΔΑΚΕ Δ.Τ. πανελλαδικά, Ενεργό Μέλος του ΓΕΩΤΕΕ, ΠΕΔΔΥ.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΕΧΩΔΕ (ΠΟΣΥΠΕΧΩΔΕ)

Διετέλεσε ιδρυτής και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου (ΥΠΕΧΩΔΕ) για την προστασία του περιβάλλοντος.

Διετέλεσε Μέλος της Γραμματείας Συνδικαλισμού της ΝΔ (τιμής ένεκεν).

Υπήρξε Απόφοιτος Σχολής Στελεχών ΝΔ.

Υπήρξε Μέλος Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (Ο.Κ.Ε.)της ΝΔ στο ΥΠΕΧΩΔΕ από το 1982.

Είναι ο Μελετητής και Επιβλέπων του περιβάλλοντα χώρου των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Καλογρέζας.

Είναι ο Συντάκτης προδιαγραφών & ανάλυσης τιμών εργασιών περιβάλλοντος.

Έχει εκτελέσει οδοιπορικά σε όλη την Ελλάδα σε πληγείσες περιβαλλοντικά περιοχές, τα οποία έχουν δημοσιευτεί στον ημερήσιο και επαρχιακό τύπο.

Διετέλεσε Πολιτικό Στέλεχος της ΝΔ με απόφαση του Προέδρου.

Έχει διακρίσεις από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για τις μελέτες πρασίνου – περιβάλλοντος και στερεώσεις πρανών.

Τέθηκε επικεφαλής της Επιστημονικής Ομάδας για το Περιβάλλον στην Κοινοπραξία Δημοσιογράφων Ελλάδας και χωρών της ΕΟΚ.

Έχει δώσει συνεντεύξεις για το περιβάλλον σε τηλεοπτικές εκπομπές της Αθήνας και επαρχιακών καναλιών και αρθρογραφεί στον ημερήσιο Αθηναϊκό και Επαρχιακό Τύπο, καθώς και σε έγκριτα περιοδικά.

Διαβάστε περισσότερα στο προσωπικό του ιστότοπο http://www.asproucos.gr


Εκτύπωση

Συνεργάτες

Δήμος Αιγιαλείας Ραδιοσυχνότητα ΔΗΚΕΠΑ
Αίγιο-Αιγιάλεια Λιμενικό Ταμείο Αιγίου Classy & Fabulous Aigiorama.gr, τα πάντα για την Αιγιάλεια
                    

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος