Πρόωρες οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου

Είμαι από εκείνους που πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω στην αξία της τοπικής αγοράς. Πολλοί μιλάνε για ανάπτυξη, δημιουργικότητα και επιχειρηματικότητα, όμως όλες αυτές οι λέξεις δεν θα είχαν απολύτως καμία σημασία αν δεν υπήρχε ο παράγοντας άνθρωπος. Όσοι ζούμε σε μικρές επαρχιακές πόλεις έχουμε αυτή τη χαρά, να μπαίνουμε σε ένα μαγαζί να ψωνίσουμε και να ξέρουμε τον καταστηματάρχη με το μικρό του όνομα, να γνωριζόμαστε και το σημαντικότερο να γνωρίζει ο έμπορος τις ανάγκες του πελάτη, αυτή η διαπροσωπική σχέση είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά έναντι του απρόσωπου χαρακτήρα των μεγάλων πολυκαταστημάτων. Όλα αυτά σκεπτόμουν αυτές τις μέρες διαβάζοντας για τις εκλογές του Εμπορικού συλλόγου Αιγίου. 

Το Αίγιο έχει μια από τις πιο όμορφες και μαζεμένες αγορές. Ξεκινώντας από την οδό Ερμού, Κλεομένους Οικονόμου και Μητροπόλεως συναντάς τα πιο όμορφα μαγαζάκια με τις πιο καλοστημένες βιτρίνες, ποιότητα και τιμές που θα τις ζήλευε το μεγαλύτερο πολυκατάστημα. 

Όμως η αγορά του Αιγίου δεν έχει την  αίγλη που είχε κάποτε; Φταίει η οικονομική κρίση; Η αλήθεια είναι πως μερίδιο ευθύνης έχει η οικονομική κρίση αλλά ακόμα μεγαλύτερο έχουν όλοι αυτοί που με τις επιλογές τους και τις πρακτικές τους υποβάθμισαν την αξία της τοπικής αγοράς. 

Ο Εμπορικός σύλλογος φάνταζε σκαλοπάτι για την επίτευξη προσωπικών στόχων ορισμένων και όχι ως ένας ζωντανός οργανισμός όπου θα έδινε δύναμη στην αγορά. 

Κάποιοι λειτούργησαν και έδρασαν ως μονάδες, έθεσαν το εγώ τους πάνω από το εμείς, νοιάστηκαν περισσότερο για την αυτοπροβολή τους και λιγότερο για τις ανάγκες της αγοράς. Το είχα πει και σε άλλο μου άρθρο με το φόβο να γίνω κακός και τελικά δικαιώθηκα. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγίου χρειάζεται πρόσωπα, σοβαρά, μορφωμένα, αξιόλογα με αρχές, ήθος και πολλή όρεξη για δουλειά. Μόνο έτσι θα μπορέσει να αποκτήσει δύναμη και υπόσταση. Ένας ζωντανός οργανισμός που θα αντλεί ενέργεια μέσα από την τοπική κοινωνία, που θα αφουγκράζεται τις ανάγκες της και θα δίνει τη δική του ενέργεια στην επίτευξη στόχων, με σκοπό την ανάπτυξη. Ας ελπίσουμε να δούμε την ισχυρή πλευρά του συλλόγου αυτού…Με την ευχή για λιγότερα λουκέτα, λιγότερο θόρυβο και πιο πολλή δουλειά.

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου
Author: Ηλίας ΑσπρούκοςEmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σχετικά

Γεννήθηκε στο Αίγιο Αχαΐας από πατέρα βέρο Aιγιώτη και από μητέρα παλιάς οικογένειας της Ακράτας (Κουμπή).

Είναι παντρεμένος με την Μεταφράστρια – Διερμηνέα του ΥΠΕΧΩΔΕ και Ιστορικό Τέχνης Δέσποινα Φ. Γρηγοριάδου από την Θεσσαλονίκη.

Έχει μια κόρη, τη Χριστίνα, πτυχιούχο Γαλλικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό International Master of Business Administration (Liverpool Hope University). Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Παπαδόπουλο, Οικονομολόγο με Master of Business Administration.

Η Χριστίνα είναι στέλεχος στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ και εκδότρια του εφημεριδοπεριοδικού «Νέοι Καιροί εν Αιγίω». Έχει δύο κόρες, την Μαριάννα και την Ηλιάνα που γεννήθηκαν το 2007 και το 2013 αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη.

Υπηρέτησε στην Αεροπορία και έγινε επάξια Έφεδρος Ανθυποσμηναγός, αποφοιτήσας 2ος από τη ΣΕΑΠ Ηρακλείου, κι ας ήταν Αεροπόρος.

Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε Προϊστάμενος στο ΥΠΕΧΩΔΕ με υπευθυνότητα το Πράσινο Λεκανοπεδίου Αττικής με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας και παράλληλα του είχε ανατεθεί ο συντονισμός των μεγάλων έργων πρασίνου πανελλαδικά και η στερέωση των πρανών των Εθνικών δρόμων από τις διαβρώσεις.

Υπηρέτησε στο ΥΠΕΧΩΔΕ επί 35 χρόνια.

Γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα.

Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Δημοσίων Έργων ως και Ειδικός Σύμβουλός του σε θέματα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής

Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Διετέλεσε Κοσμήτωρ του ROTTARY CLUB Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Εκλέχθηκε για 14η συνεχή φορά πανελλαδικά με συντριπτική πλειοψηφία στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων. Υπήρξε ο μακροβιότερος αιρετός εκπρόσωπος στο Ανώτατο Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο σε όλα τα Υπουργεία από συστάσεως του θεσμού αυτού.

Υπήρξε Επίτιμος Πρόεδρος της ΔΑΚΕ και ΕΚΟ του ΥΠΕΧΩΔΕ μετά από μακροχρόνια θητεία στη θέση του προέδρου. Του απενεμήθηκε από τις Οργανώσεις αυτές τιμητική διάκριση – πλακέττα για το πολύπλευρο έργο του.

Διετέλεσε ακόμα Πρόεδρος της Δευτεροβαθμίου ΔΑΚΕ Ομοσπονδίας ΥΠΕΧΩΔΕ, Γενικός Γραμματέας της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα Θεσσαλονίκης, εκλεγμένος στην Εκτελεστική της ΔΑΚΕ Δ.Τ. πανελλαδικά, Ενεργό Μέλος του ΓΕΩΤΕΕ, ΠΕΔΔΥ.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΕΧΩΔΕ (ΠΟΣΥΠΕΧΩΔΕ)

Διετέλεσε ιδρυτής και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου (ΥΠΕΧΩΔΕ) για την προστασία του περιβάλλοντος.

Διετέλεσε Μέλος της Γραμματείας Συνδικαλισμού της ΝΔ (τιμής ένεκεν).

Υπήρξε Απόφοιτος Σχολής Στελεχών ΝΔ.

Υπήρξε Μέλος Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (Ο.Κ.Ε.)της ΝΔ στο ΥΠΕΧΩΔΕ από το 1982.

Είναι ο Μελετητής και Επιβλέπων του περιβάλλοντα χώρου των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Καλογρέζας.

Είναι ο Συντάκτης προδιαγραφών & ανάλυσης τιμών εργασιών περιβάλλοντος.

Έχει εκτελέσει οδοιπορικά σε όλη την Ελλάδα σε πληγείσες περιβαλλοντικά περιοχές, τα οποία έχουν δημοσιευτεί στον ημερήσιο και επαρχιακό τύπο.

Διετέλεσε Πολιτικό Στέλεχος της ΝΔ με απόφαση του Προέδρου.

Έχει διακρίσεις από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για τις μελέτες πρασίνου – περιβάλλοντος και στερεώσεις πρανών.

Τέθηκε επικεφαλής της Επιστημονικής Ομάδας για το Περιβάλλον στην Κοινοπραξία Δημοσιογράφων Ελλάδας και χωρών της ΕΟΚ.

Έχει δώσει συνεντεύξεις για το περιβάλλον σε τηλεοπτικές εκπομπές της Αθήνας και επαρχιακών καναλιών και αρθρογραφεί στον ημερήσιο Αθηναϊκό και Επαρχιακό Τύπο, καθώς και σε έγκριτα περιοδικά.

Διαβάστε περισσότερα στο προσωπικό του ιστότοπο http://www.asproucos.gr


Εκτύπωση

Συνεργάτες

Δήμος Αιγιαλείας Ραδιοσυχνότητα ΔΗΚΕΠΑ
Αίγιο-Αιγιάλεια Λιμενικό Ταμείο Αιγίου Classy & Fabulous Aigiorama.gr, τα πάντα για την Αιγιάλεια
                    

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος