Το νερό... Χρυσάφι !!!

Το σλόγκαν μιας διαφήμισης πριν χρόνια ήταν, ο χρυσός μας φέρνει πιο κοντά, έλα όμως τώρα που το σλόγκαν αλλάζει γίνεται, το νερό μας πάει πιο μακριά.

Πριν λίγες μέρες έριξα μια ματιά σε έναν λογαριασμό του νερού, πραγματικά εξεπλάγην, η αξία του νερού μηδαμινή, αλλά όλα τα υπόλοιπα στα ύψη. Ενδεικτικά δίνω το παρακάτω παράδειγμα...  

Σε έναν λογαριασμό συνολικής αξίας 46,5 ευρώ μπορεί να παρατηρήσει κανείς τα εξής χαρακτηριστικά: Η αξία του νερού ελάχιστη μόλις 15 ευρώ, ενώ η αξία της αποχέτευσης στοιχίζει 6 ευρώ, το πάγιο ύδρευσης 13 ευρώ και το ειδικό τέλος 80% βάση του Νόμου 1069/80 12,5 ευρώ σχεδόν ισάξιο με την αξία της ύδρευσης. Το συμπέρασμα από όλα αυτά, αν αναλογιστεί κανείς πως το εν λόγω σπίτι είναι κλειστό τον περισσότερο χρόνο, πως το νερό το πληρώνεται ως χρυσό. Εδώ γεννάται το ερώτημα αυτό το ειδικό τέλος του Νόμου 1069/80 που πάει; Καλώς πληρώνεται... Αλλά τι ανάγκες καλύπτει; Τα ερωτήματα ρητορικά γιατί απάντηση δεν λάβαμε ποτέ στα αυτονόητα.  

Νέοι Καιροί εν Αιγίω

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου
Author: Νέοι Καιροί εν ΑιγίωEmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σχετικά

Εκτύπωση

Συνεργάτες

Δήμος Αιγιαλείας Ραδιοσυχνότητα ΔΗΚΕΠΑ
Αίγιο-Αιγιάλεια Λιμενικό Ταμείο Αιγίου Classy & Fabulous Aigiorama.gr, τα πάντα για την Αιγιάλεια
                    

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος