ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΣΚΑ .........

.....ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΛΛΑΣ

  Αίγιο 17-5-2017

  Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α

 ΠΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΟΣΚΑ- 

ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Μετά την γενομένη υποβάθμιση της Αστυνομικής Υποδ/σης Αιγιαλείας, την αφαίρεση των Δ/σεων αυτής και την μείωση του προσωπικού της, η Αιγιάλεια, (περιοχή με έντονη τουριστική και οικονομική δραστηριότητα και μόνιμο πληθυσμό 70.000 κατοίκων, διπλασιαζόμενο κατά τους θερινούς μήνες), βιώνει μία ποιοτική έξαρση της εγκληματικότητας, τέτοια ώστε οι κάτοικοι να αισθάνονται πλήρη εγκατάλειψη, ανασφάλεια και ανησυχία, απροστάτευτα έρμαια των εγκληματιών. Προεξαρχουσών.......

κάποιων «συμμοριών ΡΟΜΑ» οι οικίες, οι περιουσίες, η σωματική ακεραιότητα και η ζωή των κατοίκων έχουν αφεθεί στην τύχη τους και την ιδιωτική προστασία τους (αυτοδικία). Δεν είναι τυχαίες οι τεράστιες κινητοποιήσεις των κατοίκων με την ίδρυση ακόμα και Σωματείων για την προστασία τους, αφού οι υπάρχουσες Αστυνομικές Δυνάμεις, παρά την φιλοτιμία τους, ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να ανταπεξέλθουν στα καθημερινά κακουργηματικής μορφής, τελούμενα αδικήματα (ληστείες, κλοπές, ναρκωτικά κλπ). Τελευταίο κρούσμα υπήρξε η ληστεία συμβούλου της Κυβερνήσεώς σας, ο οποίος κινδύνευσε να χάσει και τη ζωή του. Η έλλειψη τροχαίας έχει επιφέρει επίσης κυκλοφοριακό χάος  στην πόλη με πρόσθετη διευκόλυνση των εγκληματικών δραστηριοτήτων. 

Ως εκ τούτων, παρακαλούμε θερμά την Κυβέρνηση, δι’ Υμών, επανεξετάζοντας το σχέδιό της για την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ, να επαναφέρει την Αστυνομική Υποδιεύθυνση εις την προτέρα της κατάστασης, ενισχύοντας ταυτοχρόνως το ανθρώπινο δυναμικό της με εγκατάσταση ΟΠΚΕ, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το τεράστιο αυτό κοινωνικό ζήτημα. Πρόκειται για πάγιο αίτημα όλων των θεσμών και των φορέων της περιοχής, αλλά και όλων των κατοίκων της, οι οποίοι βιούν την καθημερινή αυτή ανασφάλεια και διαβιούν με αγωνία.

Πριν ακόμα γίνει η αναδιάρθρωση τα ολέθρια αποτελέσματα της συρρίκνωσης των υπηρεσιών είναι ήδη ορατά, και εν όψει του επερχομένου θέρους αναλαμβάνετε πρόσθετη ευθύνη για τα συμβαίνοντα και όσα θα συμβούν στην περιοχή.

ΜΕ ΤΙΜΗ

 Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ                        Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

  

                                  Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ            ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΠΟΝΤΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου
Author: Νέοι Καιροί εν ΑιγίωEmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σχετικά

Εκτύπωση