Το νέο πολιτικό σκηνικό στη χώρα δημιουργεί παρενέργειες και νέους συσχετισμούς στο Δήμο Αιγιαλείας

Η τοπική διευρευνητική εντολή

Μαζί με το πολιτικό σκηνικό της χώρας που άλλαξε άρδην από τις τελευταίες επαναληπτικές εκλογές, έρχεται πολύ σύντομα και το δημοτικό σκηνικό της Αιγιάλειας να διαμορφωθεί αναλόγως. Αξιόπιστες και προφανώς αποκλειστικές πηγές, θέλουν το δημοτικό τοπίο της Αιγιάλειας να χωρίζεται σε διάφορα κομμάτια παζλ που θα έχουν συμπληρωθεί εντός του 2012.


Πρώτη και αξιόπιστη πληροφορία αφορά τον χώρο της δημοτικής αντιπολίτευσης. Ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας και υποψήφιος δήμαρχος Δημπτρης Καλογερόπουλος, ήταν αποφασισμένος να συγκαλέσει την δημσπκή του παράταξη εντός του Ιουνίου. Ο σχεδιασμός όμως άλλαξε από την στιγμή που μεσολάβησαν επαναληπτικές εθνικές εκλογές και το ενδιαφέρον στράφηκε αποκλειστικά και μόνο στην κεντρική πολπτκή σκηνή της χώρας. Οι διεργασίες εντός της παράταξης «Αυτοδιοικπτική Δράση Αιγιάλειας» θα λάβουν χώρα εντός του καλοκαιριού, εκτός βέβαια εάν παρσταθεί η πολιτική αστάθεια και αβεβαιότητα στην χώρα.

Στις προθέσεις του κ. Καλογερόπουλου είναι να παρατάξει τα στελέχη του στο σημερινό δημοτικό σκηνικό δηλώνοντας «παρών» και να προκαλέσει έναν εσωτερικό διάλογο που θα διαλύσει τριβές, διαφωνίες και τυχόν αμφισβητήσεις. Τον τελευταίο περίπου ένα χρόνο ο κ. Καλογερόπουλος ενισχύθηκε σημαντικά στο ευρύτερο πεδίο της Αυτοδιοίκησης με την εκλογή και την συμμετοχή του στο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε.

Ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι σττς προθέσεις του είναι να παραμείνει στα υψηλότερα σκαλοπάτια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παράλληλα με την θεσμική του ιδιότητα στο Δήμο Αιγιάλειας να εδραιωθεί στο νέο σκηνικό της Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού. Η αποτυχία των τελευταίων δημοτικών εκλογών σκόρπισε τέτοια απογοήτευση, ειδικότερα για την εκλογική συμπεριφορά ταυ Αίγιου την 2η Κυριακή, που οδηγεί τον κ. Καλογερόπουλο σε σκέψεις μη καθόδου στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Η πηγή είναι μεν αξιόπιστη, αλλά το συμπέρασμα είναι δε πρόωρο. Μπορεί κάλλιστα να αλλάξει ο σχεδιασμός ανάλογα με τους συσχετισμούς που θα έχουν διαμορφωθεί περίπου μετά από έναν χρόνο.

Συσχεπσμοί λοιπόν. Αυτός θα είναι ο καθοριστικός και καταλυτικός παράγοντας των επόμενων δημοτικών εκλογών. Το κρπήριο των νέων συσχετισμών θα είναι κυρίως πολιτικό και λιγότερο δημοτικό. Ήτοι, η αποτυχία βουλευτών να επανεκλεγούν και πολιτευτών να εισέλθουν στη νέα Βουλή θα διαμορφώσει νέους συσχετισμούς και στα δημοτικά πράγματα της Αιγιάλειας. Πρόσωπο που θα αποτελέσει το κέντρο βάρους των συσχετισμών είναι ο τέως Υφυπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος. Η ανοικτή στήριξη που παρείχε στο νυν δήμαρχο κατά ης τελευταίες δημοτικές εκλογές, κινδυνεύει να αρθεί και να ανατραπεί από το καινούριο πολπικό σκηνικό. Αν υποθέσουμε επίσης ότι ο κ. Στάθης θεοδωρακόπουλος δεν θα εγκσταλείψει τόσο εύκολα τα...όπλα, τότε η εικόνα στο κάδρο της δημοτικής αρχής γίνεται όλο και πιο συγκεχυμένη και θολή.

Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να ψάξει πολύ για να βρει το αντίπαλο δέος στην ήδη ενισχυμένη κεντροαριστερά στην Αιγιάλεια ενώ ο γιατρός της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, έχει εδραιώσει και ενισχύσει την παρουσία του στα δημοτικά πράγματα της Αιγιάλειας.

Απομένει να δούμε ποιος θα είναι αυτός που θα πάρει την διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό νέας δημοπκής παράταξης μετά από μερικούς μήνες...

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου
Author: Ηλίας ΑσπρούκοςEmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σχετικά

Γεννήθηκε στο Αίγιο Αχαΐας από πατέρα βέρο Aιγιώτη και από μητέρα παλιάς οικογένειας της Ακράτας (Κουμπή).

Είναι παντρεμένος με την Μεταφράστρια – Διερμηνέα του ΥΠΕΧΩΔΕ και Ιστορικό Τέχνης Δέσποινα Φ. Γρηγοριάδου από την Θεσσαλονίκη.

Έχει μια κόρη, τη Χριστίνα, πτυχιούχο Γαλλικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό International Master of Business Administration (Liverpool Hope University). Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Παπαδόπουλο, Οικονομολόγο με Master of Business Administration.

Η Χριστίνα είναι στέλεχος στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ και εκδότρια του εφημεριδοπεριοδικού «Νέοι Καιροί εν Αιγίω». Έχει δύο κόρες, την Μαριάννα και την Ηλιάνα που γεννήθηκαν το 2007 και το 2013 αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη.

Υπηρέτησε στην Αεροπορία και έγινε επάξια Έφεδρος Ανθυποσμηναγός, αποφοιτήσας 2ος από τη ΣΕΑΠ Ηρακλείου, κι ας ήταν Αεροπόρος.

Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε Προϊστάμενος στο ΥΠΕΧΩΔΕ με υπευθυνότητα το Πράσινο Λεκανοπεδίου Αττικής με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας και παράλληλα του είχε ανατεθεί ο συντονισμός των μεγάλων έργων πρασίνου πανελλαδικά και η στερέωση των πρανών των Εθνικών δρόμων από τις διαβρώσεις.

Υπηρέτησε στο ΥΠΕΧΩΔΕ επί 35 χρόνια.

Γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα.

Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Δημοσίων Έργων ως και Ειδικός Σύμβουλός του σε θέματα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής

Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Διετέλεσε Κοσμήτωρ του ROTTARY CLUB Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Εκλέχθηκε για 14η συνεχή φορά πανελλαδικά με συντριπτική πλειοψηφία στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων. Υπήρξε ο μακροβιότερος αιρετός εκπρόσωπος στο Ανώτατο Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο σε όλα τα Υπουργεία από συστάσεως του θεσμού αυτού.

Υπήρξε Επίτιμος Πρόεδρος της ΔΑΚΕ και ΕΚΟ του ΥΠΕΧΩΔΕ μετά από μακροχρόνια θητεία στη θέση του προέδρου. Του απενεμήθηκε από τις Οργανώσεις αυτές τιμητική διάκριση – πλακέττα για το πολύπλευρο έργο του.

Διετέλεσε ακόμα Πρόεδρος της Δευτεροβαθμίου ΔΑΚΕ Ομοσπονδίας ΥΠΕΧΩΔΕ, Γενικός Γραμματέας της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα Θεσσαλονίκης, εκλεγμένος στην Εκτελεστική της ΔΑΚΕ Δ.Τ. πανελλαδικά, Ενεργό Μέλος του ΓΕΩΤΕΕ, ΠΕΔΔΥ.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΕΧΩΔΕ (ΠΟΣΥΠΕΧΩΔΕ)

Διετέλεσε ιδρυτής και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου (ΥΠΕΧΩΔΕ) για την προστασία του περιβάλλοντος.

Διετέλεσε Μέλος της Γραμματείας Συνδικαλισμού της ΝΔ (τιμής ένεκεν).

Υπήρξε Απόφοιτος Σχολής Στελεχών ΝΔ.

Υπήρξε Μέλος Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (Ο.Κ.Ε.)της ΝΔ στο ΥΠΕΧΩΔΕ από το 1982.

Είναι ο Μελετητής και Επιβλέπων του περιβάλλοντα χώρου των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Καλογρέζας.

Είναι ο Συντάκτης προδιαγραφών & ανάλυσης τιμών εργασιών περιβάλλοντος.

Έχει εκτελέσει οδοιπορικά σε όλη την Ελλάδα σε πληγείσες περιβαλλοντικά περιοχές, τα οποία έχουν δημοσιευτεί στον ημερήσιο και επαρχιακό τύπο.

Διετέλεσε Πολιτικό Στέλεχος της ΝΔ με απόφαση του Προέδρου.

Έχει διακρίσεις από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για τις μελέτες πρασίνου – περιβάλλοντος και στερεώσεις πρανών.

Τέθηκε επικεφαλής της Επιστημονικής Ομάδας για το Περιβάλλον στην Κοινοπραξία Δημοσιογράφων Ελλάδας και χωρών της ΕΟΚ.

Έχει δώσει συνεντεύξεις για το περιβάλλον σε τηλεοπτικές εκπομπές της Αθήνας και επαρχιακών καναλιών και αρθρογραφεί στον ημερήσιο Αθηναϊκό και Επαρχιακό Τύπο, καθώς και σε έγκριτα περιοδικά.

Διαβάστε περισσότερα στο προσωπικό του ιστότοπο http://www.asproucos.gr


Εκτύπωση

Συνεργάτες

Δήμος Αιγιαλείας Ραδιοσυχνότητα ΔΗΚΕΠΑ
Αίγιο-Αιγιάλεια Λιμενικό Ταμείο Αιγίου Classy & Fabulous Aigiorama.gr, τα πάντα για την Αιγιάλεια
                    

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος