Στη ζυγαριά της αλήθειας

Η καταγγελία που υπήρχε στο συρτάρι του δημάρχου
Αιγιάλειας λίγο καιρό μετά την ανάληψη καθηκόντων στο Δήμο, εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να βρίσκεται στο παρασκήνιο των δημοτικών θεμάτων.

 

Πρόκειται για την καταγγελία που αφορούσε τις μεταφορές βυτιοφόρων από την Ακράτα στο Βιολογικό καθαρισμό Αιγίου και τα τιμολόγια εναπόθεσης βοθρολυμάτων κυρίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο που είναι περίοδος αιχμής για τον δήμο της ανατολικής Αιγιάλειας. Η καταγγελία εκείνη διαβιβάστηκε αρμοδίως από τον δήμαρχο και ακόμη δεν υπάρχει επίσημη και αρμόδια πληροφόρηση σχετικά με την εξέλιξη της υποθέσεως. Υποθέτουμε ότι σε κάποια επικείμενη συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο θα δοθούν στο φως της δημοσιότητας, λεπτομέρειες και επίσημες ανακοινώσεις για την εξέλιξη της υποθέσεως, με την ελπίδα ότι δεν τέθηκε στο αρχείο.

Επανερχόμαστε στο σοβαρό αυτό ζήτημα, κυρίως για να θέσουμε ορισμένα ερωτήματα που αφορούν την σημερινή κατάσταση και την όλη διαδικασία των μεταφορών ανά την Αιγιάλεια τόσο στο ζήτημα των υγρών αποβλήτων όσο και στο ακανθώδες ζήτημα των στερεών αποβλήτων. Ο αρμόδιος για την καθαριότητα αντιδήμαρχος, για παράδειγμα, γνωρίζει τις ποσότητες απορριμμάτων που φεύγουν καθημερινώς από την Αιγιάλεια και πηγαίνουν είτε στην Αττική είτε στα Γιάννενα, προς υγειονομική ταφή;

Που και κάθε πότε, ζυγίζονται οι ποσότητες στερεών αποβλήτων από τις δημοτικές ενότητες Αιγίου, Συμπολιτείας και Ερινεού; Εάν πράγματι ζυγίζονται οι ποσότητες εντός των διοικητικών ορίων της Αιγιάλειας, αντιστοιχούν οι ποσότητες αυτές με τα τιμολόγια που εκδίδονται από τον μεταφορέα;

Πηγές μάς αναφέρουν ότι κατά το τελευταίο διάστημα έγιναν τέτοιες συγκρίσεις ανάμεσα στις ποσότητες που συλλέγονται ανά δημοτική ενότητα και σ’ αυτές που απομακρύνονται εκτός Δήμου σύμφωνα με τα τιμολόγια. Εάν ναι, δηλαδή εάν ισχύουν αυτές οι πηγές, θα ήταν καλό να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη για τον όγκο των απορριμμάτων που παράγει ο Δήμος μας και χρηματοδοτεί το δημοτικό ταμείο την απομάκρυνσή τους. Για λόγους ουσιαστικούς και όχι φυσικά τυπικούς.

Πολλές φορές, τα νούμερα και οι αριθμοί δείχνουν την πραγματικότητα. Θα ήταν άλλωστε ενδιαφέρον να μάθουμε σε ποιό ποσοστό μειώθηκε ο όγκος των στερεών αποβλήτων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της στενότητας που σήμερα αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά.

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου
Author: Ηλίας ΑσπρούκοςEmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σχετικά

Γεννήθηκε στο Αίγιο Αχαΐας από πατέρα βέρο Aιγιώτη και από μητέρα παλιάς οικογένειας της Ακράτας (Κουμπή).

Είναι παντρεμένος με την Μεταφράστρια – Διερμηνέα του ΥΠΕΧΩΔΕ και Ιστορικό Τέχνης Δέσποινα Φ. Γρηγοριάδου από την Θεσσαλονίκη.

Έχει μια κόρη, τη Χριστίνα, πτυχιούχο Γαλλικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό International Master of Business Administration (Liverpool Hope University). Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Παπαδόπουλο, Οικονομολόγο με Master of Business Administration.

Η Χριστίνα είναι στέλεχος στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ και εκδότρια του εφημεριδοπεριοδικού «Νέοι Καιροί εν Αιγίω». Έχει δύο κόρες, την Μαριάννα και την Ηλιάνα που γεννήθηκαν το 2007 και το 2013 αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη.

Υπηρέτησε στην Αεροπορία και έγινε επάξια Έφεδρος Ανθυποσμηναγός, αποφοιτήσας 2ος από τη ΣΕΑΠ Ηρακλείου, κι ας ήταν Αεροπόρος.

Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε Προϊστάμενος στο ΥΠΕΧΩΔΕ με υπευθυνότητα το Πράσινο Λεκανοπεδίου Αττικής με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας και παράλληλα του είχε ανατεθεί ο συντονισμός των μεγάλων έργων πρασίνου πανελλαδικά και η στερέωση των πρανών των Εθνικών δρόμων από τις διαβρώσεις.

Υπηρέτησε στο ΥΠΕΧΩΔΕ επί 35 χρόνια.

Γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα.

Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Δημοσίων Έργων ως και Ειδικός Σύμβουλός του σε θέματα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής

Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Διετέλεσε Κοσμήτωρ του ROTTARY CLUB Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Εκλέχθηκε για 14η συνεχή φορά πανελλαδικά με συντριπτική πλειοψηφία στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων. Υπήρξε ο μακροβιότερος αιρετός εκπρόσωπος στο Ανώτατο Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο σε όλα τα Υπουργεία από συστάσεως του θεσμού αυτού.

Υπήρξε Επίτιμος Πρόεδρος της ΔΑΚΕ και ΕΚΟ του ΥΠΕΧΩΔΕ μετά από μακροχρόνια θητεία στη θέση του προέδρου. Του απενεμήθηκε από τις Οργανώσεις αυτές τιμητική διάκριση – πλακέττα για το πολύπλευρο έργο του.

Διετέλεσε ακόμα Πρόεδρος της Δευτεροβαθμίου ΔΑΚΕ Ομοσπονδίας ΥΠΕΧΩΔΕ, Γενικός Γραμματέας της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα Θεσσαλονίκης, εκλεγμένος στην Εκτελεστική της ΔΑΚΕ Δ.Τ. πανελλαδικά, Ενεργό Μέλος του ΓΕΩΤΕΕ, ΠΕΔΔΥ.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΕΧΩΔΕ (ΠΟΣΥΠΕΧΩΔΕ)

Διετέλεσε ιδρυτής και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου (ΥΠΕΧΩΔΕ) για την προστασία του περιβάλλοντος.

Διετέλεσε Μέλος της Γραμματείας Συνδικαλισμού της ΝΔ (τιμής ένεκεν).

Υπήρξε Απόφοιτος Σχολής Στελεχών ΝΔ.

Υπήρξε Μέλος Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (Ο.Κ.Ε.)της ΝΔ στο ΥΠΕΧΩΔΕ από το 1982.

Είναι ο Μελετητής και Επιβλέπων του περιβάλλοντα χώρου των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Καλογρέζας.

Είναι ο Συντάκτης προδιαγραφών & ανάλυσης τιμών εργασιών περιβάλλοντος.

Έχει εκτελέσει οδοιπορικά σε όλη την Ελλάδα σε πληγείσες περιβαλλοντικά περιοχές, τα οποία έχουν δημοσιευτεί στον ημερήσιο και επαρχιακό τύπο.

Διετέλεσε Πολιτικό Στέλεχος της ΝΔ με απόφαση του Προέδρου.

Έχει διακρίσεις από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για τις μελέτες πρασίνου – περιβάλλοντος και στερεώσεις πρανών.

Τέθηκε επικεφαλής της Επιστημονικής Ομάδας για το Περιβάλλον στην Κοινοπραξία Δημοσιογράφων Ελλάδας και χωρών της ΕΟΚ.

Έχει δώσει συνεντεύξεις για το περιβάλλον σε τηλεοπτικές εκπομπές της Αθήνας και επαρχιακών καναλιών και αρθρογραφεί στον ημερήσιο Αθηναϊκό και Επαρχιακό Τύπο, καθώς και σε έγκριτα περιοδικά.

Διαβάστε περισσότερα στο προσωπικό του ιστότοπο http://www.asproucos.gr


Εκτύπωση

Συνεργάτες

Δήμος Αιγιαλείας Ραδιοσυχνότητα ΔΗΚΕΠΑ
Αίγιο-Αιγιάλεια Λιμενικό Ταμείο Αιγίου Classy & Fabulous Aigiorama.gr, τα πάντα για την Αιγιάλεια
                    

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος