Όταν οι παρέες υπογράφουν καταστροφές!

Βγήκα μια βόλτα στο κέντρο του Αιγίου και άκουσα να αποκαλούν διάφορους με το προσωνύμιο «Δήμαρχε». Ως τώρα γνώριζα πως έναν Δήμαρχο έχει η Αιγιάλεια και μέχρι το πέρας της θητείας του αυτός θα μείνει ακλόνητος στη θέση του. Μετά ότι πει ο λαός και ότι γεννήσει η κάλπη.

 

 Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή ο δήμαρχος εκλέγεται με δημοκρατικές διαδικασίες κάθε 4 χρόνια και είναι ο επικεφαλής μιας διοικητικής ενότητας που αποτελείται από πόλεις και συνοικισμούς. Αυτά ίσχυαν μέχρι τώρα… Δυστυχώς στην Αιγιάλεια τα πράγματα αλλάζουν, ο κάθε πικραμένος παίρνει το παρεάκι του στήνει την ομαδούλα του και τραβά για τις εκλογές, ενώ βάζει κάποιους κράχτες για να τον φωνάζουν από τώρα δήμαρχο, με σκοπό να φάνε το παραμύθι οι έρμοι οι ψηφοφόροι, που δεν ξέρουν τι τους περιμένει σαν εκλεγεί…

Ο Δήμος Αιγίου αρχικά, που στην πορεία έγινε διευρυμένος Δήμος Αιγίου και τώρα Δήμος Αιγιάλειας κουβαλάει στις πλάτες του μια κατάρα. Αυτή η κατάρα έχει δύο χαρακτηριστικά τη ματαιοδοξία των εκάστοτε υποψηφίων να πιάσουν την καρέκλα του Δημάρχου και την αδιαφορία των δημοτών, αφού το μόνο που τους νοιάζει είναι η ικανοποίηση των μικροσυμφερόντων τους.

Μέσα σε αυτό το πρόσφορο έδαφος ξεπετάγονται κάθε μέρα και καινούργια φυντάνια τυχοδιωκτών με σκοπό να κατακτήσουν την καρέκλα. Πρώην δημοτικοί παράγοντες δημιουργούν αυλές και αυλικούς, βουλευτές με τα πολιτικά τους γραφεία στήνουν παρτίδες σκάκι με σκοπό να διατηρήσουν τους εαυτούς τους στις καρέκλες της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Δημότες χτυπούν πόρτες για τα μικρορουσφέτια τους… Σύντροφοι, εραστές και φίλοι μπαίνουν στο παιχνίδι μοιράζουν λεφτά και υποσχέσεις. Παραμύθι… παραμύθι… παραμύθι !!!

Μέσα σε αυτή τη φαυλότητα θυμάμαι τα λόγια κάποιου αείμνηστου Δημάρχου αρχές 2000 που έλεγε «να φοβάσαι τα πολιτικά γραφεία και τα στημένα παιχνίδια αυτοί εκλέγουν δήμαρχο στο Αίγιο» (τότε Δήμος Αιγίου). Από τότε μέχρι σήμερα το σκηνικό δεν άλλαξε και πολύ ή μάλλον άλλαξε προς το χειρότερο. Χαθήκανε οι χαρισματικοί άνθρωποι ή δεν ασχολούνται πια με τα δημοτικά δρώμενα. Τη θέση τους πήραν η καφενειακή πολιτική, το κουτσομπολιό, οι μικρές ομαδούλες, οι συμφεροντολόγοι και οι κάθε καρυδιάς καρύδι που βλέπει το προσωπικό του μηδενικό ως το άπειρο, βλέπει την αφεντιά του ως μεσσία τρομάρα του.

Έτσι λοιπόν με όλα αυτά θα φθάσουμε ο Δήμος Αιγιάλειας να έχει περισσότερους υποψήφιους παρά ψηφοφόρους. Αφού η απλή αναλογική της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δίνει στον καθένα τη δυνατότητα να μπει με ελάχιστο ποσοστό στο δημοτικό συμβούλιο… Πολλοί θα είναι εκείνοι που θα θέλουν να χτυπήσουν θεσούλες αντιδημάρχων να βολέψουν και βολευτούν … Οπότε φανταστείτε τι έχουμε να δούμε και πόσα έχουμε να ζήσουμε ακόμα μέχρι τις εκλογές.

Κάπου διάβασα στον ημερήσιο τύπο πρόσφατα ότι το πρόσωπο «κλειδί» στις εξελίξεις παραμένει            o πρώην δήμαρχος Στάθης Θεοδωρακόπουλος. Πρόσωπα κλειδιά μπορεί να είναι ΜΟΝΟ νέα πρόσωπα που δεν συμμετείχαν στην κρεατομηχανή της εικοσαετίας που βύθισε την πόλη αυτή στην απραξία και την στασιμότητα.
Καλό είναι να μη γράφουμε τέτοιες σκέψεις. Εκείνο που μπορώ εγώ να πω είναι ότι «η εξουσία είναι μια παρένθεση που δεν μας ανήκει». Το εφάρμοσα αυτό στην εν γένει σταδιοδρομία μου και μου βγήκε σε καλό.

Κάποτε οι Αιγιαλείς γελούσαν με τους αείμνηστους, έντιμους και ειλικρινείς  Λότση και Γιώργο τον καλλιτέχνη, στη σημερινή Αιγιάλεια πολλοί υποψήφιοι είναι μακράν χειρότεροι των προαναφερθέντων και δυστυχώς διεκδικούν να κρατήσουν τις τύχες μας στα χέρια τους… Βοήθειά μας !

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου
Author: Ηλίας ΑσπρούκοςEmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σχετικά

Γεννήθηκε στο Αίγιο Αχαΐας από πατέρα βέρο Aιγιώτη και από μητέρα παλιάς οικογένειας της Ακράτας (Κουμπή).

Είναι παντρεμένος με την Μεταφράστρια – Διερμηνέα του ΥΠΕΧΩΔΕ και Ιστορικό Τέχνης Δέσποινα Φ. Γρηγοριάδου από την Θεσσαλονίκη.

Έχει μια κόρη, τη Χριστίνα, πτυχιούχο Γαλλικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό International Master of Business Administration (Liverpool Hope University). Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Παπαδόπουλο, Οικονομολόγο με Master of Business Administration.

Η Χριστίνα είναι στέλεχος στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ και εκδότρια του εφημεριδοπεριοδικού «Νέοι Καιροί εν Αιγίω». Έχει δύο κόρες, την Μαριάννα και την Ηλιάνα που γεννήθηκαν το 2007 και το 2013 αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη.

Υπηρέτησε στην Αεροπορία και έγινε επάξια Έφεδρος Ανθυποσμηναγός, αποφοιτήσας 2ος από τη ΣΕΑΠ Ηρακλείου, κι ας ήταν Αεροπόρος.

Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε Προϊστάμενος στο ΥΠΕΧΩΔΕ με υπευθυνότητα το Πράσινο Λεκανοπεδίου Αττικής με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας και παράλληλα του είχε ανατεθεί ο συντονισμός των μεγάλων έργων πρασίνου πανελλαδικά και η στερέωση των πρανών των Εθνικών δρόμων από τις διαβρώσεις.

Υπηρέτησε στο ΥΠΕΧΩΔΕ επί 35 χρόνια.

Γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα.

Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Δημοσίων Έργων ως και Ειδικός Σύμβουλός του σε θέματα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής

Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Διετέλεσε Κοσμήτωρ του ROTTARY CLUB Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Εκλέχθηκε για 14η συνεχή φορά πανελλαδικά με συντριπτική πλειοψηφία στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων. Υπήρξε ο μακροβιότερος αιρετός εκπρόσωπος στο Ανώτατο Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο σε όλα τα Υπουργεία από συστάσεως του θεσμού αυτού.

Υπήρξε Επίτιμος Πρόεδρος της ΔΑΚΕ και ΕΚΟ του ΥΠΕΧΩΔΕ μετά από μακροχρόνια θητεία στη θέση του προέδρου. Του απενεμήθηκε από τις Οργανώσεις αυτές τιμητική διάκριση – πλακέττα για το πολύπλευρο έργο του.

Διετέλεσε ακόμα Πρόεδρος της Δευτεροβαθμίου ΔΑΚΕ Ομοσπονδίας ΥΠΕΧΩΔΕ, Γενικός Γραμματέας της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα Θεσσαλονίκης, εκλεγμένος στην Εκτελεστική της ΔΑΚΕ Δ.Τ. πανελλαδικά, Ενεργό Μέλος του ΓΕΩΤΕΕ, ΠΕΔΔΥ.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΕΧΩΔΕ (ΠΟΣΥΠΕΧΩΔΕ)

Διετέλεσε ιδρυτής και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου (ΥΠΕΧΩΔΕ) για την προστασία του περιβάλλοντος.

Διετέλεσε Μέλος της Γραμματείας Συνδικαλισμού της ΝΔ (τιμής ένεκεν).

Υπήρξε Απόφοιτος Σχολής Στελεχών ΝΔ.

Υπήρξε Μέλος Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (Ο.Κ.Ε.)της ΝΔ στο ΥΠΕΧΩΔΕ από το 1982.

Είναι ο Μελετητής και Επιβλέπων του περιβάλλοντα χώρου των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Καλογρέζας.

Είναι ο Συντάκτης προδιαγραφών & ανάλυσης τιμών εργασιών περιβάλλοντος.

Έχει εκτελέσει οδοιπορικά σε όλη την Ελλάδα σε πληγείσες περιβαλλοντικά περιοχές, τα οποία έχουν δημοσιευτεί στον ημερήσιο και επαρχιακό τύπο.

Διετέλεσε Πολιτικό Στέλεχος της ΝΔ με απόφαση του Προέδρου.

Έχει διακρίσεις από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για τις μελέτες πρασίνου – περιβάλλοντος και στερεώσεις πρανών.

Τέθηκε επικεφαλής της Επιστημονικής Ομάδας για το Περιβάλλον στην Κοινοπραξία Δημοσιογράφων Ελλάδας και χωρών της ΕΟΚ.

Έχει δώσει συνεντεύξεις για το περιβάλλον σε τηλεοπτικές εκπομπές της Αθήνας και επαρχιακών καναλιών και αρθρογραφεί στον ημερήσιο Αθηναϊκό και Επαρχιακό Τύπο, καθώς και σε έγκριτα περιοδικά.

Διαβάστε περισσότερα στο προσωπικό του ιστότοπο http://www.asproucos.gr


Εκτύπωση

Συνεργάτες

Δήμος Αιγιαλείας Ραδιοσυχνότητα ΔΗΚΕΠΑ
Αίγιο-Αιγιάλεια Λιμενικό Ταμείο Αιγίου Classy & Fabulous Aigiorama.gr, τα πάντα για την Αιγιάλεια
                    

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος