Η καφενειακή πολιτική εύκολη…

Ο καταγγελτικός λόγος δύσκολος όμως!Πριν μερικά χρόνια έπεσαν στα χέρια μου κάποια πρωτοσέλιδα

εφημερίδων όπου η μια δημοτική αρχή κατήγγειλε την προηγούμενη … Από το ζήτημα των σκουπιδιών ως την κακοδιαχείριση και ένα σωρό άλλα ζητήματα που αφορούσαν την πόλη…

Τα χρόνια πέρασαν, οι δημοτικές παρατάξεις διαδέχονταν η μια την άλλη τα προβλήματα παράμεναν… λύση ποτέ δεν δόθηκε, μόνο ευχολόγια και μακαρισμοί ακούγονταν από άκρη σε άκρη.

Φθάνουμε στο σήμερα, η πόλη του Αιγίου έχει βυθιστεί σε τέλμα ενώ η Αιγιάλεια γενικότερα βρίσκεται αντιμέτωπη με τεράστια ζητήματα να την απασχολούν… Από τα σκουπίδια, το αποχετευτικό , καθημερινότητα ως και την ανεργία…

Εύκολα θα μπορούσε να πει κανείς ασκώντας καφενειακή πολιτική ότι για όλα φταίει ο σημερινός δήμαρχος… έλα όμως που τα πράγματα δεν είναι έτσι…

Όλοι αυτοί που κατά καιρούς έχουν περάσει από τις θέσεις των δημοτικών παραγόντων , διαχειριστές της ζωή μας ενώ κατήγγειλαν τους προηγούμενους ποτέ δεν παρέθεσαν στοιχεία και δεν κινήθηκαν νομικά εναντίον τους. Προεκλογικές κορόνες για πάνω από 30 χρόνια διαβάσαμε και ακούσαμε πολλές, όμως για την ταμπακέρα και το περιεχόμενό της ποτέ δεν αναφέρθηκε κανένας με στοιχεία.

Πόσοι ήξεραν ποια είναι η δημοτική περιουσία; Πόσοι και ποιοι την διαχειρίστηκαν σωστά; Πόσα χρήματα δαπανήθηκαν για τα σκουπίδια και που διατέθηκαν; Γιατί το Αίγιο τόσα χρόνια δεν απέκτησε την αίγλη που του έπρεπε;

Πριν μερικές ώρες έβλεπα τον αείμνηστο Ντ. Ηλιόπουλο που φώναζε τη θρυλική ατάκα «κάτω οι κλέφτες!». Σήμερα αν βγει κάποιος στο κέντρο της πόλης και φωνάξει κάτι ανάλογο πόσοι θα γυρίσουν άραγε; Πόσοι είναι υπαίτιοι για την παρακμή του Αιγίου;

Όλοι κοιτάνε πίσω και λένε οι προηγούμενοι φταίνε… Αφού έφταιγαν οι προηγούμενοι εσύ που γνώριζες τις ατασθαλίες τους γιατί δεν τις κατήγγειλες; Γιατί δεν κατέφυγες στην ελληνική δικαιοσύνη όταν έβλεπες ότι τα συμφέροντα της πόλης σου την οποία υποτίθεται αγαπούσες διακυβεύονταν; Γιατί δεν έφερες τα στοιχεία εκείνα στο φως που θα αποκάλυπταν την όποια γύμνια της εκάστοτε δημοτικής αρχής από τη στιγμή που βρισκόσουν στην αντιπολίτευση;

Για να μην είμαστε αφοριστικοί κάποιες φορές υπήρξαν φαινόμενα όπου οι υπαίτιοι για συγκεκριμένα αδικήματα οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη και τους απαγγέλθηκαν συγκεκριμένες κατηγορίες!

Όσοι λοιπόν έχουν στοιχεία που αφορούν κακοδιαχείριση καλό είναι να τα βγάζουν στο φως και όχι να τα κρύβουν κάτω από το χαλί ή να τα συζητούν μόνο και μόνο για εσωτερική κατανάλωση… έτσι μπορεί να γίνει η κοινωνία μας ακόμα καλύτερη και η προσφορά τους στον τόπο που τους νοιάζει ουσιαστική.

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου
Author: Ηλίας ΑσπρούκοςEmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σχετικά

Γεννήθηκε στο Αίγιο Αχαΐας από πατέρα βέρο Aιγιώτη και από μητέρα παλιάς οικογένειας της Ακράτας (Κουμπή).

Είναι παντρεμένος με την Μεταφράστρια – Διερμηνέα του ΥΠΕΧΩΔΕ και Ιστορικό Τέχνης Δέσποινα Φ. Γρηγοριάδου από την Θεσσαλονίκη.

Έχει μια κόρη, τη Χριστίνα, πτυχιούχο Γαλλικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό International Master of Business Administration (Liverpool Hope University). Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Παπαδόπουλο, Οικονομολόγο με Master of Business Administration.

Η Χριστίνα είναι στέλεχος στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ και εκδότρια του εφημεριδοπεριοδικού «Νέοι Καιροί εν Αιγίω». Έχει δύο κόρες, την Μαριάννα και την Ηλιάνα που γεννήθηκαν το 2007 και το 2013 αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη.

Υπηρέτησε στην Αεροπορία και έγινε επάξια Έφεδρος Ανθυποσμηναγός, αποφοιτήσας 2ος από τη ΣΕΑΠ Ηρακλείου, κι ας ήταν Αεροπόρος.

Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε Προϊστάμενος στο ΥΠΕΧΩΔΕ με υπευθυνότητα το Πράσινο Λεκανοπεδίου Αττικής με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας και παράλληλα του είχε ανατεθεί ο συντονισμός των μεγάλων έργων πρασίνου πανελλαδικά και η στερέωση των πρανών των Εθνικών δρόμων από τις διαβρώσεις.

Υπηρέτησε στο ΥΠΕΧΩΔΕ επί 35 χρόνια.

Γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα.

Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Δημοσίων Έργων ως και Ειδικός Σύμβουλός του σε θέματα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής

Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Διετέλεσε Κοσμήτωρ του ROTTARY CLUB Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Εκλέχθηκε για 14η συνεχή φορά πανελλαδικά με συντριπτική πλειοψηφία στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων. Υπήρξε ο μακροβιότερος αιρετός εκπρόσωπος στο Ανώτατο Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο σε όλα τα Υπουργεία από συστάσεως του θεσμού αυτού.

Υπήρξε Επίτιμος Πρόεδρος της ΔΑΚΕ και ΕΚΟ του ΥΠΕΧΩΔΕ μετά από μακροχρόνια θητεία στη θέση του προέδρου. Του απενεμήθηκε από τις Οργανώσεις αυτές τιμητική διάκριση – πλακέττα για το πολύπλευρο έργο του.

Διετέλεσε ακόμα Πρόεδρος της Δευτεροβαθμίου ΔΑΚΕ Ομοσπονδίας ΥΠΕΧΩΔΕ, Γενικός Γραμματέας της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα Θεσσαλονίκης, εκλεγμένος στην Εκτελεστική της ΔΑΚΕ Δ.Τ. πανελλαδικά, Ενεργό Μέλος του ΓΕΩΤΕΕ, ΠΕΔΔΥ.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΕΧΩΔΕ (ΠΟΣΥΠΕΧΩΔΕ)

Διετέλεσε ιδρυτής και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου (ΥΠΕΧΩΔΕ) για την προστασία του περιβάλλοντος.

Διετέλεσε Μέλος της Γραμματείας Συνδικαλισμού της ΝΔ (τιμής ένεκεν).

Υπήρξε Απόφοιτος Σχολής Στελεχών ΝΔ.

Υπήρξε Μέλος Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (Ο.Κ.Ε.)της ΝΔ στο ΥΠΕΧΩΔΕ από το 1982.

Είναι ο Μελετητής και Επιβλέπων του περιβάλλοντα χώρου των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Καλογρέζας.

Είναι ο Συντάκτης προδιαγραφών & ανάλυσης τιμών εργασιών περιβάλλοντος.

Έχει εκτελέσει οδοιπορικά σε όλη την Ελλάδα σε πληγείσες περιβαλλοντικά περιοχές, τα οποία έχουν δημοσιευτεί στον ημερήσιο και επαρχιακό τύπο.

Διετέλεσε Πολιτικό Στέλεχος της ΝΔ με απόφαση του Προέδρου.

Έχει διακρίσεις από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για τις μελέτες πρασίνου – περιβάλλοντος και στερεώσεις πρανών.

Τέθηκε επικεφαλής της Επιστημονικής Ομάδας για το Περιβάλλον στην Κοινοπραξία Δημοσιογράφων Ελλάδας και χωρών της ΕΟΚ.

Έχει δώσει συνεντεύξεις για το περιβάλλον σε τηλεοπτικές εκπομπές της Αθήνας και επαρχιακών καναλιών και αρθρογραφεί στον ημερήσιο Αθηναϊκό και Επαρχιακό Τύπο, καθώς και σε έγκριτα περιοδικά.

Διαβάστε περισσότερα στο προσωπικό του ιστότοπο http://www.asproucos.gr


Εκτύπωση

Συνεργάτες

Δήμος Αιγιαλείας Ραδιοσυχνότητα ΔΗΚΕΠΑ
Αίγιο-Αιγιάλεια Λιμενικό Ταμείο Αιγίου Classy & Fabulous Aigiorama.gr, τα πάντα για την Αιγιάλεια
                    

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος