Print

Συνεντεύξεις : Βασιλακοπούλου- Καρτσωνάκη Διαμάντω

Συντάκτης: Ηλίας Ασπρούκος.

Βασιλακοπούλου- Καρτσωνάκη Διαμάντω 

 

Κατάγεται από τον οικισμό Αχλαδιά του Δ.Δ. Φτέρης Αιγίου και είναι γόνος πολύτεκνης αγροτικής οικογένειας. Σπούδασε στην Ιατρική σχολή Αμβούργου Γερμανίας και σήμερα διατηρεί Ιατρείο στο Αίγιο. Εξελέγη το 2010 Δημοτική Σύμβουλος Αιγιάλειας με τη παράταξη του κου Δημήτρη Καλογερόπουλου, καταθέτοντας άριστα δείγματα γραφής καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας της στη θέση της Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης γι' αυτό και οι Αιγιαλείς την τίμησαν εκ νέου και την κατέταξαν στις πρώτες θέσεις των νεοεκλεγέντων με τη παράταξη του νυν Δημάρχου Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλου... 

 

Άριστη επιστήμονας, υπέροχη μητέρα δυο κοριτσιών και άοκνος εργάτης στο πόνο και στην ανάγκη των Αιγιαλέων προκειμένου να απαλύνει τον πόνο τους. 

Πάνω από όλα ΆΝΘΡΩΠΟΣ για όσους την γνωρίζουν από κοντά. Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να της αναθέτουν την Αντιπροεδρία της ΔΗ. ΚΕ. ΠΑ. εν ολίγοις ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

 Αν και της προτάθηκε Αντιδημαρχία η ίδια δεν την αποδέχτηκε καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «Ας πάρουν θέσεις οι πιο πεπειραμένοι στα δημοτικά δρώμενα». Καταδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως δεν κυνηγάει τις καρέκλες αλλά λειτουργεί με γνώμονα τη σύνεση και την αγάπη για τον τόπο.

 Την παρακάτω συνέντευξη έδωσε η κ. Καρτσωνάκη στον κ. Ηλία Ασπρούκο.

 

Ερώτ: Τί θα μπορούσατε να πείτε για την απερχόμενη Δημοτική Αρχή; 

 Τι γεύση και τι επίγευση σας άφησε μιας και ήσασταν στο Δημοτικό Συμβούλιο της αντιπολίτευσης; 

  Aπάντηση: Την απερχόμενη Διοίκηση του Δήμου την έκρινε ο λαός της Αιγιάλειας. Ο κόσμος διαθέτει αισθητήριο και δίνει τις απαντήσεις του με την ψήφο του.

Η πολιτική που ασκήθηκε από την απερχόμενη διοίκηση του Δήμου θα μπορούσε να έχει κινηθεί πάνω σε άλλες κατευθυντήριες γραμμές, αυτό όμως δεν έγινε, τα αίτια και οι συνέπειες αυτού για την πόλη είναι μια μεγάλη κουβέντα που θα διαρκεί για ώρες. Τα λάθη και οι παραλείψεις πολλά. Όμως κύριο μέλημα μας είναι:

Πως μπορούμε εμείς να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα;

Γι' αυτό θα αγωνιστούμε ως Δημοτική αρχή αλλά και προσωπικά ο καθένας μας. 

  Το θέμα μας είναι, τι γεύση και τι επίγευση άφησε στους Αιγιαλείς. Δεν ασχολήθηκα με τα κοινά με γνώμονα τα δικά μου συμφέροντα αλλά κίνητρο μου ήταν και είναι η καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Αιγιάλειας, στο βαθμό που μπορώ να το προσφέρω, αυτό έπραξα την προηγούμενη 4ετια και θα πράξω. Από εκεί και έπειτα σας είπα έγιναν πολλά λάθη και παραλείψεις από την απερχόμενη Διοίκηση του Δήμου. Το θέμα δεν είναι να μένουμε στο παρελθόν, αυτό το αφήνουμε πίσω και κοιτάμε τι μπορούμε ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί να κάνουμε για την περιοχή μας στο παρόν που θα μας ακολουθήσει και στο μέλλον.

Ερώτ: Τί περιμένετε από την σημερινή Δημοτική Αρχή να δείτε σχετικά με την ανάπτυξη της περιοχής μας; 

Aπάντηση: Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει όλα τα εχέγγυα που θα μπορούσε να βάλλει την Αιγιάλεια στο κέντρο του ενδιαφέροντος. Πείσμα, θέληση, καινοτόμες σκέψεις, δημιουργικές ιδέες και το κυριότερο από όλα όρεξη για δουλειά. Η Αιγιάλεια έχει υλικό το οποίο αν αξιοποιηθεί κατάλληλα θα μπορούσαν να γίνουν μεγάλες αναπτυξιακές αλλαγές. Επιτρέψτε μου να αναφέρω κάποιες από τις αλλαγές που θα μπορούσαν να γίνουν προς όφελος της Αιγιάλειας.  

Μιας και ζούμε σε ένα τόπο ευλογημένο με έντονα πλουτοπαραγωγικά στοιχεία. Αν λοιπόν δοθεί σημασία στον Τουρισμό και αυτός χωριστεί κατά κλάδους και μορφές με τις κατάλληλες υποδομές πχ Θρησκευτικός, Συνεδριακός, Πολιτιστικός , Αγροτοτουρισμός, Αναψυχής κτλ. Αν το λιμάνι γίνει παράγοντας ανάπτυξης και εκμετάλλευσης κινητήριος δύναμη για την ανάπτυξη της περιοχής . Και εφόσον λειτουργήσουμε με γνώμονα την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των Δημοτών ξεκινώντας από την σωστή εξυπηρέτηση τους από τις υπηρεσίες του Δήμου, ως τα θέματα της καθαριότητας, του παρκινγκ, της πεζοδρόμησης. Στοιχεία που θα συνθέσουν το παζλ μιας όμορφης και λειτουργικής πόλης, τότε είμαι βεβαία και να είστε και εσείς βέβαιος πως οι μικρές αλλαγές είναι εκείνες που θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά καθιστώντας την Αιγιάλεια πρωταγωνίστρια.

 

 Ερώτ: Υπάρχουν Αιγιαλείς που θα μπορούσαν να προσφέρουν στην περιοχή πέρα από τους ήδη εκλεγμένους και υποψηφίους του συνδυασμού σας;
 Έχει σκοπό να τους αξιοποιήσει η νέα Δημοτική Αρχή; 

Aπάντηση: Σαφώς και υπάρχουν οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους δεν θέλησαν να έχουν ενεργό ρόλο στα κοινά. Αν λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι έχουν μεράκι και όρεξη να προσφέρουν στο δήμο και στο έργο μας κάθε προσφορά δεκτή, στον εθελοντισμό δεν μπορεί να πει κανείς μας όχι. 

Σας είπα και πιο πάνω κάθε προσφορά δεκτή σε ότι αφορά τον εθελοντισμό, από εκεί και πέρα είναι θέμα του Δημάρχου το πως θα διαχειριστεί το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής. Κανείς δεν περισσεύει όταν λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον της περιοχής και με αγάπη για την Αιγιάλεια.

 

Ερώτ: Νιώθετε αυτή τη στιγμή να είναι τοποθετημένοι σε θέσεις άνθρωποι οι οποίοι μέσα σε εισαγωγικά το μόνο που πουλάνε είναι φιγούρα; 

Aπάντηση:  Για την ώρα δεν έχει πέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψη μου. Θέλω να πιστεύω πως όλοι λειτουργούμε και δρούμε με γνώμονα το συμφέρον των Αιγιαλέων και της Αιγιάλειας. Σε ότι αφορά εμένα προέχει το καλό του τόπου και με αξίωμα αυτό πορεύομαι.

 

Ερώτ: Έχετε ζήσει στο εξωτερικό... Θεωρείτε ότι η Αιγιάλεια έχει εκείνες τις προϋποθέσεις που θα μπορούσε να μοιάζει με κάποια από τις πόλεις εκτός Ελλαδικού χώρου που έχετε ταξιδέψει; 

Aπάντηση:  Σίγουρα η Αιγιάλεια έχει χαρακτηριστικά τα οποία αν αξιοποιηθούν κατάλληλα θα μπορούσε να γίνει πρωταγωνίστρια. Όμως σ αυτό το σημείο καλό θα ήταν να τονίσω πως όλα αρχίζουν από τη νοοτροπία. Δεν αρκεί μόνο η Δημοτική Αρχή να κάνει προσπάθειες, αλλά επιβάλλεται να αλλάξει και η νοοτροπία των πολιτών. πχ Βλέπει κανείς άδειους κάδους σκουπιδιών και δίπλα να έχει σχηματιστεί ένα μικρό βουνό από σκουπίδια, γιατί κάποιοι βαρέθηκαν να ανοίξουν το καπάκι του σκουπιδοτενεκέ. Οι μικρές καθημερινές αλλαγές, όχι μόνο του Δήμου αλλά και των δημοτών μπορούν να επιφέρουν μια μεγάλη αλλαγή προς το καλύτερο.

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου
Ηλίας Ασπρούκος
Author: Ηλίας ΑσπρούκοςEmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σχετικά

Βιογραφικό Ηλία Δ. Ασπρούκου

 

WHO IS WHO

Γεννήθηκε στο Αίγιο Αχαΐας από πατέρα βέρο Aιγιώτη και από μητέρα παλιάς οικογένειας της Ακράτας (Κουμπή).

Είναι παντρεμένος με την Μεταφράστρια – Διερμηνέα του ΥΠΕΧΩΔΕ και Ιστορικό Τέχνης Δέσποινα Φ. Γρηγοριάδου από την Θεσσαλονίκη.

Έχει μια κόρη, τη Χριστίνα, πτυχιούχο Γαλλικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό International Master of Business Administration (Liverpool Hope University). Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Παπαδόπουλο,  Οικονομολόγο με Master of Business Administration.

Η Χριστίνα είναι στέλεχος στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ και εκδότρια του εφημεριδοπεριοδικού «Νέοι Καιροί εν Αιγίω». Έχει δύο κόρες,  την Μαριάννα και την Ηλιάνα που γεννήθηκαν το 2007 και το 2013 αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη.

Υπηρέτησε στην Αεροπορία και έγινε επάξια Έφεδρος Ανθυποσμηναγός, αποφοιτήσας 2ος από τη ΣΕΑΠ Ηρακλείου, κι ας ήταν Αεροπόρος.

Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε  Προϊστάμενος στο ΥΠΕΧΩΔΕ με υπευθυνότητα το Πράσινο Λεκανοπεδίου Αττικής με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας και παράλληλα του είχε  ανατεθεί ο συντονισμός των μεγάλων έργων πρασίνου πανελλαδικά και η στερέωση των πρανών των Εθνικών δρόμων από τις διαβρώσεις.

Υπηρέτησε στο ΥΠΕΧΩΔΕ επί 35 χρόνια.

Γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα.

Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Δημοσίων Έργων ως και Ειδικός Σύμβουλός του σε θέματα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής

Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Διετέλεσε Κοσμήτωρ του ROTTARY CLUB Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Εκλέχθηκε  για 14η συνεχή φορά πανελλαδικά  με συντριπτική  πλειοψηφία στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων. Υπήρξε ο μακροβιότερος αιρετός εκπρόσωπος στο Ανώτατο Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο σε όλα τα Υπουργεία από συστάσεως του θεσμού αυτού.

Υπήρξε Επίτιμος Πρόεδρος της ΔΑΚΕ και ΕΚΟ του ΥΠΕΧΩΔΕ μετά από μακροχρόνια θητεία στη θέση του προέδρου. Του απενεμήθηκε από τις Οργανώσεις αυτές τιμητική διάκριση – πλακέττα για το πολύπλευρο έργο του.

Διετέλεσε ακόμα Πρόεδρος της Δευτεροβαθμίου ΔΑΚΕ Ομοσπονδίας ΥΠΕΧΩΔΕ, Γενικός Γραμματέας της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα Θεσσαλονίκης, εκλεγμένος στην Εκτελεστική της ΔΑΚΕ Δ.Τ. πανελλαδικά, Ενεργό Μέλος του ΓΕΩΤΕΕ, ΠΕΔΔΥ.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΕΧΩΔΕ (ΠΟΣΥΠΕΧΩΔΕ)

Διετέλεσε ιδρυτής και  Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου (ΥΠΕΧΩΔΕ) για την προστασία του περιβάλλοντος.

Διετέλεσε Μέλος της Γραμματείας Συνδικαλισμού της ΝΔ (τιμής ένεκεν).

Υπήρξε  Απόφοιτος Σχολής Στελεχών ΝΔ.

Υπήρξε  Μέλος Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (Ο.Κ.Ε.)της ΝΔ στο ΥΠΕΧΩΔΕ από το 1982.

Είναι ο Μελετητής και Επιβλέπων του περιβάλλοντα χώρου των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Καλογρέζας.

Είναι ο Συντάκτης προδιαγραφών & ανάλυσης τιμών εργασιών περιβάλλοντος.

Έχει εκτελέσει οδοιπορικά σε όλη την Ελλάδα σε πληγείσες περιβαλλοντικά περιοχές, τα οποία έχουν δημοσιευτεί στον ημερήσιο και επαρχιακό τύπο.

Διετέλεσε Πολιτικό Στέλεχος της ΝΔ με απόφαση του Προέδρου.

Έχει διακρίσεις από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για τις μελέτες πρασίνου – περιβάλλοντος και στερεώσεις πρανών.

Τέθηκε επικεφαλής της Επιστημονικής Ομάδας για το Περιβάλλον στην Κοινοπραξία Δημοσιογράφων Ελλάδας και χωρών της ΕΟΚ.

Έχει δώσει συνεντεύξεις για το περιβάλλον σε τηλεοπτικές εκπομπές της Αθήνας και επαρχιακών καναλιών και αρθρογραφεί στον ημερήσιο Αθηναϊκό και Επαρχιακό Τύπο, καθώς και σε έγκριτα περιοδικά.

Διαβάστε περισσότερα στο προσωπικό του ιστότοπο http://www.asproucos.gr


Συνεργάτες

                                                

 

         ΑΙΓΙΟ   ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ                Classy & Fabulous

                             

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος