Print

Απολογισμός Εράνου Αγάπης 2016

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

16/2017                                                                                  6 η Μαρτίου 2017  

Με την άφιξη του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ.κ. Αμβροσίου στην Ιερά μας Μητρόπολη, και συγκεκριμένα το φθινόπωρο του 1980, αποφασίστηκε να διεξάγεται στις περιοχές της Μητροπολιτικής περιφέρείας μας ο ΕΡΑΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ. Ένας ετήσιος ερανικός θεσμός, που ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 διεξήγετο παραμονές Χριστουγέννων στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και σε αρκετές Μητροπόλεις.

Print

Θρησκευτικός ταγός στις επάλξεις.

Συντάκτης: Ηλίας Ασπρούκος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, αν κάτι δίδαξε και διδάσκει το ποίμνιό του είναι προσφορά και αγάπη προς το συνάνθρωπο. Πριν ακόμα χτυπήσει τη πόρτα της Χώρας μας η οικονομική κρίση η Ιερά Μητρόπολης στην οποία ανήκουμε είχε δημιουργήσει δομές με σκοπό να απαλύνει τον πόνο των συνανθρώπων μας. Πάνω από είκοσι ολόκληρα χρόνια οι δομές αυτές και τα ιδρύματα λειτουργούσαν με έξοδα της ίδιας της Ιεράς Μητρόπολης, μέχρι που η κρίση μας χτύπησε τη πόρτα μας. Τότε άρχισαν οι αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας να πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα και ο Σεβασμιώτατος κλήθηκε πολλές φορές να καλύψει το κενό που άφηνε η πολιτεία ή ακόμα και ο Δήμος μέχρι που έφτασε στο έσχατο σημείο.

Print

Παρουσίαση Βιβλίου

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

      20/2017                                                                                   9η  Μαρτίου 2017

 

Στα πλαίσια των εορτασμών της επετείου της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, η Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων & Αιγιαλείας και η Παγκαλαβρυτινή Ένωση πραγματοποίησαν την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, στην κεντρική αίθουσα της «Εταιρείας των φίλων τού λαού – Λαϊκόν Πανεπιστήμιον», επί της οδού Ευριπίδου 12 στην Αθήνα, την παρουσίαση του νεοεκδοθέντος ιστορικού βιβλίου της τ. Επικούρου Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Κρήτης Ζωής Μουρούτη - Γκενάκου με τίτλο «Η προσφορά στην πατρίδα της Μονής Αγίων Θεοδώρων Καλαβρύτων»

Την εκδήλωση συντόνισε ο Ομότιμος Καθηγητής Γλωσσολογίας τού Πανεπιστημίου Ιντιάνα των ΗΠΑ και Αντιπρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως κ. Γεώργιος Σακελλαριάδης.

Print

Η Ζωή των Αγίων της Ορθοδοξίας μας! Αγία Γλυκερία

Συντάκτης: Η Πίστη.

Η Γλυκερία (120 μ. Χ.) γεννήθηκε στη πόλη της Τράνε, από γονείς ειδωλολάτρες. Όταν η Γλυκερία ήταν στα 18 χρόνων, είχε πάει στην πόλη τους ο έπαρχος Σαβίνος. Τότε ο έπαρχος άμα πήγαινε σε μια πόλη της επαρχίας του, έπρεπε ο ίδιος να κάνει θυσία στους θεούς.

Η Γλυκερία πήγε στον τόπο της θυσίας, και στο κούτελό της είχε χαράξει το σημείο του Σταυρού. Μόλις ο έπαρχος την είδε, την φώναξε να έρθει κοντά του και να θυσιάσει αυτή, μα αυτή του είπε:

 «Δεν μπορώ να κάνω θυσία σε είδωλα που έχω πάψει να πιστεύω». Ύστερα, γκρέμισε το είδωλο του Δία και του Απόλλωνα, αμέσως οι ειδωλολάτρες ρίχτηκαν πάνω της να τη σκοτώσουν, της πετούσαν πέτρες, καμιά όμως δεν τη χτύπησε, την έπιασαν λοιπόν και την κρέμασαν από τα μαλλιά. Μετά την έριξαν στη φυλακή χωρίς νερό και φαΐ, ο Θεός όμως της έστειλε φαγητό με τον Άγγελό του.

Print

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Συντάκτης: π. Βασίλειος Γιαννακόπουλος.

     Με την τέλεση του Εσπερινού της Αποκαθήλωσης εισερχόμαστε σταδιακά στο Μέγα Σάββατο. Ο Κύριός μας έχει αποκαθηλωθεί και βρίσκεται στον τάφο. Το Μέγα Σάββατο η Εκκλησία μας κείται στην προσδοκία της Ανάστασης. Ο Χριστός βρίσκεται στον Άδη. Το σώμα Του έχει ταφεί, χωρίς όμως να γνωρίζει την φθορά που γνωρίζουν όλοι οι νεκροί, καθώς παραμένει ενωμένο με την θεότητα, ενώ η ψυχή του Χριστού βρίσκεται στο χώρο του θανάτου, όπου κηρύττει την μετάνοια. Κατά την ημέρα αυτή επικρατεί ο θρήνος, ένας χαροποιός θρήνος από τις πρώτες στιγμές, γι’ αυτή την αποδοχή του θανάτου. Ο Κύριός μας ολοκληρώνει το έργο της Θείας Οικονομίας, που είναι η ανάσταση όλης της Δημιουργίας και όλων των ανθρώπων όλων των αιώνων. Ο έσχατος εχθρός του ανθρώπου, ο θάνατος, νικιέται δια του θανάτου του Χριστού και όλα κινούνται στην προσδοκία της Ανάστασης.

Συνεργάτες

                                                

 

         ΑΙΓΙΟ   ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ                Classy & Fabulous

                             

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος