Print

Η Ζωή των Αγίων της Ορθοδοξίας μας, Αγία Ευγενία, η οσιομάρτυς

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

Η Ευγενία καταγόταν από τη Ρώμη και έδρασε τον 3ον αι. μ. Χ.

Λόγω του ότι ήσαν πλούσιοι οι γονείς της, πήρε σπουδαία μόρφωση και αγωγή. Σπούδασε και Ελληνικά και Ρωμαϊκά.

Αποφάσισε δε να αφιερώσει τη ζωή της στον Θεάρεστο βίο.

Μία νύχτα φόρεσε ανδρική ενδυμασία και με δύο ευνούχους υπηρέτες πήγε σε ένα μοναστήρι όπου εμφανίστηκε ως ευνούχος. 

Print

Από την Έλευση του Πατριάρχη Κων/πόλεως στη Θεσσαλονίκη

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α.Θ. ΠΑΝΑΓΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σήμερα 26/9/2017 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, 90 χρόνων από την ίδρυση της Ιμβριακής  Ενώσεως Μακεδονίας-Θράκης,  και 30 χρόνων από την ίδρυση της Εταιρίας Μελέτης Ίμβρου και Τενέδου. 

Print

Παράδοση Ανθρωπιστικής Βοήθειας στην κωμόπολη Βρίσα Μυτιλήνης

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

 75/2017                                                                            11η Αυγούστου 2017

 

Η κινητοποίηση για την ενίσχυση των κατοίκων στην Κοινότητα Βρίσα της Μυτιλήνης, οι οποίοι επλήγησαν προσφάτως από τον καταστροφικό σεισμό, απέφερε καρπούς, καθώς συγκεντρώθηκαν, μετά από κοινή πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων & Αιγιαλείας και του Δήμου Αιγιαλείας, δύο (2) παλέτες με ρουχισμό στην Κοινωνική Ιματιοθήκη της πόλεώς μας από τους κατοίκους της Επαρχίας Αιγιαλείας, οι οποίοι με προθυμία ευαισθητοποιήθηκαν και προσέφεραν εκ του υστερήματός των.

Δύο Ιερείς μας, ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Χαράλαμπος Καρούζος και ο Αιδεσ. Πρεσβύτερος π. Μιχαήλ Σερβές, ανέλαβαν να μεταφέρουν τον ρουχισμό με το ιδιωτικό μικρό φορτηγό του δευτέρου στην Μυτιλήνη, στο λιμάνι της οποίας τους ανέμενε την Τετάρτη 9η Αυγούστου το πρωί ο Ιερεύς της Κοινότητας Βρίσας π. Ξενοφών Σάμιος, ο οποίος τους υποδέχθηκε και μαζί μετέβησαν στο χωριό Βρίσα, το οποίο απέχει 70 χλμ από το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Print

« Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ »

Συντάκτης: π. Βασίλειος Γιαννακόπουλος.

Κατά την Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα διαβάζεται στους Ορθόδοξους Ναούς η Ευαγγελική περικοπή για το γενεαλογικό δένδρο του Κυρίου. Με αυτόν τον τρόπο η Εκκλησία μας θέλει να διακηρύξει και να υπογραμμίσει την Ενανθρώπηση του Χριστού, ότι πραγματικά έγινε άνθρωπος και ότι δεν ήταν φανταστικό γεγονός. Η αναφορά συνεπώς στο γενεαλογικό δένδρο του Χριστού μας, επισημαίνει την ιστορικότητα του προσώπου Του, επισημαίνει την ανθρώπινη φύση Του, επισημαίνει την Ενανθρώπησή Του. Το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας λέει ότι ο Χριστός μας γεννήθηκε από την Παναγία την Παρθένο εκ Πνεύματος Αγίου. Η Παναγία γέννησε τον Χριστό, προκειμένου ο κάθε άνθρωπος να είναι δυνατόν να γευθεί αυτό το Μυστήριο του τοκετού στην καρδιά του. Ο άνθρωπος καλείται, όπως και η Παναγία να γίνει Θεοτόκος.

Print

Απολογισμός Εράνου Αγάπης 2016

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

16/2017                                                                                  6 η Μαρτίου 2017  

Με την άφιξη του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ.κ. Αμβροσίου στην Ιερά μας Μητρόπολη, και συγκεκριμένα το φθινόπωρο του 1980, αποφασίστηκε να διεξάγεται στις περιοχές της Μητροπολιτικής περιφέρείας μας ο ΕΡΑΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ. Ένας ετήσιος ερανικός θεσμός, που ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 διεξήγετο παραμονές Χριστουγέννων στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και σε αρκετές Μητροπόλεις.

Συνεργάτες

                                                

 

         ΑΙΓΙΟ   ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ                Classy & Fabulous

                             

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος