Print

Έκδοση Απόφασης

Συντάκτης: Του κ. Γεωργίου Ρούσσου.

Του κ. Γεωργίου Ρούσσου

Δικηγόρου 

Εκδόθηκε η υπ΄αριθμ 58/2017 πρωτόδικη  απόφαση του Ειρηνοδικείου Αιγιαλείας που αφορά απαλλοτριωθέν ακίνητο από την ΕΡΓΟΣΕ .Η ιδιοκτήτρια δεν μπορούσε  να εισπράξει την αποζημίωση επειδή το ακίνητο στη θέση "Καρτέρι" του πρώην Δήμου Ερινεού ήταν καταγεγραμμένο ως δημόσιο κτήμα με αριθμό βιβλίου καταγραφής  275 . Η υπόθεση είναι μείζονος νομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος και  αφορά περίπου 2000 κατοίκους της Αιγιάλειας, κυρίως της δυτικής δηλ. ιδιοκτησίες στις  περιοχές Μπούκα, Ακονιά, Λαμπίρι που έχουν απαλλοτριωθεί οι περιουσίες των ιδιοκτητών αλλά δεν  μπορούν εκείνοι να εισπράξουν την αποζημίωση για αυτό το λόγο, μολονότι διαθέτουν τους απαιτούμενους τίτλους ιδιοκτησίας. βεβαίως  εγιναν απο αρμόδιους φορείς κάποιες προσπάθειες  διοικητικής απένταξης των ακινήτων, όμως αυτές δεν ευδοκίμησαν.

Print

ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ Η ΑΚΡΑΤΟΥ ΚΡΑΤΙΣΜΟΥ;

Συντάκτης: Γεωργίου Ρούσσου.

(*με αφορμή την κρίση του ΣΤΕ περί αντισυνταγματικότητας του Ν. 4339/2015 περί τηλεοπτικών αδειών).

 του Γεωργίου Ρούσσου, δικηγόρου Αιγίου

  

 Αριστοτέλης: Στην οργανωμένη πολιτεία κυβερνούν οι νόμοι, όχι οι άνθρωποι.  «Πολιτικά» (350 π.Χ.).

 Άρθρο 95 (περί αρμοδιοτήτων του ΣτΕ) παρ.5. ισχύοντος Συντάγματος: «Η διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις. Η παράβαση της υποχρέωσης αυτής γεννά ευθύνη για κάθε αρμόδιο όργανο, όπως νόμος ορίζει. Νόμος ορίζει τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης της διοίκησης». ………… 

Print

Και η δικαιοσύνη κιότεψε ...!!!

Συντάκτης: Ηλίας Ασπρούκος.

Από κάπου να κρατηθούμε ψάχνουμε. Σε μια χώρα όπου τα πάντα έχουν ρημαχτεί ... Η πλειονότητα θεωρούσαμε πως ένα κάστρο μένει αλώβητο και αυτό δεν ήταν άλλο από τη δικαιοσύνη. Ναι σε μια Δημοκρατία όσο επιπόλαια φέρονται οι πολιτικοί τόσο συνετή οφείλει να είναι η δικαιοσύνη για να τους επαναφέρει στη τάξη. Όλοι ξέρουμε άλλωστε πως η δικαιοσύνη είναι τυφλή , αυτές τις μέρες μάθαμε πως είναι και κουφή ενώ κουτσαίνει λίγο από το αριστερό πόδι. 

Αυτό με τον τρόπο του μας είπε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου επικρατείας στη παρακάτω ανακοίνωση την οποία παραθέτω αυτούσια «Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13.9.2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών». 

Print

Μήπως πλησιάζει η αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου;

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

 

Και τα εκατομμύρια;

 

Είναι δυνατόν να αποφυλακίζεται ο πρώην υπουργός ‘Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, χωρίς να έχουν βρεθεί τα χρήματα που τον κατηγορούν ότι έκλεψε και χωρίς να ανοίξει το στόμα του, όπως κυκλοφορούσε ευρύτατα στη διάρκεια της δίκης, αλλά και μετά. Γιατί δεν υλοποίησε άραγε τις απειλές του εναντίον και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη; Τι ήταν αυτό που τον σταμάτησε;

Συνεργάτες

                                                

 

         ΑΙΓΙΟ   ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ                Classy & Fabulous

                             

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος