Print

Οδοιπορικό στο Αίγιο

Συντάκτης: Δώρα Μπίτα.

(με λεπτομερές φωτογραφικό υλικό)

Το Αίγιο είναι παράκτια πόλη της βόρειας Πελοποννήσου και αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αχαΐας, συνδυάζοντας με έναν μοναδικό τρόπο γαλαζοπράσινες ακρογιαλιές και καταπράσινες βουνοπλαγιές.

Μία πλήρως αναβαθμισμένη πόλη,  περιτριγυρισμένη από περιβόλια, από όπου πήρε το όνομά της, διατηρεί ακέραιη την κομψότητά της και περιμένει να την επισκεφθείτε!

Έχει ιστορία 4.000 χρόνων και πολυάριθμα αρχαιολογικά ευρήματα το αποδεικνύουν αυτό. Βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 2 ωρών από τους τρεις μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας (αρχαία Ολυμπία, Δελφοί, Μυκήνες) με παγκόσμιο, πολιτισμικό και  τουριστικό ενδιαφέρον. 

Print

Οδοιπορικό στη Προύσα

Συντάκτης: Δέσποινα Γρηγοριάδου.

Το ερέθισμα να σας γράψω για την κυριολεκτικά πανέμορφη Προύσα ήταν…  μία Τούρκικη καλογυρισμένη σειρά που δυστυχώς σταμάτησε και λεγόταν: “Instanbullu gelin”…  που σημαίνει: Νύφη από την Κωνσταντινούπολη.

Δυστυχώς δεν έχω πολλές παραστάσεις από αυτή την πανέμορφη και καθαρή πόλη, διότι μείναμε μόνο δύο μέρες και ο άντρας μου είχε πυρετό προφανώς από ίωση, την οποία αντιμετώπισε με χάπια που μας έδωσε ένας ευγενέστατος φαρμακοποιός, που …ομολογουμένως μόνο που τον έβλεπες σου ενέπνεε εμπιστοσύνη!

Print

Οδοιπορικό στο Grasse (=Γκρας) της Προβηγκίας

Συντάκτης: Δέσποινα Γρηγοριάδου.

Αυτό το ταξίδι ήταν πραγματικά αξέχαστο!

Είχαμε πάει με τη μητέρα μου στην Καζανμπλάνκα όπου έμενε μία παιδική της φίλη! (Για τις ομορφιές του Μαρόκου θα σας γράψω σε άλλο οδοιπορικό!)

Η κ. Έλλη είχε αγοράσει ένα διαμέρισμα στη Νίκαια (=Nice) όπου διέμενε ως φοιτητής ο γιος της!

Ήταν λοιπόν μεγάλη πρόκληση για μας να μη πεταχτούμε με το αεροπλάνο μέχρι τη Νίκαια. Εξ άλλου στη Γαλλική Ριβιέρα… δεν είχα πάει ποτέ και το είχα μεράκι! 

Print

Οδοιπορικό στα Τίρανα

Συντάκτης: Δέσποινα Γρηγοριάδου.

Σήμερα φίλοι μου θα βρεθούμε στα Τίρανα, μία πόλη υπό ακμή μετά τη πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού. Το αποφασίσαμε ξαφνικά, ούτως ή άλλως είναι 40 λεπτά με το αεροπλάνο από τη Θεσσαλονίκη και βρίσκεις στο κέντρο της πόλης ξενοδοχείο από 30€ έως 60€ με ωραιότατο πρωινό.

Το νόμισμα τους είναι το Λεκ και το αεροδρόμιο των Τιράνων είναι η Nënë Tereza. Από πλευράς ιστορίας τα Τίρανα ιδρύθηκαν από τον Sulejman Bargjini, αλλά χτίστηκαν από τον Αυτοκράτορα Ιουστινιανό το 520 μ.Χ. ο οποίος ερχόταν συχνά στο Δυρράχιο και στα Τίρανα.

Print

Οδοιπορικό στην Αδριανούπολη

Συντάκτης: Δέσποινα Γρηγοριάδου.

Το κάθε οδοιπορικό που κάνω φίλοι μου, είναι και διαφορετικό, δηλ. διαφορετικού πολιτισμού και κουλτούρας ο τόπος που επισκέπτομαι, συνεπώς ανάλογα με τον πλούτο που διαθέτει στα παραπάνω και ανάλογα αν είναι προβεβλημένο το μέρος… είναι μακροσκελές ή μη το άρθρο μου! Τη προηγούμενη φορά που το οδοιπορικό ήταν στη πόλη του Zalzbourg της Αυστρίας,… ομολογώ πως δεν ήξερα τι να πρωτογράψω… με αποτέλεσμα το κείμενό μου να φθάσει τις 2 γεμάτες σελίδες!

Σήμερα που θα σας περιγράψω την Αδριανούπολη (Edirne), .........

Print

Οδοιπορικό στο Ζάλτσμπουργκ

Συντάκτης: Δέσποινα Γρηγοριάδου.

Αγαπημένοι μου!

Σας προσφωνώ έτσι και το εννοώ γιατί το λιγότερο που’ χω να πω είναι ότι τιμάτε τα γραφόμενά μου σχεδόν μια 10ετία.

Παλαιότερα σε εφημερίδα του Αιγίου που πρόσκειται φιλικά απέναντί μας, σας έγραψα ένα εμπεριστατωμένο οδοιπορικό στην Αυστρία και εστιάστηκα εύλογα περισσότερο στη Βιέννη που έχει και τα περισσότερα ενδιαφέροντα και τη ξέρω καλά γιατί έμεινα πολύ καιρό.

Για το πανέμορφο όμως Ζάλτσμπουργκ δεν σας έγραψα κι’ ας είναι πόλη-μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Print

Οδοιπορικό στην Βενετία......της Ελλάδας

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

 Ομορφιά βγαλμένη από καρτ ποστάλ: Αυτή είναι η μικρή Βενετία της Ελλάδας

Αλλοι την παρομοιάζουν με νερένια πόλη, άλλοι την αποκαλούν μικρή Βενετία της Ελλάδας. Στην πραγματικότητα είναι ένα μικρό, πυκνοκατοικημένο νησάκι στη μέση της ήρεμης λιμνοθάλασσας που συνδέεται με τη ξηρά με δύο πέτρινα τοξωτά γεφύρια του 19ου αιώνα μήκους 300 μέτρων.

Print

Οδοιπορικό στο Μόναχο

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

Αγαπημένοι μου φίλοι!

Σήμερα θα σας γράψω για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας το Μόναχο που καλώς ή κακώς η Ελλάδα έχει δεσμούς λόγω Όθωνος, που νεαρό παλικαράκι ήλθε στην Ελλάδα με πολλούς αξιωματούχους του συνοδεία, οι οποίοι παντρεύτηκαν Ελληνίδες και έτσι κάποιοι Έλληνες έχουν γερμανικά επίθετα όπως: Κάρτερ, Έβερτ κ.λ.π. 

Συνεργάτες

                                                

 

         ΑΙΓΙΟ   ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ                Classy & Fabulous

                             

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος