Το Σκοπιανό και το εκκλησιαστικό θα εξαερώσουν τον Τσίπρα

Από τον Ηλία Δημ. Ασπρούκο- 

Περιβαλλοντολόγο

Ο χρόνος έχει δείξει ότι οι Κυβερνήσεις φεύγουν από τις Οικονομικές επιδόσεις των Κυβερνόντων και την ανεργία. Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια άλλη, πραγματικότητα που αφήνει πίσω της έστω και για λίγο τους παραπάνω παράγοντες. Η ψυχή της δικαιοσύνης είναι το να έχεις μυαλό και αξιοπρέπεια να γράφεις και να βλέπεις σωστά τα πράγματα.

Πριν από τέσσερις μήνες σε άρθρο μου στην «Πρώτη» είχα γράψει ότι ο Τσίπρας φίλοι μου πούλησε το Σκοπιανό και αγόρασε την μη περικοπή των συντάξεων ή στην καλύτερη περίπτωση απεμπόλησε τις αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις μέχρι το 2022. Το ψέλλησε και η Ν.Δ . δειλά αλλά μετά το ξέχασε περιέργως. Και αντί να τους ξεμπροστιάσει περιορίζετε μέχρι σήμερα στο σλόγκαν ότι ο Σύριζα το ψήφισε και ο Σύριζα το ξεψηφίζει.

Αυτό ήταν καθοριστικό για τον Τσίπρα γιατί αν έχανε τις συντάξεις θα ξανακαθόταν πάνω στο αρχικό ποσοστό του (4%).

Όλοι οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έλεγαν εδώ και πολλούς μήνες ότι οι συντάξεις δεν θα περικοπούν με μεγάλη βεβαιότητα. Από πού όμως πήγαζε αυτή τους η βεβαιότητα; Μήπως ο χρόνος επιβεβαιώνει το παραπάνω σκεπτικό που βρίσκει τη Ν.Δ. κοιμώμενη;

Ο Τσίπρας βλέπουμε ότι δεν επηρεάζεται για το θέμα αυτό ούτε από τον Καμμένο αλλά ποντάρει και εκβιάζει με τους ανεξάρτητους –γυρολόγους. Νομίζω ότι ήταν μια από τις σπάνιες φορές που ο πρωθυπουργός είπε την αλήθεια. Όσο θα υπάρχουν στη Βουλή λαμόγια, που αλλάζουν «εύκολα» και «φτηνά» κόμματα, «ιδέες» και απόψεις, η Κυβέρνηση Τσίπρα θα έχει πάντα την «δεδηλωμένη». Ήθελα όμως να δω αυτά τα λαμόγια πως θα αντιδρούσαν εάν ο Μητσοτάκης τους ξεκαθάριζε από τώρα ότι όσοι ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας θα περάσουν από ειδικό Δικαστήριο, για εσχάτη προδοσία. Διαφορετικά έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα αυτοί όλοι δεν πρόκειται να ξαναβγούν. Τι είχαν και τι θα χάσουν, συνεπώς ο καθένας μπορεί να συμπεράνει τι θα ψηφίσουν.

Όλα τα άνοιξαν λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Όλες τις ευαισθησίες τώρα τις ανασύρουν. Εκκλησιαστικό, αλλαγή Συντάγματος, εισφορές, προσλήψεις, απλή αναλογική στις δημοτικές κ.π.α.

Τρία χρόνια δεν είχαμε ελλείψεις σε προσωπικό; Σήμερα το πήρανε χαμπάρι; Και λέει η Κυβέρνηση ασύστολα ότι θα απολύσει τους ιερείς από το Δημόσιο και θα τους κάνει Ιδιωτικού δικαίου, παίρνοντας στη θέση τους 10.000 άτομα. Και το σπουδαιότερο είναι ότι θα τους κόψει ένα ποσό 200 εκ. το οποίο θα δίνεται στην εκκλησία με την μορφή της επιδότησης. Φαίνεται ότι τους θεωρεί μωρούς τους ιερείς γιατί φίλοι μου οι επιδοτήσεις δεν είναι σίγουρο ότι θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα στην πορεία του χρόνου. Αν δει κανείς τις επιδοτήσεις που χορηγούνται στους Δήμους, θα δει ότι από το 2009 έχουν μειωθεί κατά 70%.

Η κυβέρνηση θέλει να καταστήσει και τους ιερείς υποκατάστατα, που μαζί με την μεσαία τάξη που φτώχηνε επικίνδυνα να τους εκβιάζει έτσι ώστε να είναι αδύνατοι και να μη μπορούν να αντιδράσουν. Επιπλέον αν γίνουν κάποιες προσλήψεις σε κενές ή αναγκαίες θέσεις και ο αριθμός των ιερέων μεγαλώσει, θα γίνει ανακατανομή προς τα κάτω; Ο υπουργός Χαρίσης είπε ότι η συμφωνία έγινε προς όφελος της κοινωνίας. Εδώ είναι να γελάει κανείς. Οι θρησκευόμενοι δηλαδή θα ευχαριστηθούν που οι ιερείς θα εξαρτώνται κάθε φορά από την μαγκιά και την θρησκοληψία κάθε Κυβέρνησης, κάθε μηδενιστή κάθε άθεου.

Τώρα θα μου πείτε τι λες εσύ ρε φίλε. Εδώ ο πρωθυπουργός, οι βουλευτές του και οι υπουργοί καθημερινά εναγκαλίζονται με τους Ιεράρχες και από την άλλη «ορκίζονται στον εαυτό τους». Εκεί έχουμε φθάσει. Φθάσαμε στο σημείο Μητροπολίτες να μηνύουν την δημοσιογράφο της ΕΡΤ κ. Ακριβοπούλου για όσα απαράδεκτα έλεγε γι’ αυτούς σε εκπομπή της. Γι’ αυτό στο μέλλον τα παιδιά μας δεν θα λέμε ότι έχουν πυρετό αλλά ότι έχουν Ακριβοπούλου. Και παλιά η ΕΡΤ έκανε τα ίδια αλλά τώρα έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Τέτοια προπαγάνδα δεν έχει ματαγίνει να ταΐζει καθημερινά κρατικό κανάλι τους πολίτες με το «χάπι του Σύριζα». Τα πλεονάσματα έχουν γίνει καθεστώς. Ξεβρακώνει η Κυβέρνηση την μεσαία τάξη (γιατί οι πλούσιοι δεν έχουν ανάγκη) και τα δίνει στους κάθε λογής τεμπέληδες, μηδενιστές, παχαλάκηδες, κουκουλοφόρους και αλλοδαπούς που στο παρελθόν ήταν και ψηφοφόροι της. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσουν να είναι όλοι αυτοί οπαδοί της παρούσας κατάστασης.

Μετά τα λεφτά υπάρχουν του Γ. Παπανδρέου, εμείς θα πούμε και τα ψέματα υπάρχουν. Αγαπητοί μου οι ιδεολογίες δεν είναι διεφθαρμένες, τα πρόσωπα είναι διεφθαρμένα, τα μάτια σας ορθάνοικτα όταν ψηφίζετε.

Φορολογούν ασύστολα κάθε τι που κινείται το μόνο που έχει απομείνει πλέον είναι να μας βάλουν και φόρο με την χρήση του γ……μετρου. Κατά τα άλλα οι αξιωματούχοι της Ευρώπης μας κεραυνοβολούν με επαίνους για όλα αυτά επαληθεύοντας αυτούς που ανταπαντούν ότι είμαστε οι πλέον υπάκουοι της τελευταίας εικοσαετίας.

Φυσικά με το χαρτζιλίκι ή τα κόλλυβα αυτά θα ανακουφιστούν και κάποιοι αδύναμοι που έχουν πραγματική ανάγκη.

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου
Author: Ηλίας ΑσπρούκοςEmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σχετικά

Γεννήθηκε στο Αίγιο Αχαΐας από πατέρα βέρο Aιγιώτη και από μητέρα παλιάς οικογένειας της Ακράτας (Κουμπή).

Είναι παντρεμένος με την Μεταφράστρια – Διερμηνέα του ΥΠΕΧΩΔΕ και Ιστορικό Τέχνης Δέσποινα Φ. Γρηγοριάδου από την Θεσσαλονίκη.

Έχει μια κόρη, τη Χριστίνα, πτυχιούχο Γαλλικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό International Master of Business Administration (Liverpool Hope University). Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Παπαδόπουλο, Οικονομολόγο με Master of Business Administration.

Η Χριστίνα είναι στέλεχος στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ και εκδότρια του εφημεριδοπεριοδικού «Νέοι Καιροί εν Αιγίω». Έχει δύο κόρες, την Μαριάννα και την Ηλιάνα που γεννήθηκαν το 2007 και το 2013 αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη.

Υπηρέτησε στην Αεροπορία και έγινε επάξια Έφεδρος Ανθυποσμηναγός, αποφοιτήσας 2ος από τη ΣΕΑΠ Ηρακλείου, κι ας ήταν Αεροπόρος.

Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε Προϊστάμενος στο ΥΠΕΧΩΔΕ με υπευθυνότητα το Πράσινο Λεκανοπεδίου Αττικής με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας και παράλληλα του είχε ανατεθεί ο συντονισμός των μεγάλων έργων πρασίνου πανελλαδικά και η στερέωση των πρανών των Εθνικών δρόμων από τις διαβρώσεις.

Υπηρέτησε στο ΥΠΕΧΩΔΕ επί 35 χρόνια.

Γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα.

Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Δημοσίων Έργων ως και Ειδικός Σύμβουλός του σε θέματα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής

Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Διετέλεσε Κοσμήτωρ του ROTTARY CLUB Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Εκλέχθηκε για 14η συνεχή φορά πανελλαδικά με συντριπτική πλειοψηφία στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων. Υπήρξε ο μακροβιότερος αιρετός εκπρόσωπος στο Ανώτατο Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο σε όλα τα Υπουργεία από συστάσεως του θεσμού αυτού.

Υπήρξε Επίτιμος Πρόεδρος της ΔΑΚΕ και ΕΚΟ του ΥΠΕΧΩΔΕ μετά από μακροχρόνια θητεία στη θέση του προέδρου. Του απενεμήθηκε από τις Οργανώσεις αυτές τιμητική διάκριση – πλακέττα για το πολύπλευρο έργο του.

Διετέλεσε ακόμα Πρόεδρος της Δευτεροβαθμίου ΔΑΚΕ Ομοσπονδίας ΥΠΕΧΩΔΕ, Γενικός Γραμματέας της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα Θεσσαλονίκης, εκλεγμένος στην Εκτελεστική της ΔΑΚΕ Δ.Τ. πανελλαδικά, Ενεργό Μέλος του ΓΕΩΤΕΕ, ΠΕΔΔΥ.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΕΧΩΔΕ (ΠΟΣΥΠΕΧΩΔΕ)

Διετέλεσε ιδρυτής και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου (ΥΠΕΧΩΔΕ) για την προστασία του περιβάλλοντος.

Διετέλεσε Μέλος της Γραμματείας Συνδικαλισμού της ΝΔ (τιμής ένεκεν).

Υπήρξε Απόφοιτος Σχολής Στελεχών ΝΔ.

Υπήρξε Μέλος Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (Ο.Κ.Ε.)της ΝΔ στο ΥΠΕΧΩΔΕ από το 1982.

Είναι ο Μελετητής και Επιβλέπων του περιβάλλοντα χώρου των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Καλογρέζας.

Είναι ο Συντάκτης προδιαγραφών & ανάλυσης τιμών εργασιών περιβάλλοντος.

Έχει εκτελέσει οδοιπορικά σε όλη την Ελλάδα σε πληγείσες περιβαλλοντικά περιοχές, τα οποία έχουν δημοσιευτεί στον ημερήσιο και επαρχιακό τύπο.

Διετέλεσε Πολιτικό Στέλεχος της ΝΔ με απόφαση του Προέδρου.

Έχει διακρίσεις από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για τις μελέτες πρασίνου – περιβάλλοντος και στερεώσεις πρανών.

Τέθηκε επικεφαλής της Επιστημονικής Ομάδας για το Περιβάλλον στην Κοινοπραξία Δημοσιογράφων Ελλάδας και χωρών της ΕΟΚ.

Έχει δώσει συνεντεύξεις για το περιβάλλον σε τηλεοπτικές εκπομπές της Αθήνας και επαρχιακών καναλιών και αρθρογραφεί στον ημερήσιο Αθηναϊκό και Επαρχιακό Τύπο, καθώς και σε έγκριτα περιοδικά.

Διαβάστε περισσότερα στο προσωπικό του ιστότοπο http://www.asproucos.gr


Εκτύπωση

Συνεργάτες

Δήμος Αιγιαλείας Ραδιοσυχνότητα ΔΗΚΕΠΑ
Αίγιο-Αιγιάλεια Λιμενικό Ταμείο Αιγίου Classy & Fabulous Aigiorama.gr, τα πάντα για την Αιγιάλεια
                    

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος