Print

Όταν ο αιρετός δεν είναι πολιτικάντης …

Συντάκτης: Ηλίας Ασπρούκος.

Πριν λίγες μέρες βρέθηκα σε μια κοινωνική εκδήλωση. Οι προσκεκλημένοι πολλοί κυρίως πολιτικοί, κουστουμαρισμένοι και με ψεύτικο χαμόγελο φορτωμένοι, σαν καλοί δημοσιοσχεσίτες  περιφέρονταν και τυπικά χαιρετούσαν. Μέσα σε όλο αυτό το μπουλούκι ξεχώριζε ένας πολιτικός αλλά όχι πολιτικάντης, ένας άνθρωπος που είχα ακούσει κατά καιρούς καλά λόγια, αν και δεν ανήκα ποτέ πολιτικά στο κόμμα του, έτρεφα μια ιδιαίτερη εκτίμηση στο πρόσωπό του.

Φυσικά αναφέρομαι στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα. 

Χαμηλών τόνων άνθρωπος ουσίας, πράξεων και όχι λόγων, πλησίασε για λίγο την παρέα στην οποία καθόμουν, χωρίς τυπικούρες και κομπορρημοσύνες, κάθισε μαζί μας. Κουβεντιάσαμε κάπου στα δέκα λεπτά με ένα τέταρτο η κουβέντα μας σοβαρή, ο ίδιος έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή και είχε γνώσεις γύρω από αυτήν.

Print

Τα απόνερα της συνάντησης Αλ. Τσίπρα και Ζαν- Πόλ Αγκόν στο Παρίσι

Συντάκτης: Ηλίας Ασπρούκος.

Όλοι θυμόμαστε την συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Ζαν-Πόλ Αγκόν στο Παρίσι η οποία κρατήθηκε μυστική και μετά βγήκε στον αέρα από την αντιπολίτευση. Ο ως άνω κύριος κατέχει σήμερα την θέση του διευθύνοντα συμβούλου της L’oreal της Γαλλικής Πολυεθνικής καλλυντικών. Ούτε από τον κ. Τσίπρα αλλά ούτε και από την L’oreal δεν αποκαλύφτηκε ποτέ το περιεχόμενο της συνάντησης. Η «Le Figaro» έγραψε πως επρόκειτο για μία «ιδιωτική συνάντηση». Μπορεί να έγινε λόγος για ενδιαφέρον του γαλλικού ομίλου για μια επένδυση στη χώρα μας.

Ποιος είναι όμως ο Ζαν-Πολ Αγκόν και τη σχέση έχει με τη χώρα μας?

Print

Σε ρύθμιση τα χρέη άνω των 20.000 ευρώ

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

Επιτέλους, ήρθε χθες στη Βουλή, μετά από καθυστέρηση μηνών, το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, που αναμένεται να δώσει ανάσες σε πολλές επιχειρήσεις οι οποίες, λόγω της κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας, βρέθηκαν… με την πλάτη στον τοίχο. Έτσι, όπως προκύπτει από το σχέδιο νόμου, στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις που έως τα τέλη του 2016 είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 20.000 ευρώ με καθυστέρηση τουλάχιστον 90 ημερών ή οφειλές που ρυθμίστηκαν μετά την 1η Ιουλίου του 2016.

Print

Η οικονομική στενότητα της κοινωνίας φαίνεται στις καθημερινές επισκέψεις του κόσμου στα φαρμακεία

Συντάκτης: Ηλίας Ασπρούκος.

Η οικονομική μας κατάσταση είναι απελπιστική και από τα στοιχεία που προκύπτουν εξάγεται το συμπέρασμα ότι κατά 60% το χρέος μας οφείλεται στις δαπάνες αυτού του τομέα. Για να δούμε όμως τι συμβαίνει σήμερα στον αποδέκτη των φαρμάκων που είναι τα φαρμακεία κυρίως.

Σε κάθε φαρμακείο αντιστοιχούν τουλάχιστον 50-100 πολίτες που ζητούν να πάρουν τα φάρμακά τους βερεσέ, ενώ τα ποσά που γράφονται στα τεφτέρια κυμαίνονται από 10 έως και 400 ευρώ.

Οι φαρμακοποιοί αναγκάζονται να κάνουν και… δόσεις για εκείνους που δεν μπορούν να πληρώσουν άμεσα όλο το ποσό. Οι χρεώσεις αυτές πολλές φορές φθάνουν το τρίμηνο ή το εξάμηνο και μπορεί να φθάσουν έως και τρία χρόνια.

Οι τελευταίοι επειδή αδυνατούν να πληρώσουν μετά από πολύ καιρό καταφεύγουν σε άλλα φαρμακεία, για να εξασφαλίσουν τα φάρμακά τους, κάνοντας αρχή σε ένα νέο κύκλο χρεών.

Print

Ο Ελληνικός λαός έχει πλέον μάθει να αναγνωρίζει τα ψέματα και το εμπόριο ελπίδας

Συντάκτης: Ηλίας Ασπρούκος.

Έχει εξακριβωθεί διαχρονικά ότι οι «νταβατζήδες» ήταν αριστερής προέλευσης. Και αυτό γιατί η τρομοκρατία φρόντισε να βγάλει από τη μέση τους ενοχλητικούς εκδότες της Δεξιάς. 

Ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής μας είπε: «Με τη διαπλοκή δεν τελειώσαμε, τώρα αρχίζουμε». Η συνέχεια είναι στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Το πρόβλημα αυτό δεν είναι των τελευταίων δύο χρόνων αλλά και των προηγούμενων από το 2012 όταν εκείνος βρισκόταν στην αντιπολίτευση και «ταΐζε» τους πολίτες με μεγαλόπνοα σχέδια κατά της Διαπλοκής. Θα πατάξει το τρίγωνο της Διαπλοκής στην Ελλάδα, θα μας τα πει με ονόματα και διευθύνσεις μας έλεγε.

Συνεργάτες

                                                

 

         ΑΙΓΙΟ   ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ                Classy & Fabulous

                             

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος