Print

ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συντάκτης: Γεωργία Ντάτσικα.

(επ’ ευκαιρία του προσυνεδρίου της Ν.Δ ) 

Άρθρο Της Γεωργίας Ντάτσικα – Στελέχους της Ν.Δ 

 

Στη σημερινή Ελλάδα ένας εκ των βασικών παραγόντων  της κρίσης και της  παρακμής, η πολιτική, βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Απέναντι της βρίσκεται μια νέα γενιά χωρίς όραμα και ελπίδα, η οποία σε κάθε ευκαιρία δηλώνει με εμφατικό τρόπο την αποστασιοποίηση της απ’ αυτήν. 

Print

Η πολύ δύσκολη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

Από τον Κώστα Λαπαβίτσα

Αυτό που συνεχίζει να λείπει είναι η θαρραλέα και πειστική πολιτική παρουσία που θα τον εκπροσωπήσει. Ευρύτατα λαϊκά στρώματα σιωπούν και υπομένουν, ξέρουν όμως ότι δενυπάρχει προοπτική για τα παιδιά τους. Δεν συναινούν και θέλουν ελπίδα που μπορεί να έρθει μόνο με ολική αλλαγή πορείας. Στις σημερινές συνθήκες, όσους τακτικούς υπολογισμούς και αν κάνει η κυβέρνηση, δεν υπάρχει η δυνατότητα μακροχρόνιας πολιτικής σταθερότητας. Είναι πιθανό το 2018 και 2019 να δοθεί και πάλι η δυνατότητα στον ελληνικό λαό να διαλέξει. Για τον ίδιο και τη χώρα του, δεν θα πρέπει να γίνει ξανά η λάθος επιλογή

Ολόκληρο το κείμενο στο link που ακολουθεί.

http://costaslapavitsas.blogspot.gr/

Print

Δύο χρόνια στη δίνη των capital controls.

Συντάκτης: Γεώργιος Ρούσσος.

Πως φτάσαμε εκεί;  Μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί;  Ποια σφάλματα έγιναν;

Γεωργίου Ρούσσου

 δικηγόρου Αιγίου

Πέρασαν δύο χρόνια από την ημέρα που μας επιβλήθηκαν τα capital controls  (έλεγχοι κεφαλαίων), με το πρωτοφανές αποτέλεσμα να κλείσουν για πολλές μέρες  οι τράπεζες και να ακολουθήσουν καταστάσεις που συντάραξαν την οικονομία και συγκλόνισαν την κοινή γνώμη.

Παρατηρώντας εκ των υστέρων όσο πιο αποστασιοποιημένα μπορούμε τα πράγματα και συνδέοντας μεταξύ τους τα γεγονότα, καταλήγουμε αβίαστα στο συμπέρασμα ότι η  έλευση της κατάστασης σε αυτό το σημείο δεν  έγινε τυχαία,  αλλά ήταν αποτέλεσμα στρατηγικής επιλογής και πολιτικής βούλησης της τότε κυβέρνησης.

Print

Αξίζει τον κόπο να πάει ένας νέος άνθρωπος για βουλευτής;

Συντάκτης: Ηλίας Ασπρούκος.

Τούτη τη φορά θα ασχοληθώ με τους βουλευτές στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς ο ρόλος τους είναι καθαρά διακοσμητικός με την άχρηστη παρουσία τους στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας.

Αν ψάξει κανείς με προσοχή το πρωτόκολλο της Βουλής στα δύο τελευταία χρόνια θα διαπιστώσει ότι δεν έχουν υποβάλλει ούτε μια ερώτηση δική τους σε οποιοδήποτε ζήτημα που να μην έχει περάσει προηγουμένως από τη σύμφωνη γνώμη του κόμματος ή της Κυβέρνησης.

Print

Έσπειρε ανέμους, θερίζει θύελλες ο Ερντογάν

Συντάκτης: Ηλίας Ασπρούκος.

Από τον Ηλία Δημ. Ασπρούκο

Τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στην Τουρκία θεωρήθηκαν από πολλούς προανάκρουσμα της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στην Κων/πολη. Διάφοροι ιμάμηδες κατακεραύνωναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να διστάζουν μάλιστα να χαρακτηρίσουν τους θιασώτες του δυτικού τρόπου ζωής «άπιστους». Υπό αυτήν την έννοια το ερώτημα δεν ήταν εάν, αλλά που θα χτυπήσουν ισλαμιστές τρομοκράτες.

Είτε ευσταθούν είτε όχι κάποιες από τις πολλές θεωρίες συνομωσίας που κυκλοφορούν, γεγονός είναι ότι η τουρκική δημοκρατία βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με τη χειρότερη εσωτερική κρίση, το μεγαλύτερο χάος από την ίδρυση της, το 1923.

Συνεργάτες

                                                

 

         ΑΙΓΙΟ   ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ                Classy & Fabulous

                             

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος