Print

Όταν ο αιρετός δεν είναι πολιτικάντης …

Συντάκτης: Ηλίας Ασπρούκος.

Πριν λίγες μέρες βρέθηκα σε μια κοινωνική εκδήλωση. Οι προσκεκλημένοι πολλοί κυρίως πολιτικοί, κουστουμαρισμένοι και με ψεύτικο χαμόγελο φορτωμένοι, σαν καλοί δημοσιοσχεσίτες  περιφέρονταν και τυπικά χαιρετούσαν. Μέσα σε όλο αυτό το μπουλούκι ξεχώριζε ένας πολιτικός αλλά όχι πολιτικάντης, ένας άνθρωπος που είχα ακούσει κατά καιρούς καλά λόγια, αν και δεν ανήκα ποτέ πολιτικά στο κόμμα του, έτρεφα μια ιδιαίτερη εκτίμηση στο πρόσωπό του.

Φυσικά αναφέρομαι στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα. 

Χαμηλών τόνων άνθρωπος ουσίας, πράξεων και όχι λόγων, πλησίασε για λίγο την παρέα στην οποία καθόμουν, χωρίς τυπικούρες και κομπορρημοσύνες, κάθισε μαζί μας. Κουβεντιάσαμε κάπου στα δέκα λεπτά με ένα τέταρτο η κουβέντα μας σοβαρή, ο ίδιος έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή και είχε γνώσεις γύρω από αυτήν.

Ένας περιφερειάρχης αλλιώτικος από τους άλλους, εγχώριους και μη πολιτικούς που νοιάζονται για την καρέκλα και μόνον γι’ αυτήν, ξύπνιος άνθρωπος της πιάτσας, από αυτούς που ευχαριστιέσαι να κουβεντιάζεις μαζί τους. Με γνώσεις και μπόλικη όρεξη για δουλειά. Όταν μετά από λίγο κουβέντιασα μαζί με μια παρέα φίλων πόσο λαμπερή ήταν η παρουσία του στο χώρο παρά των χαμηλών τόνων χαρακτήρα του έλαβα μια απάντηση:

Είναι ο μόνος Έλληνας Περιφερειάρχης που έχει απορροφήσει ευρωπαϊκά κονδύλια και ΕΣΠΑ προκειμένου να τα ρίξει σε έργα υποδομών. Παρακολουθεί ο ίδιος τις όποιες εργασίες, τρέχει στο εξωτερικό με μελέτες και έργα. Έχει φτιάξει ηλεκτρονικό site της Περιφέρειας και κάθε πράξη του Περιφερειακού συμβουλίου, των Αντιπεριφερειαρχών και δικό του βλέπει άμεσα το φως της δημοσιότητας. Τρέχει νυχθημερόν από την Βόνιτσα και την Αμφιλοχία ως τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία… Συμμετέχει σε επιτροπές, συνδράμει στον εθελοντισμό, ενεργοποιεί πολίτες και φορείς. Αεικίνητος, άνθρωπος της προσφοράς και μόνο. 

Δεν χρειαζόταν να μου πει κανείς τίποτα για τον Απόστολο τον Κατσιφάρα, εμένα μου αρκεί αυτό που είδα, άνθρωπο ξύπνιο, μπεσαλή και αγωνιστή της ζωής. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν κοιτάς που ανήκει ο άλλος πολιτικά, κοιτάς τι προσφέρει. Ο συγκεκριμένος λοιπόν, δεν λειτουργεί σαν κομματάρχης αλλά σαν Περιφερειάρχης τριών Νομών, πράγμα σπάνιο για την εποχή μας. Γι’ αυτό και μόνο του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Μακάρι το παράδειγμά του να το είχαν ακολουθήσει και άλλοι ο τόπος μας θα ήταν καλύτερος.

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου
Ηλίας Ασπρούκος
Author: Ηλίας ΑσπρούκοςEmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σχετικά

Γεννήθηκε στο Αίγιο Αχαΐας από πατέρα βέρο αιγιώτη και από μητέρα παλιάς οικογένειας της Ακράτας (Κουμπή).

Είναι παντρεμένος με την Μεταφράστρια – Διερμηνέα του ΥΠΕΧΩΔΕ και Ιστορικό Τέχνης Δέσποινα Φ. Γρηγοριάδου από την Θεσσαλονίκη.

Έχει μια κόρη, τη Χριστίνα, πτυχιούχο Γαλλικής Φιλολογίας με μεταπτυχιακό International Master of Business Administration (Liverpool Hope University). Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Παπαδόπουλο, Οικονομολόγο με Master of Business Administration. Η Χριστίνα είναι στέλεχος στην «ΕΓΝΑΤΙΑ» οδό του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ και εκδότρια της νεοσύστατης Εφημερίδας «Νέοι Καιροί εν Αιγίω». Έχει δύο κόρες, την Μαριάννα, που γεννήθηκε το 2007 στην Θεσσαλονίκη και άλλη μία ...άρτι αφιχθείσα (2013).

 • Υπηρέτησε στην Αεροπορία και έγινε επάξια Έφεδρος Ανθυποσμηναγός, αποφοιτήσας 2ος από τη ΣΕΑΠ Ηρακλείου, κι ας ήταν Αεροπόρος.
 • Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 • Είναι Προϊστάμενος στο ΥΠΕΧΩΔΕ με υπευθυνότητα το Πράσινο Λεκανοπεδίου Αττικής με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας και παράλληλα του έχει ανατεθεί ο συντονισμός των μεγάλων έργων πρασίνου πανελλαδικά και η στερέωση των πρανών των Εθνικών δρόμων από τις διαβρώσεις.
 • Υπηρετεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ επί 31 χρόνια.
 • Γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα.
 • Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Δημοσίων Έργων ως και Ειδικός Σύμβουλός του σε θέματα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής
 • Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών.
 • Διετέλεσε Κοσμήτωρ του ROTTARY CLUB Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
 • Εκλέγεται για 10η συνεχή φορά πανελλαδικά στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων. Είναι ο μακροβιότερος αιρετός εκπρόσωπος στο Ανώτατο Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο σε όλα τα Υπουργεία από συστάσεως του θεσμού αυτού.
 • Είναι Επίτιμος Πρόεδρος της ΔΑΚΕ και ΕΚΟ του ΥΠΕΧΩΔΕ μετά από μακροχρόνια θητεία στη θέση του προέδρου. Του απενεμήθηκε από τις Οργανώσεις αυτές τιμητική διάκριση – πλακέττα για το πολύπλευρο έργο του.
 • Διετέλεσε ακόμα Πρόεδρος της Δευτεροβαθμίου ΔΑΚΕ Ομοσπονδίας ΥΠΕΧΩΔΕ, Γενικός Γραμματέας της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα Θεσσαλονίκης, εκλεγμένος στην Εκτελεστική της ΔΑΚΕ Δ.Τ. πανελλαδικά, Ενεργό Μέλος του ΓΕΩΤΕΕ, ΠΕΔΔΥ.
 • Υπήρξε ιδρυτής και Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου ΥΠΕΧΩΔΕ για την προστασία του περιβάλλοντος.
 • Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΕΧΩΔΕ (ΠΟΣΥΠΕΧΩΔΕ)
 • Διετέλεσε Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου (ΥΠΕΧΩΔΕ) για την προστασία του περιβάλλοντος.
 • Διετέλεσε Μέλος της Γραμματείας Συνδικαλισμού της ΝΔ (τιμής ένεκεν).
 • Είναι Απόφοιτος Σχολής Στελεχών ΝΔ.
 • Είναι Μέλος Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (Ο.Κ.Ε.)της ΝΔ στο ΥΠΕΧΩΔΕ από το 1982.
 • Είναι ο Μελετητής και Επιβλέπων του περιβάλλοντα χώρου των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Καλογρέζας.
 • Είναι ο Συντάκτης προδιαγραφών & ανάλυσης τιμών εργασιών περιβάλλοντος.
 • Έχει εκτελέσει οδοιπορικά σε όλη την Ελλάδα σε πληγείσες περιβαλλοντικά περιοχές, τα οποία έχουν δημοσιευτεί στον ημερήσιο και επαρχιακό τύπο.
 • Διετέλεσε Πολιτικό Στέλεχος της ΝΔ με απόφαση του Προέδρου.
 • Έχει διακρίσεις από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για τις μελέτες πρασίνου – περιβάλλοντος και στερεώσεις πρανών.
 • Τέθηκε επικεφαλής της Επιστημονικής Ομάδας για το Περιβάλλον στην Κοινοπραξία Δημοσιογράφων Ελλάδας και χωρών της ΕΟΚ.
 • Έχει δώσει συνεντεύξεις για το περιβάλλον σε τηλεοπτικές εκπομπές της Αθήνας και επαρχιακών καναλιών και αρθρογραφεί στον ημερήσιο Αθηναϊκό και Επαρχιακό Τύπο, καθώς και σε έγκριτα περιοδικά.
 • Είναι πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό απ΄ όλες τις παρατάξεις. Σταθερός πάντα στις απόψεις του, με ευθύ και ισχυρό λόγο, αγωνίζεται με υπομονή και επιμονή για τα κοινά με γνώμονα πάντα το συμφέρον των εργαζομένων και στόχο την ουσιαστική παραγωγή έργου και την ενίσχυση του Δημοσίου συμφέροντος.

Διαβάστε περισσότερα στο προσωπικό του ιστότοπο http://www.asproucos.gr


Συνεργάτες

                                                

 

         ΑΙΓΙΟ   ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ                Classy & Fabulous

                             

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος