Η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής έχει ονοματεπώνυμο: ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ

Όσα επικοινωνιακά τρικ επιχειρήσει η Κυβέρνηση για να κρύψει την αποτυχία της στην οικονομία, δεν θα τα καταφέρει. Ούτε πλέον οι αριθμοί , οι στατιστικές και οι δείκτες , βγαίνουν.

Οι έρευνες και τα ίδια τα στοιχεία αφήνουν εκτεθειμένη την κυβέρνηση. Για ποιο "success story" μιλάει η Κυβέρνηση, όταν υπάρχει η απόλυτη στασιμότητα; Μήπως καταπολέμησε τη φτώχεια ή την ανεργία ή κατάφερε να περάσει στην επενδυτική βαθμίδα των οίκων αξιολόγησης;

Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως στην πραγματική οικονομία και όσο και να προσπάθησε επικοινωνιακά να το καλύψει, οι πραγματικότητες τη διαψεύδουν. Ενδεικτικά, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, αρνείται να απαντήσει σε πληθώρα ερωτήσεων  της ΝΔ σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του ΕΣΠA .  

Το γεγονός  είναι πως όλα τα χρονοδιαγράμματα έναρξης των δράσεων και των έργων έχουν πέσει έξω, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και με τους στόχους που είχαν τεθεί από την παρούσα Κυβέρνηση. Στο οικονομικό πεδίο η εγκατάλειψη του σχεδιασμού  και η αδυναμία από το Δημόσιο για πραγματική έξοδο στις αγορές, κατέστησε το ελληνικό Χρηματιστήριο εύκολο στόχο και τον τραπεζικό κλάδο αδύναμο κρίκο.

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρίσκεται  η χρηματιστηριακή αγορά, , με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται μεγάλες πιέσεις , τη στιγμή που στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν για έξοδο από τα Μνημόνια ισχυριζόμενοι πως η Ελλάδα είναι πλέον έτοιμη να βγει στις αγορές , παρά τις  σωρευτικές απώλειες πο