Κάθε Παρασκευή το μενού είναι τα επεισόδια στα Εξάρχεια, το Πολυτεχνείο και τα Πανεπιστήμια Για ακόμα μια φορά η Αθήνα καίγεται!...

Η Αριστερά και ο θίασος της πάλι έκαναν το θαύμα τους. «Δεν πειράζει, δικά μας παιδιά είναι και αυτά. Και εμείς τα κάναμε αυτά κάποτε» θα πει η κυβέρνηση δια στόματος Δραγασάκη και κάπως έτσι για 9η χρονιά η Αθήνα καίγεται.

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μετά τον εμφύλιο μπορεί να κέρδισε η επονομαζόμενη Δεξιά η ιστορία όμως γράφηκε από την Αριστερά. Τα ξερονήσια και οι φυλακές έγιναν τόπος δικαίωσης και ηρωοποίησης των Ελλήνων κομμουνιστών, έτσι λοιπόν η ιστορία κόπηκε και ράφτηκε στα μέτρα τους.

Και μετά τι έγινε μετά; θα ρωτήσει κανείς. Μετά ήρθε το Πολυτεχνείο, οι αντιστασιακοί φοιτητές πολλοί εκ των οποίων σήμερα κρατούν τις τύχες μας στα χέρια τους, εξαργύρωσαν με το υψηλότερο τίμημα τους δήθεν αγώνες τους ενάντια στη Χούντα.  Μια πορεία ή ένα σύνθημά τους σε κάποιον τοίχο έγινε η αιτία να γίνουν κάποιοι και κάμποσοι με υψηλούς μισθούς και να αντικαταστήσουν τις κελεμπίες και τα αμπέχονα με Γκούτσι και Αρμάνι.

Από την μεταπολίτευση και μετά το οποιοδήποτε θύμα μπορούσε κάλλιστα να γίνει λαϊκός ήρωας. Είτε έφε