Print

ΑΙΓΙΑΛΙΩΤΙΚΗ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ & ΠΟΛΥΤΙΜΗ Μαύρη Κορινθιακή Σταφίδα

Συντάκτης: Μιχάλης Καρβέλας.

 Μιχάλης Καρβέλας

Αναδημοσίευση από ΤΟ ΒΗΜΑ science

Νέες μελέτες δείχνουν ότι η κορινθιακή σταφίδα είναι ένα «superfood» ευεργετικό για όλους, και ιδιαίτερα για τους διαβητικούς!

Είναι ένας (άγνωστος σε πολλούς) διατροφικός «θησαυρός» που κοστίζει όμως ελάχιστα, με «βούλα» αποκλειστικώς ελληνική. Είναι γλυκιά αλλά μπορεί να βοηθήσει ακόμη και τους διαβητικούς (!), όπως δείχνει τελευταία υπό δημοσίευση ελληνική μελέτη. Ο λόγος για τη μαύρη κορινθιακή σταφίδα η οποία, όπως θα δείτε, κλείνει μέσα στη «ρυτιδιασμένη» σάρκα της πλούτο αντιοξειδωτικών στοιχείων, ιχνοστοιχείων και διαιτητικών ινών που μπορούν να κάνουν τον καθέναν να… ξανανιώσει θωρακίζοντας τον οργανισμό του από πλήθος δεινών. Οι επιστήμονες προτείνουν να βάλουμε όλοι τη μαύρη κορινθιακή σταφίδα στη διατροφή μας καθώς μπορεί να κάνει τη ζωή μας πιο… ζαχαρένια από κάθε άποψη.

Print

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ (GRUNCH)

Συντάκτης: Μιχάλη Καρβέλα.

 Καρποί της Αιγιαλιώτικης γης

  του Μιχάλη Καρβέλα

 Posted on 20 Μαρτίου 2017 by Hellenic Raisins under Αρχική Σελίδα,Διάφορα,Διατροφικά Νέα - Πληροφορίες - Συμβουλές,Πολιτισμός 

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας και Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος προωθούν σε Έλληνες και ξένους τουρίστες το πρωινό γεύμα από παραδοσιακά προϊόντα της ελληνικής γης. Το μεν Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας προσφέρει μόνο «Ελληνικό Πρωινό», η δε Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος σερβίρει αποκλειστικά από το «Καλάθι Πρωινού»
http://www.ert.gr/kalathi-proinou-ke-elliniko-proino-se-ka…/

Print

Πρόταση από το Εφημεριδοπεριοδικό μας «Νέοι Καιροί εν Αιγίω»

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

 Καρποί της Αιγιαλιώτικης γης 

Γιατί να μη γίνει το ίδιο και με τη σταφίδα μας;

Έτσι προβάλλεται ο τόπος μας… με ότι αυτό συνεπάγεται! 

Υπό την προστασία της UNESCO η μαστίχα Χίου 

Στο Παρίσι η τελική έγκριση της πρότασης υποψηφιότητας για εγγραφή της «Μαστίχας Χίου», ως πολιτισμικού αγαθού της UNESCO τον ερχόμενο Δεκέμβριο 

Με θετική γνωμοδότηση από την αρμόδια διερευνητική επιτροπή θα συνεδριάσει η 7η Διακυβερνητική επιτροπή για την Διαφύλαξη της Άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς στο Παρίσι 3 με 7 Δεκεμβρίου, για την τελική έγκριση της πρότασης υποψηφιότητας για εγγραφή της «Μαστίχας Χίου», ως πολιτισμικού αγαθού, στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Print

Καρποί της Αιγιαλιώτικης γης Το διαμάντι της περιοχής μας, η Κορινθιακή σταφίδα - Βίντεο

Συντάκτης: Μιχάλη Καρβέλα.

Από τον Μιχάλη Καρβέλα

O Μιχάλης Καρβέλας είναι Χημικός M.Sc. του Α.Π.Θ. και εν ενεργεία φοιτητής του ΜΒΑ (Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Εργάζεται στη Συνεταιριστική Κορινθιακής Σταφίδας (Σ.ΚΟ.Σ.) και μετέχει ενεργά σε ειδικά προγράμματα και μελέτες για την ανάδειξη των ευεργετικών ιδιοτήτων της κορινθιακής σταφίδας.

 Το άρθρο αυτό αφιερώνεται στη μνήμη των παππούδων του Μιχαήλ και Ευγενίας Καρβέλα, σταφιδοκαλλιεργητών στις περιοχές του Μαυρικίου και της Κουνινάς Αιγιάλειας. 

Κορινθιακή ή αλλιώς μαύρη σταφίδα. Ένα προϊόν πασίγνωστο στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας αλλά όχι και τόσο στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο όπου έχει ελάχιστη κατανάλωση καθώς εξάγεται σε ποσοστό έως και 95 % στις απαιτητικές αγορές του εξωτερικού. 

 

Δείτε παρακάτω σχετικό βίντεο : 

Print

Σταφίδα Κορινθιακή : Μαύρη, ελληνική και πολύτιμη

Συντάκτης: Μιχάλης Καρβέλας.

 Η Σταφίδα στο τραπέζι και στην τσέπη, μήνυμα από το Δημοτικό Σχολείο Αβύθου

Η Στ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Αβύθου επεξεργάστηκε προτάσεις που αναδεικνύουν το μοναδικό τοπικό μας προϊόν, τη Μαύρη Σταφίδα της Βοστίτσας, ως αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινής κατανάλωσης.

Σκοπός αυτής της δράσης ήταν να στηριχθεί η τοπική παραγωγή και ήταν στα πλαίσια των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας του Σχολείου για τη Μαύρη Σταφίδα της Αιγιάλειας. Οι μαθητές παρουσίασαν τέσσερεις προτάσεις για τη σταφίδα ως καθημερινό προϊόν:

Συνεργάτες

                                                

 

         ΑΙΓΙΟ   ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ                Classy & Fabulous

                             

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος