Print

Αλλεργική ρινίτιδα λόγω γύρης: Ένα συχνό πρόβλημα της Άνοιξης

Συντάκτης: Αναστασία Μοσχοβάκη.

Από την Αναστασία Μοσχοβάκη

Ειδική Ιατρό Παθολόγο 

Μέτρα που πρέπει να τηρούν οι πάσχοντες:

Συνιστάται αποφυγή καπνού και έκθεσης στη γύρη

Τα παράθυρα στο αυτοκίνητο και στο σπίτι πρέπει να διατηρούνται κλειστά

Τα διπλά τζάμια συχνά βοηθούν

Τα κλιματιστικά πρέπει να συντηρούνται επαρκώς. Ειδικά κλιματιστικά συστήματα για αλλεργικούς διασφαλίζουν επαρκή αερισμό του χώρου κατακρατώντας την γύρη

Η γούνα των κατοικίδιων ζώων όταν εκτίθενται στο εξωτερικό περιβάλλον πρέπει να πλένεται και να καθαρίζεται

Συνιστάται άμεση αλλαγή ρουχισμού μετά την επιστροφή στο σπίτι

Συνιστώνται εξωτερικά αδιαπέραστα καλύμματα στα κρεβάτια και τα μαξιλάρια 

Print

Για τη γυναίκα Η περιποίηση των ποδιών

Συντάκτης: Ειρήνη Οικονόμου.

 

Φίλες μου,

Τα πόδια μας έχουν ανάγκη από καθημερινό πλύσιμο, όχι όμως παρατεταμένο.

Ένα απλό σαπούνισμα με χλιαρό νερό και ένα καλό ξέπλυμα με κρύο αρκούν.

Αποφεύγετε το πολύ ζεστό νερό διότι κάνει ευαίσθητο το δέρμα!

Το σκούπισμα πρέπει να είναι προσεκτικό, ιδιαίτερα δε ανάμεσα στα δάχτυλα.

Print

Για τα μάτια τους μόνο!

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

Οι καλές επιδόσεις των μικρών μας στα θρανία εξαρτώνται και από την καλή τους όραση. Για να δούμε λοιπόν πως μπορούμε να εντοπίσουμε αλλά και να διορθώσουμε εγκαίρως και με επιτυχία τυχόν προβλήματα στα ματάκια τους, που ίσως επηρεάσουν όλη τους τη ζωή. 

Ήδη από τη δεκαετία του ’60 έχει τεκμηριωθεί μέσα από πολλές έρευνες ότι η ανάπτυξη των εγκεφαλικών λειτουργιών έχει πολύ μεγάλη «πλαστικότητα» στην πρώιμη παιδική ηλικία. Επομένως η έγκαιρη διάγνωση τυχόν οπτικών προβλημάτων οδηγεί στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους.

Print

Βρήκαν το… διακόπτη του εγκεφάλου που κόβει την όρεξη

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

Μια περιοχή του εγκεφάλου, η οποία, αν διεγερθεί κατάλληλα, κόβει την όρεξη, ανακάλυψαν Αμερικανοί ερευνητές. Η ομάδα αυτή των εγκεφαλικών κυττάρων φαίνεται να λειτουργεί σαν ένας κεντρικός «διακόπτης» για την όρεξη, φρενάροντας απότομα την επιθυμία για τροφή, όταν ενεργοποιηθεί.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η ανακάλυψή αυτή ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη νέων θεραπειών για την παχυσαρκία, αλλά και για την ανορεξία.

Print

ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΥΡΟΠΟΙΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Συντάκτης: Αναστασία Μοσχοβάκη.

  ΚΑΨΙΜΟ, ΤΣΟΥΞΙΜΟ ΟΥΡΩΝ, ΣΥΧΝΟΟΥΡΙΑ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΩΣΗΣ, ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΞΗΡΟΤΗΤΑ ΚΟΛΠΟΥ, ΠΟΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΟΥΣΙΑ

 Από την Αναστασία Μοσχοβάκη 

Ιατρό Ειδική Παθολόγο 

Ο διαβήτης είναι μια χρόνια νόσος που χαρακτηρίζεται από ανώμαλο μεταβολισμό του σακχάρου των λιπών και των πρωτεϊνών, όλων των βασικών δηλαδή υλικών που χρησιμοποιεί ο οργανισμός στην δομή και στις καύσεις του και αύξηση του σακχάρου του αίματος. Αυτή η υφιστάμενη γενικευμένη διαταραχή του μεταβολισμού προκαλεί βλάβες σε αρκετούς ιστούς του σώματος. Ο ανώμαλος μεταβολισμός του σακχάρου οδηγεί σε δυσλειτουργία οργάνων, αγγειοπάθεια και αυτόνομη νευροπάθεια μέσω ποικίλων παθοφυσιολογικών μηχανισμών, όπως είναι η αύξηση των τελικών προϊόντων προχωρημένης γλυκοζυλίωσης, η ενεργοποίηση του μεταβολισμού της γλυκόζης μέσω της οδού της σορβιτόλης, η αύξηση παραγωγής διακυκλογλυκερόλης, η προαγωγή της εισόδου υποστρώματος στην οδό των εξοζαμινών, η αύξηση της τοπικής συγκέντρωσης αυξητικών παραγόντων. Οι παθοφυσιολογικές αυτές αλλοιώσεις προκαλούν ενδοθηλιακή και κυτταρική δυσλειτουργία, αλλοιώσεις στην λειτουργία ενδοκυττάρων πρωτεϊνών, επιτάχυνση της αθηρωμάτωσης, μείωση της σύνθεσης οξειδίου του αζώτου, που αποτελεί σημαντική ουσία για την επίτευξη φυσιολογικής στύσης. 

Οι διαταραχές από το ουροποιογεννητικό σύστημα περιλαμβάνουν διαταραχές στην ουροδόχο κύστη, το νεφρό και διαταραχές στη σεξουαλική λειτουργία.

Συνεργάτες

                                                

 

         ΑΙΓΙΟ   ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ                Classy & Fabulous

                             

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος