Δελτία τύπου και ανακοινώσεις

Την Κυριακή  3 Δεκεμβρίου το απόγευμα, τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας της Ιονίου βιβλιοθήκης «Βλέπω παιδική ταινία»,  έζησαν μία ξεχωριστή  εμπειρία με την Εκπαιδευτικό Μαρία Αγγελοπούλου.

Η βιβλιοθήκη αγκάλιασε άλλη μία φορά τους μικρούς της φίλους,  που πλημύρισαν την αίθουσα της βιβλιοθήκης για να δουν την παιδική ταινία. Στη συνέχεια η εκπαιδευτικός συζήτησε με τα παιδιά για τη ταινία και έγιναν τα ίδια πρωταγωνιστές.    

Τα παιδιά στη συνέχεια ζωγράφισαν τους ήρωες της ταινίας με τη βοήθεια των εθελοντών  Βασιλική Ταξιαρχοπούλου, τη Βίκυ Καρβέλα,   την Κούλα Τρακαδά και τον Αλέξη Φιλιππόπουλο και στόλισαν το δένδρο των ευχών.

Η συμμετοχή των παιδιών   ήταν ενθουσιώδης. 

Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY 

Ο Αχαιός πρώην Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, απέστειλε στον πρόεδρο του  Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνα Μαρλαφέκα, την παρακάτω επιστολή: 

Αγαπητέ φίλε Πλάτωνα,

Σε συγχαίρω για την εκλογική σου νίκη στις πρόσφατες επιμελητηριακές εκλογές. Η εξασφάλιση της απόλυτης πλειοψηφίας από τον συνδυασμό σου αποδεικνύει ότι οι μικρομεσαίοι της Αχαΐας αναγνώρισαν το έργο που παράχθηκε στο Επιμελητήριο την προηγούμενη εξαετία αφενός, και συμφωνούν με τις προγραμματικές θέσεις που παρουσίασες προεκλογικά αφετέρου.

Εκτύπωση

Ένας νέος χώρος αθλητισμού και ψυχαγωγίας ξεκινά τη λειτουργία του σε λίγες μέρες στο Αίγιο. Πρόκειται για το κτήμα ιππασίας «Επίτροπος» που ανοίγει τις πύλες του στο ευρύ κοινό την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 στις 10 π.μ., με δύο παράλληλες εκδηλώσεις αρκετά εντυπωσιακές, που θα συζητηθούν.

Η ημέρα γνωριμίας θα ξεκινήσει με την Ιερακοθηρία, η οποία αποτελεί προστατευόμενη άυλη πολιτιστική κληρονομιά από την UNESCO. Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τις αρχές της, θα μάθουν τι γεράκια έχουμε στην περιοχή μας, το πώς τρέφονται αλλά και θα δουν από κοντά γεράκια εκτροφής. Παρών θα είναι ο Ιερακοτρόφος κ. Σωτήρης Σαρδέλης.

Στη συνέχεια, η δασκάλα ιππασίας κα Αλεξάνδρα Σακελλαρίου, θα μυήσει μικρούς και μεγάλους στα μυστικά τόσο της ιππασίας, όσο και της θεραπευτικής ιππασίας.

Εκτύπωση

 Δελτίο Τύπου

 

Αθήνα, 06 Νοεμβρίου 2017 – Η παγκόσμια εβδομάδα μητρικού θηλασμού (01-07 Νοεμβρίου) επαναφέρει δυναμικά την αναγκαιότητα για ενίσχυση του μητρικού θηλασμού ο οποίος αποτελεί ιδανική τροφή και το μοναδικό φυσικό τρόπο σίτισης για τα βρέφη με ευεργετικές προεκτάσεις στην οικογένεια, την κοινωνία, την οικονομία και την υγεία. 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ), τη UNICEF και άλλους παγκόσμιους έγκυρους επιστημονικούς οργανισμούς, ο αποκλειστικός θηλασμός για τους πρώτους έξι μήνες, ακολουθούμενος από συνεχιζόμενο μητρικό θηλασμό για τουλάχιστον ένα χρόνο, σε συνδυασμό με την προσθήκη θρεπτικών στερεών τροφών αποτελούν το κλειδί για τη μελλοντική υγεία του παιδιού.

Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                            

ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ                                                                                                                                     ΑΙΓΙΟ  20/12/2017

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ                                                                                                                                 Αρ.Πρωτ.: 41244

ΤΜΗΜΑ: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ

Γ  Ν  Ω  Σ  Τ  Ο  Π  Ο  Ι  Η  Σ  Η 

Η Στρατολογική Υπηρεσία Δυτικής Ελλάδας με το έγγραφο της αριθμ.Φ.435/29127/18-12-2017, μας γνωρίζει ότι από 02 Ιανουαρίου 2018 έως και 02 Απριλίου έτους 2018, πρέπει να παρουσιαστούν στην Στρατολογική Υπηρεσία Δυτικής Ελλάδας ή σε οποιοδήποτε πλησιέστερο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, όλα τα Άρρενα άτομα που γεννήθηκαν το έτος 2000 (κλάση 2021) ανεξάρτητα με την Δημοτική Ενότητα εγγραφής τους στα Μητρώα Αρρένων, για ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ, προσκομίζοντας :

Εκτύπωση

 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ  Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΦΡΟΥΤΕΝΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΓΡΗΓΟΡΙ ΑΙΓΙΟΥ

Γνωστή πέρα από τα στενά γεωγραφικά όρια του χωριού και της Αιγιάλειας.                                   

Πολύ επιτυχημένη ήταν η Κεντρική Εκδήλωση του φετινού Φεστιβάλ Σταφίδας στο Γρηγόρι Αιγιαλείας, από πλευράς περιεχομένου και προσέλευσης κοινού, που διοργάνωσε  για 22η συνεχή χρονιά ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Γρηγόρι «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ» την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017.

Εκτύπωση

Στο πλαίσιο της υποστήριξης της λειτουργίας των Τμημάτων του ΤΕΙ Δυτ.Ελλάδας στο Αίγιο ,πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο ευρεία σύσκεψη μεταξύ του Δημάρχου Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλου ,της πρώην Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας κ.Σίας Αναγωστοπούλου, του Προέδρου του ΤΕΙ  Δυτ.Ελλάδας κ Βασίλη.Τριανταφύλλου και των Αντιπροέδρων κ. Κων/νου Κουτσογιάννη και κ. Γιώργου Σαλάχα.

Στη σύσκεψη ήταν παρόντες και οι κ.κ.Χρήστος  Σπηλιωτόπουλος και Δημήτρης Φιλιππάτος.

Εκτύπωση

Την Παρασκευή  1η Δεκεμβρίου το απόγευμα, τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας της Ιονίου βιβλιοθήκης «θεατρικό παιγνίδι»,  έζησαν μία ανεπανάληπτη εμπειρία με τη θεατρολόγο Γιάννα Στεφανάτου.

Η βιβλιοθήκη αγκάλιασε άλλη μία φορά τους μικρούς της φίλους,  που έτρεξαν να παίξουν θεατρικά παιγνίδια επικοινωνίας  και  έγιναν πρωταγωνιστές σε ένα ανεπανάληπτο παραμύθι.   

Τα παιδιά άφησαν την εσωστρέφεια πίσω τους και εξωτερίκευσαν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους. 

Εκτύπωση

                     ΑΙΓΙΟ   2-ΑΠΡΙΛΙΟΥ-2017 

 

     Με  μεγάλη  ικανοποίηση  από  τη  συμμετοχή  και  το  αποτέλεσμα,  έλαβε  τέλος, αργά  το  μεσημέρι της  Κυριακής  2 Απριλίου,  η  Εθελοντική Δράση,  καθαρισμός  της  παραλίας  Αλυκής,  που  έγινε  στα  πλαίσια  της  Πανελλήνιας  εθελοντικής  δράσης, lets do it Greece, καθαρίζουμε σε μία  μέρα  την  Ελλάδα!!! Δράση  που  συμπεριλήφθηκε  στις  δράσεις  lets do it WesternGreece, της  Δυτικής  Ελλάδας.

     Το  Δ. Σ.  του  Συλλόγου μας,  θέλει  να  ευχαριστήσει  από  καρδιάς,  πρωτίστως,  όλους  τους  ανώνυμους  εθελοντές,  που  με τις  παρέες τους  και  τα  παιδιά τους  συμμετείχαν.

Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 «Χρόνια πολλά στην κάθε Γυναίκα  ξεχωριστά,

 με σεβασμό στα δικαιώματά της και το ρόλο της»

 

Η σημερινή μέρα καθιερώθηκε και θεσμοθετήθηκε για να μας θυμίζει το σημαντικό ρόλο της Γυναίκας στο ρου της  ιστορία της ανθρωπότητας και αφετέρου για να μας κρατά συνεχώς σε εγρήγορση για όλα όσα πρέπει να ακολουθήσουν προς την κατεύθυνση της ισότητας και του αλληλοσεβασμού που μπορεί να θεωρούνται αυτονόητα αλλά ακόμα δεν είναι, σε όλα τα μήκη τα πλάτη του κόσμου αλλά και σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της.

Εκτύπωση

 Οι μεγαλύτεροι διαγωνισμοί ελαιολάδου στην καρδιά της Ευρώπης

London IOOC 2017, Διαγωνισμοί ελαιολάδου στο Λονδίνο. 

• Βραβεία ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ έξτρα παρθένου ελαιολάδου,

• Βραβεία ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ έξτρα παρθένου ελαιολάδου,

• Βραβεία ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ έξτρα παρθένου ελαιολάδου

(International Olive oil Competitions-IOOC)

Το καλό, παρθένο ελαιόλαδο πρόκειται να ταξιδέψει ως την αγγλική πρωτεύουσα και να βραβευτεί στους διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο θα έχει την τιμητική του στο Λονδίνο τον Απρίλιο του 2017, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι διεθνείς διαγωνισμοί ελαιολάδου LondonIOOC 2017”. Οι διοργανωτές αναμένουν να συγκεντρώσουν τα καλύτερα παρθένα ελαιόλαδα, ενώ θα δοθούν χωριστά βραβεία για την ποιότητα των ελαιόλαδων olive oil awards, για τον ισχυρισμό υγείας ελαιολάδου, αλλά και για την συσκευασία τους.

London IOOC 2017, London International Olive oil Competitions:

• Quality award of Extra Virgin Olive Oil,

• Health Claim award of Extra Virgin Olive Oil,

• Packaging award of Extra Virgin Olive Oil

Κατάταξη βραβείων: 

Εκτύπωση

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα, στις 02-04-2017, σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, βαθιάς συγκίνησης, η τιμητική σεμνή τελετή "Βράβευσης" των παλαίμαχων του Συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, στα γραφεία του Συλλόγου. Τιμώμενα πρόσωπα: Γεώργιος Κοκκόλης (ετών 91), Παύλος Νικολοβγένης (ετών 86), Παναγιώτης Σακκάτος (ετών 88) και Μάκης Χαριτάτος (ετών 81). Μνημονευτήκαν επίσης και οι παλαίμαχοι που δεν είναι ποιά μαζί μας. Νά 'νε καλά οι συμπατριώτες μας!! και ο αγώνας τους ας παραδειγματίζει παιδιά και εγγόνια. Ο Λαός που τιμά τους προγόνους του γίνεται σοφότερος και θεμελιώνει γερά το μέλλον του....

Εκτύπωση

Συνεργάτες

Δήμος Αιγιαλείας Ραδιοσυχνότητα ΔΗΚΕΠΑ
Αίγιο-Αιγιάλεια Λιμενικό Ταμείο Αιγίου Classy & Fabulous Aigiorama.gr, τα πάντα για την Αιγιάλεια
                    

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος