Print

Χαρούμενες Στιγμές

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

                      

 

                                                                                                                 

Print

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ . ΕΥΛΟΓΙΑ Η ΚΑΤΑΡΑ;

Συντάκτης: Κου Γεωργίου Ρούσσου.

(Γεωργίου Ρούσσου, δικηγόρου Αιγίου)

 

Πού είναι  όλη η σοφία που χάσαμε μέσα στη γνώση; Πού είναι όλη η γνώση που χάσαμε μέσα στην πληροφόρηση; ( Τ.Σ. Έλιοτ, 1888-1965 , Βρετανός ποιητής, Νόμπελ 1948). 

…………………………..

 Εκπληκτική ανακάλυψη το internet. Μεταξύ άλλων και πολύτιμο εργαλείο μάθησης και γνώσης. Δεν είναι μόνο ο τεράστιος όγκος των πληροφοριών , είναι και η ταχύτητα αναζήτησης αλλά και  άντλησης της πληροφορίας. Τα κείμενα  , οι πηγές και η βιβλιογραφία  έρχονται πιάτο μπροστά σου και μάλιστα όχι  μόνο στα έδρανα της δανειστικής βιβλιοθήκης του σχολείου ή του πανεπιστημίου σου, αλλά στο σημείο που βρίσκεσαι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, είτε αυτό είναι το σπίτι σου ή ο χώρος στη δουλειά σου, είτε η καφετέρια , ακόμα και η ξαπλώστρα στην παραλία. Ταχύτητα αναζήτησης, ταχύτητα γνώσης , ταχύτητα δράσης. Κέρδος χρόνου,  πληρότητα, υπερπληροφόρηση, αναλυτικότητα, επικαιροποίηση , αναβάθμιση, ποιότητα. 

Εγκυρότητα;

Print

Οι επιζήσαντες της τρας TV

Συντάκτης: Ηλίας Ασπρούκος.

Τον τελευταίο καιρό η χώρα μας έχει χάσει για τα καλά το βηματισμό της, το πορτοφόλι μας, μας παραπέμπει στο 1949, η ζωή μας στις αρχές του ’60 και η τηλεόραση μας γυρίζει στην αρχή του 2000 προ κρίσης δηλαδή, τότε που το πλαστικό χρήμα έκανε την εμφάνιση του, τα δανεικά από τις τράπεζες θεωρούνταν χάρισμα, τα παπαγαλάκια του χρηματιστηρίου τραγουδούσαν και οι μόνες έννοιες των Ελλήνων ήταν ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει από τα πρώτα ριάλιτι σόου που ήρθαν κονσερβοποιημένα στη χώρα μας και εντάχθηκαν στην ελληνική τηλεόραση και έγιναν κομμάτι της τότε ελληνικής πραγματικότητας.

Print

Επιτυχία είναι το αποτέλεσμα και όχι ο σκοπός

Συντάκτης: Ηλίας Ασπρούκος.

Είναι γεγονός ότι έχουμε περιέλθει σε πολύ δύσκολες οικονομικές καταστάσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να λέμε και μπαρούφες στους πολίτες. Μιλάω για τους πολιτικούς που λένε πράγματα που δεν στέκουν. Άκουσα πρόσφατα τον Πρόεδρο της «Ένωσης Κεντρώων» να λέει τι πρέπει να κάνει η Κυβέρνηση για να φύγουμε από τα αδιέξοδα. Και να που είπε το εξής καταπληκτικό.

«Όσοι έχουν έσοδα 3.000 € από τόκους ή ενοίκια να τους κοπεί η σύνταξη για να την δώσουμε ως επίδομα στους ασθενέστερους».

Δηλ. να κάνουμε κ. Λεβέντη κοινωνική πολιτική με τον κώλο των άλλων πολιτών. Αμ δεν είναι έτσι κ. Πρόεδρε. 

Print

Η Παιδεία καταρρακώνεται

Συντάκτης: Ηλίας Ασπρούκος.

Κάποτε το σχολείο ήταν σημείο αναφοράς ηθικών αρχών και αξιών. Οικογένεια, σχολείο και εκκλησία είχαν αγαθή σχέση με σκοπό και στόχο να βγουν τα παιδιά σωστοί μελλοντικοί πολίτες με αρχές, αξίες και ιδανικά. Με την πάροδο του χρόνου το σχολείο άλλαξε ρόλο, έγινε για τις οικογένειες αποθήκη εναπόθεσης των παιδιών τους χωρίς να τους νοιάζει η συμπεριφορά ή ο τρόπος διαπαιδαγώγησης, οι δάσκαλοι από την άλλη νοιάζονται μόνο για τη βαθμολόγια τους, ποσώς τους νοιάζει η συνολική προσωπικότητα, ενώ μασάνε και μια καραμέλα που λέει «αφού δεν νοιάζονται οι γονείς θα νοιαστούμε εμείς…;;;».

Print

Μεγαλοπρεπής ο γάμος του ΠΑΟΚΤΖΗ Γιώργου Σαββίδη

Συντάκτης: Ηλίας Ασπρούκος.

 

Γιώργος ο γιος του Ιβάν Σαββίδη παντρεύτηκε πρόσφατα (11 Ιουνίου 2016) την εκλεκτή της καρδιάς του Γιάννα στο πρόχωμα, παρουσία εξακοσίων καλεσμένων, ενώ ακολούθησε δεξίωση στο Κυβερνείο της Θεσσαλονίκης, το γνωστό παλατάκι, που βρίσκεται απέναντι από την κατοικία μας στη Θεσσαλονίκη.

Έτσι είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από την ωραία βεράντα μας όλα τα τεκταινόμενα της τελετής. Το φαντασμαγορικό θέαμα με τα άπειρα πυροτεχνήματα έσκιζαν τον ουρανό της συμπρωτεύουσας. (Βλέπε φωτό).

Όπως καταλαβαίνετε εκεί ήταν όλος ο ΠΑΟΚ ο Λούμπος Μίχελ, ο Βλάνταν Ίβιτς, παράγοντες του Ερασιτέχνη και της ΚΑΕ και φυσικά τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ.

Print

Πως πρέπει να μιλάμε στα μικρά μας παιδιά για το σεξ

Συντάκτης: Ηλίας Ασπρούκος.

Πολλές φορές τα παιδιά μας, κάνουν διάφορες ερωτήσεις γύρω από το σεξ και πολλές φορές μας βρίσκουν απροετοίμαστους. Αυτές είναι ερωτήσεις που τρέμει κάθε γονιός.

Μαμά, τι είναι το σέξ;

Μαμά πως γίνονται τα παιδιά;

Print

Ανησυχία για τη διαφαινόμενη κατάργηση των τμημάτων ένταξης

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα η διαφαινόμενη πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε κατάργηση των Τμημάτων Ένταξης και ουσιαστικά να υποβαθμίσει και άλλο το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο στα σχολεία.

Το τμήμα Ένταξης αποτελεί δομή της Ειδικής Αγωγής μέσα στα γενικά σχολεία, με στόχο την εκπαιδευτική εξατομικευμένη παρέμβαση στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από όλες τις τάξεις. Στο Τμήμα Ένταξης μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές: α)που έχουν γνωμάτευση από διαγνωστική υπηρεσία (π.χ. ΚΕ.Δ.Δ.Υ, Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα) και β)που δεν έχουν γνωμάτευση, αλλά έχει παρατηρηθεί από τον εκπαιδευτικό της τάξης ότι παρουσιάζουν ειδικές δυσκολίες. 

Print

Ανύπαρκτο το Ελληνικό κράτος και η Κυβέρνηση στη μετατροπή ενός ιδιόκτητου κτιρίου σε… καταυλισμό

Συντάκτης: Ηλίας Ασπρούκος.

Η κατάληψη του ξενοδοχείου «City Plazza» στο κέντρο της Αθήνας θυμίζει την υπόθεση της «Υπατίας» του 2011, όταν μετανάστες είχαν αρνηθεί να βγουν από το κτίριο ζητώντας διάφορα ανταλλάγματα.

Οι «Αλληλέγγυοι» έχουν μετατρέψει το ξενοδοχείο σε χώρο στέγασης προσφύγων ενώ η ιδιοκτήτρια του κτιρίου προσπαθεί να πάρει πίσω το ακίνητό της. Έχει κινηθεί και δικαστικά ισχυριζόμενη ότι η κατάληψη είναι υποκινούμενη ενώ προσπαθεί από το 2010 να πουλήσει το ακίνητο.

 

Print

Η βάπτιση του μικρού Μιχαλάκη

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

Ο Ηλίας Ψύχας και η Βασιλική Αδαμοπούλου βάπτισαν τον μικρό Μιχαλάκη την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Αλυκή Αιγίου στις 12:00 το μεσημέρι με το τοπίο στο Εκκλησάκι να είναι πραγματικά μαγευτικό, με μία θάλασσα γαλήνια και θέα τον Φάρο του λιμανιού.

Παρευρέθηκαν λαμπεροί και χαρούμενοι όλοι οι παππούδες, γιαγιάδες, αγαπημένοι συγγενείς και πολλοί καλοί φίλοι του ζευγαριού καθώς και η προγιαγιά του μικρού.

Συνεργάτες

                                                

 

         ΑΙΓΙΟ   ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ                Classy & Fabulous

                             

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος