Print

Εδώ η μεσαία τάξη … εκεί η μεσαία τάξη

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

 … που πήγε η μεσαία τάξη;

Πριν λίγες μέρες είδα στις ειδήσεις ότι ο Χουλιαράκης δήλωσε με περίσσιο θράσος ότι «η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης είναι συνειδητή επιλογή». Σιώπα καλέ και εγώ που νόμιζα ότι οι άνθρωποι λυπούνται αφάνταστα που μας φορολογούν και δεν το κάνουν επίτηδες. Κάπου εδώ γελάμε. 

Μα φυσικά συνειδητή είναι η επιλογή για εξίσωση προς τα κάτω.

Η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση με την πολιτική που ασκεί δεν δίνει δεκάρα για την μεσαία τάξη, γιατί πολύ απλά δεν την αφορά. Προσπαθεί να κερδίσει τον πτωχευμένο λαό μοιράζοντας τα ευτελή ποσά ως ελεημοσύνη, προσπαθεί να κερδίσει τους συνταξιούχους δίνοντας τους αντίδωρα και τους δημοσίους υπαλλήλους τάζοντας τους λαγούς με πετραχήλια. Αλλά η μεσαία τάξη παραμένει ανύπαρκτη και τροχοπέδη στα κακά σχέδια της κυβέρνησης. Έχεις σπίτι; Έχεις ένα καλό αυτοκίνητο; Ζεις μιας καλή ζωή; Είσαι αδικαιολόγητος που λέει και μια διαφήμιση. Θα πρέπει να πας λίγο πιο κάτω, να ακουμπήσεις το πάτωμα γιατί στη χώρα που κυβερνούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η μεσαία τάξη δεν πρέπει να υπάρχει.

Print

O πόλεμος κατά του παράνομου τζόγου από την ΕΛΑΣ!

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος δημοσιοποίησε πολύ σημαντικά στοιχεία στο bookmakers.gr για τον παράνομο τζόγο στην Ελλάδα και την μάχη εναντίον του. 

Το θέμα είναι πολύ επίκαιρο καθώς η κυβέρνηση πρόσφατα ανακοίνωσε πως θα κινηθεί για την ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα, ενώ παραμένουν ανοιχτά τα θέματα για τα φρουτάκια του ΟΠΑΠ και για τα χαμένα έσοδα από τον παράνομο τζόγο. 

Τι αποκαλύπτει μεταξύ άλλων ο κ. Χρονόπουλος

•«Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το ξέπλυμα χρήματος μέσω του τζόγου, παρατηρείται στον νόμιμο και όχι στον παράνομο. Πολλοί εμφανίζονται να παίζουν μεγάλα ποσά, σε οποιοδήποτε τυχερό παιχνίδι, αγοράζοντας κερδισμένα δελτία (από Στοίχημα, ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ, ΤΖΟΚΕΡ κ.α.) Είναι κι αυτό ένα φαινόμενο της εποχής. Εκεί όμως η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα».

Print

Το δώρο που συγκίνησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη και η δέσμευση

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

Από την πρώτη στιγμή των φονικών πλημμυρών στη Μάνδρα Αττικής, με εντολή του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων και καθημερινά στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του τους κατοίκους που βίωσαν την ανείπωτη τραγωδία.

Στελέχη και υπάλληλοι της ΠΑΕ, πάνω από είκοσι ημέρες τώρα, καθημερινά προσφέρουν ρούχα και αγαθά πρώτης ανάγκης, εργαλεία, αλλά και μηχανήματα που νυχθημερόν δουλεύουν για την αποκατάσταση των ζημιών.

Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, ο ηγέτης του Ολυμπιακού, λίγο μετά την επίσκεψή του στη Μάνδρα, έστειλε ένα ιδιαίτερο μήνυμα συμπαράστασης προς τους κατοίκους, με μια ανθρώπινη και συγκινητική ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook.

Print

Η οικονομική στενότητα της κοινωνίας φαίνεται στις καθημερινές επισκέψεις του κόσμου στα φαρμακεία

Συντάκτης: Ηλίας Ασπρούκος.

Από τον Ηλία Δημ. Ασπρούκο 

Η οικονομική μας κατάσταση είναι απελπιστική και από τα στοιχεία που προκύπτουν εξάγεται το συμπέρασμα ότι κατά 60% το χρέος μας οφείλεται στις δαπάνες αυτού του τομέα. Για να δούμε όμως τι συμβαίνει σήμερα στον αποδέκτη των φαρμάκων που είναι τα φαρμακεία κυρίως.

Σε κάθε φαρμακείο αντιστοιχούν τουλάχιστον 50-100 πολίτες που ζητούν να πάρουν τα φάρμακά τους βερεσέ, ενώ τα ποσά που γράφονται στα τεφτέρια κυμαίνονται από 10 έως και 400 ευρώ.

Οι φαρμακοποιοί αναγκάζονται να κάνουν και… δόσεις για εκείνους που δεν μπορούν να πληρώσουν άμεσα όλο το ποσό. Οι χρεώσεις αυτές πολλές φορές φθάνουν το τρίμηνο ή το εξάμηνο και μπορεί να φθάσουν έως και τρία χρόνια.

Print

Ουδέν σχόλιο!!!

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

Ουδέν σχόλιο απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη συμπεριφορά του γιου του, που ήταν στημένος έξω από τις φυλακές και περίμενε να αποθεώσει ως ήρωα τον Δημήτρη Κουφοντίνα υπαίτιο για την δολοφονία 11 ανθρώπων. Αυτό το ουδέν σχόλιο κακόηχο στα αυτιά όλων μας που σεβόμαστε και τηρούμε τη Δημοκρατία και τους νόμους, που υπηρετήσαμε το κράτος, που μεγαλώσαμε παιδιά και τώρα μεγαλώνουμε εγγόνια με αρχές, αξίες και ιδανικά. Ακούγοντάς το ένιωσα σαν κάποιος αντί για επιβράβευση να με λοιδορεί και αυτός ο κάποιος δεν είναι ένας τυχαίος αλλά ο Πρόεδρος του Ελληνικού κοινοβουλίου.

Print

Οι πλειστηριασμοί γίνονται και… αλλιώς!...

Συντάκτης: Ηλίας Ασπρούκος.

Από τον Ηλία Δημ. Ασπρούκο-

Περιβαλλοντολόγο

Τις προηγούμενες δεκαετίες η απόκτηση ενός σπιτιού ήταν το όνειρο ζωής για να γίνει ένα νέο ξεκίνημα, σήμερα το όνειρο αυτό γίνεται εφιάλτης και κάνει πολλούς Έλληνες δανειολήπτες να χάνουν τον ύπνο τους. Από τα εορτοδάνεια, διακοποδάνεια κλπ των προηγούμενων φθάσαμε να μιλάμε για τεράστια ποσά «κόκκινων δανείων», δάνεια ανεξόφλητα που τείνουν να ρημάξουν τη χώρα. Δυστυχώς, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά είναι αρκετά, όπως και οι ανεξόφλητες δόσεις δανείων, καθώς μιλάμε για μια χώρα που σε αντίθεση με αυτά που λένε τα κομπιούτερς και οι αριθμοί προσπαθώντας να χρυσώσουν το χάπι, τείνει προς την φτωχοποίηση με την ανεργία να χτυπάει κόκκινο και τη δυστυχία ταβάνι. 

Print

Δυστυχώς το κράτος… δημιουργεί τους τζαμπατζήδες

Συντάκτης: Ηλίας Ασπρούκος.

Από τον Ηλία Δημ. Ασπρούκο

Το Κράτος δημιουργεί και υποθάλπει αυτούς που δεν πληρώνουν.

Από την άλλη αυξάνει τα τιμολόγια στους οργανισμούς κοινής ωφέλειας. Είναι δημόσιο αγαθό λέει η Κυβέρνηση και φυσικά το ίδιο λένε και οι δικαστές στις αποφάσεις τους. Όταν όμως οι τζαμπατζήδες εφαρμόζουν αυτή την απόφαση των  δικαστών, δεν λαμβάνουν υπόψη τι χρωστάνε οι «κύριοι» αυτοί στη ΔΕΗ και την ΔΕΥΑ. Εκεί δε που η απόφαση καθορίζει και ένα ποσό για να πληρώσουν, εκεί κάνουν το κοροΐδο χωρίς να υπάρχει η άμεση τιμωρία τους. Πρέπει να κάνεις μήνυση ή αγωγή και να περάσουν μήνες για να τελεσιδικήσει. Συνεπώς γιατί να ενδιαφερθούν για να πληρώσουν οι λεβέντες αυτοί; Δεν τους ωθεί λοιπόν το ίδιο το Κράτος στο να καταλήξουν τζαμπατζήδες;

Print

Χαρούμενες Στιγμές

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

                      

 

                                                                                                                 

Print

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ . ΕΥΛΟΓΙΑ Η ΚΑΤΑΡΑ;

Συντάκτης: Κου Γεωργίου Ρούσσου.

(Γεωργίου Ρούσσου, δικηγόρου Αιγίου)

 

Πού είναι  όλη η σοφία που χάσαμε μέσα στη γνώση; Πού είναι όλη η γνώση που χάσαμε μέσα στην πληροφόρηση; ( Τ.Σ. Έλιοτ, 1888-1965 , Βρετανός ποιητής, Νόμπελ 1948). 

…………………………..

 Εκπληκτική ανακάλυψη το internet. Μεταξύ άλλων και πολύτιμο εργαλείο μάθησης και γνώσης. Δεν είναι μόνο ο τεράστιος όγκος των πληροφοριών , είναι και η ταχύτητα αναζήτησης αλλά και  άντλησης της πληροφορίας. Τα κείμενα  , οι πηγές και η βιβλιογραφία  έρχονται πιάτο μπροστά σου και μάλιστα όχι  μόνο στα έδρανα της δανειστικής βιβλιοθήκης του σχολείου ή του πανεπιστημίου σου, αλλά στο σημείο που βρίσκεσαι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, είτε αυτό είναι το σπίτι σου ή ο χώρος στη δουλειά σου, είτε η καφετέρια , ακόμα και η ξαπλώστρα στην παραλία. Ταχύτητα αναζήτησης, ταχύτητα γνώσης , ταχύτητα δράσης. Κέρδος χρόνου,  πληρότητα, υπερπληροφόρηση, αναλυτικότητα, επικαιροποίηση , αναβάθμιση, ποιότητα. 

Εγκυρότητα;

Print

Οι επιζήσαντες της τρας TV

Συντάκτης: Ηλίας Ασπρούκος.

Τον τελευταίο καιρό η χώρα μας έχει χάσει για τα καλά το βηματισμό της, το πορτοφόλι μας, μας παραπέμπει στο 1949, η ζωή μας στις αρχές του ’60 και η τηλεόραση μας γυρίζει στην αρχή του 2000 προ κρίσης δηλαδή, τότε που το πλαστικό χρήμα έκανε την εμφάνιση του, τα δανεικά από τις τράπεζες θεωρούνταν χάρισμα, τα παπαγαλάκια του χρηματιστηρίου τραγουδούσαν και οι μόνες έννοιες των Ελλήνων ήταν ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει από τα πρώτα ριάλιτι σόου που ήρθαν κονσερβοποιημένα στη χώρα μας και εντάχθηκαν στην ελληνική τηλεόραση και έγιναν κομμάτι της τότε ελληνικής πραγματικότητας.

Συνεργάτες

                                                

 

         ΑΙΓΙΟ   ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ                Classy & Fabulous

                             

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος