Print

Η Παιδεία καταρρακώνεται

Συντάκτης: Ηλίας Ασπρούκος.

Κάποτε το σχολείο ήταν σημείο αναφοράς ηθικών αρχών και αξιών. Οικογένεια, σχολείο και εκκλησία είχαν αγαθή σχέση με σκοπό και στόχο να βγουν τα παιδιά σωστοί μελλοντικοί πολίτες με αρχές, αξίες και ιδανικά. Με την πάροδο του χρόνου το σχολείο άλλαξε ρόλο, έγινε για τις οικογένειες αποθήκη εναπόθεσης των παιδιών τους χωρίς να τους νοιάζει η συμπεριφορά ή ο τρόπος διαπαιδαγώγησης, οι δάσκαλοι από την άλλη νοιάζονται μόνο για τη βαθμολόγια τους, ποσώς τους νοιάζει η συνολική προσωπικότητα, ενώ μασάνε και μια καραμέλα που λέει «αφού δεν νοιάζονται οι γονείς θα νοιαστούμε εμείς…;;;».

Ενώ το θέμα εκκλησιασμού και συνεργασίας εκκλησίας σχολείου δεν είναι άξιο καν σχολιασμού, στην επαρχία κάπου στέκεται όλο αυτό ακόμα, κάτι το γεγονός ότι οι δάσκαλοι σέβονται ή έχουν αναπτύξει προσωπική σχέση με τον ιερέα κάτι το γεγονός ότι οι ιερείς είναι κοντά στους δασκάλους λόγω ενορίας υπάρχει μια σχετική ισορροπία.

Όσο περνάει ο καιρός όλο αυτό χάνεται, φυσικά με τη συνδρομή και τη συμβολή του Υπουργείου παιδείας, που κατ’ ευφημισμό έχει στον τίτλο του τον όρο θρησκευμάτων. Αφού έχει βαλθεί για τα καλά να ξηλώσει τα πάντα. 

Υποχρεωτικά οι έφηβοι μαθητές μεταξύ 13 και 15 χρονών θα έπρεπε να συμμετέχουν σε θεματική ενότητα με θέμα τον τρανσεξουαλισμό και την ομοφυλοφιλία. Όλο αυτό με εγκύκλιο που φέρει την υπογραφή Γαβρόγλου. Πάνω στην πιο κρίσιμη ηλικία που τα παιδιά αρχίζουν να διαμορφώνουν την σεξουαλική τους ταυτότητα έρχεται ο κος Γαβρόγλου και βάζει μπουρλότο σε ότι μπορεί να έχει χτίσει η οικογένεια, ή στα όποια χρηστά ήθη μπορεί να φέρει το κάθε παιδί. Η απόλυτη διάλυση!!! 

Την πλέον υπεύθυνη στάση για μια ακόμα αφορά κράτησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κκ Αμβρόσιος ο οποίος έθεσε την Ιερά σύνοδο προ των ευθυνών της, στέλνοντας την απόφαση αυτή του υπουργού ο Θεός να τον κάνει Παιδείας, στην ιερά σύνοδο. 

Έχουμε τη τύχη ο ποιμένας μας να διέπετε από αρχές, αξίες και ιδανικά τα οποία προσπάθησε και προσπαθεί να τα εμφυσήσει στο ποίμνιο του. Κάποιοι δήθεν προοδευτικοί τον έχουν λοιδορήσει κατ’ επανάληψη κι όμως αυτός τάχθηκε να φυλάει Θερμοπύλες αυτό έπραττε τόσα χρόνια και πράττει έως σήμερα με ήθος και συνέπεια. 

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου
Ηλίας Ασπρούκος
Author: Ηλίας ΑσπρούκοςEmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σχετικά

Βιογραφικό Ηλία Δ. Ασπρούκου

 

WHO IS WHO

Γεννήθηκε στο Αίγιο Αχαΐας από πατέρα βέρο Aιγιώτη και από μητέρα παλιάς οικογένειας της Ακράτας (Κουμπή).

Είναι παντρεμένος με την Μεταφράστρια – Διερμηνέα του ΥΠΕΧΩΔΕ και Ιστορικό Τέχνης Δέσποινα Φ. Γρηγοριάδου από την Θεσσαλονίκη.

Έχει μια κόρη, τη Χριστίνα, πτυχιούχο Γαλλικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό International Master of Business Administration (Liverpool Hope University). Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Παπαδόπουλο,  Οικονομολόγο με Master of Business Administration.

Η Χριστίνα είναι στέλεχος στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ και εκδότρια του εφημεριδοπεριοδικού «Νέοι Καιροί εν Αιγίω». Έχει δύο κόρες,  την Μαριάννα και την Ηλιάνα που γεννήθηκαν το 2007 και το 2013 αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη.

Υπηρέτησε στην Αεροπορία και έγινε επάξια Έφεδρος Ανθυποσμηναγός, αποφοιτήσας 2ος από τη ΣΕΑΠ Ηρακλείου, κι ας ήταν Αεροπόρος.

Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε  Προϊστάμενος στο ΥΠΕΧΩΔΕ με υπευθυνότητα το Πράσινο Λεκανοπεδίου Αττικής με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας και παράλληλα του είχε  ανατεθεί ο συντονισμός των μεγάλων έργων πρασίνου πανελλαδικά και η στερέωση των πρανών των Εθνικών δρόμων από τις διαβρώσεις.

Υπηρέτησε στο ΥΠΕΧΩΔΕ επί 35 χρόνια.

Γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα.

Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Δημοσίων Έργων ως και Ειδικός Σύμβουλός του σε θέματα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής

Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Διετέλεσε Κοσμήτωρ του ROTTARY CLUB Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Εκλέχθηκε  για 14η συνεχή φορά πανελλαδικά  με συντριπτική  πλειοψηφία στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων. Υπήρξε ο μακροβιότερος αιρετός εκπρόσωπος στο Ανώτατο Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο σε όλα τα Υπουργεία από συστάσεως του θεσμού αυτού.

Υπήρξε Επίτιμος Πρόεδρος της ΔΑΚΕ και ΕΚΟ του ΥΠΕΧΩΔΕ μετά από μακροχρόνια θητεία στη θέση του προέδρου. Του απενεμήθηκε από τις Οργανώσεις αυτές τιμητική διάκριση – πλακέττα για το πολύπλευρο έργο του.

Διετέλεσε ακόμα Πρόεδρος της Δευτεροβαθμίου ΔΑΚΕ Ομοσπονδίας ΥΠΕΧΩΔΕ, Γενικός Γραμματέας της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα Θεσσαλονίκης, εκλεγμένος στην Εκτελεστική της ΔΑΚΕ Δ.Τ. πανελλαδικά, Ενεργό Μέλος του ΓΕΩΤΕΕ, ΠΕΔΔΥ.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΕΧΩΔΕ (ΠΟΣΥΠΕΧΩΔΕ)

Διετέλεσε ιδρυτής και  Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου (ΥΠΕΧΩΔΕ) για την προστασία του περιβάλλοντος.

Διετέλεσε Μέλος της Γραμματείας Συνδικαλισμού της ΝΔ (τιμής ένεκεν).

Υπήρξε  Απόφοιτος Σχολής Στελεχών ΝΔ.

Υπήρξε  Μέλος Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (Ο.Κ.Ε.)της ΝΔ στο ΥΠΕΧΩΔΕ από το 1982.

Είναι ο Μελετητής και Επιβλέπων του περιβάλλοντα χώρου των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Καλογρέζας.

Είναι ο Συντάκτης προδιαγραφών & ανάλυσης τιμών εργασιών περιβάλλοντος.

Έχει εκτελέσει οδοιπορικά σε όλη την Ελλάδα σε πληγείσες περιβαλλοντικά περιοχές, τα οποία έχουν δημοσιευτεί στον ημερήσιο και επαρχιακό τύπο.

Διετέλεσε Πολιτικό Στέλεχος της ΝΔ με απόφαση του Προέδρου.

Έχει διακρίσεις από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για τις μελέτες πρασίνου – περιβάλλοντος και στερεώσεις πρανών.

Τέθηκε επικεφαλής της Επιστημονικής Ομάδας για το Περιβάλλον στην Κοινοπραξία Δημοσιογράφων Ελλάδας και χωρών της ΕΟΚ.

Έχει δώσει συνεντεύξεις για το περιβάλλον σε τηλεοπτικές εκπομπές της Αθήνας και επαρχιακών καναλιών και αρθρογραφεί στον ημερήσιο Αθηναϊκό και Επαρχιακό Τύπο, καθώς και σε έγκριτα περιοδικά.

Διαβάστε περισσότερα στο προσωπικό του ιστότοπο http://www.asproucos.gr


Συνεργάτες

                                                

 

         ΑΙΓΙΟ   ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ                Classy & Fabulous

                             

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος