Η θρησκεία στο κράτος τούτο δεν χωρεί !

Όλοι ξέρουμε πως η ορθοδοξία είναι η πλέον δημοκρατική θρησκεία που υπάρχει. Αυτό δεν έχει ίχνος υποκειμενικότητα είναι η καθαρή αλήθεια. Όμως αυτή μας τη δημοκρατικότητα κάποιοι την θεώρησαν αδυναμία και βάλθηκαν να μας αφανίσουν σιγά–σιγά. Μικρά βήματα μεγάλης αξίας!

 

Υποβάθμισαν την προσευχή , έκαναν το μάθημα των θρησκευτικών προαιρετικό, τώρα καταργούν από τα βιβλία και το ρόλο που διαδραμάτισε στην ιστορία  την περίοδο της Τουρκοκρατίας η εκκλησία. Η Αγία Λαύρα, το Λάβαρο της Επανάστασης, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός διαγράφονται, ξεχνιούνται και αλώνονται. Τον αγώνα τον έκανε ο κυρίαρχος λαός, πέρα από τον λαό δεν υπήρξε κανένας άλλος !

Κάπως έτσι τα βιβλία της ιστορίας παίρνουν τη μορφή παραμυθιού. Πριν κάποιο καιρό ρώτησα μια καθηγήτρια «Γιατί το κάνετε αυτό;» πήρα ως απάντηση « για να μην αισθάνονται άσχημα τα παιδιά των χωρών που είναι στη χώρα μας και ανήκουν σε άλλο θρήσκευμα». Ότι δεν κατάφεραν να μας κάνουν οι Τούρκοι στα 400 χρόνια σκλαβιάς , μας το κάνει η σημερινή κυβέρνηση με Υπουργό τον κ. Γαβρόγλου, αντί να μετάσχουν της ελληνικής παιδείας, της κουλτούρας, του πολιτισμού που είναι συνδεδεμένος με την ελληνορθόδοξη παράδοση. Καλείται ο Έλληνας μαθητής να πετάξει τις αρχές του.

Έτσι λοιπόν, αρχίζει το πουλόβερ της κοινωνίας πόντο- πόντο να ξηλώνεται, η ορθοδοξία (η εκκλησία) που θέτει τους ηθικούς κανόνες παραγκωνίζεται τεχνηέντως. Οι νέοι χάνουν τον προσανατολισμό τους. Ενώ από την άλλη η μεγάλη εισροή των μεταναστών με έντονο το στοιχείο του μουσουλμανισμού κάνει την εμφάνιση του  στη χώρα μας.

Κακά τα ψέματα αγαπητοί αναγνώστες εκείνο το στοιχείο της αθρησκοποίησης θα εκμεταλλευτούν προκειμένου να περάσουν ακόμα και στη χώρα μας το μουσουλμανισμό. Όταν η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα χτυπάει κόκκινο, όταν το ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας είναι μετανάστες , όταν η παιδεία λείπει ,η αριστεία καταστρατηγήθηκε , μιας και η σημαία μπήκε στη λοταρία , όταν οι διδαχές δεν υπάρχουν πια και όταν όλα μαθαίνονται διαστρεβλωμένα. Ε τότε ζήτημα χρόνου είναι να δούμε να υπερτερούν τα τζαμιά και οι μαντίλες από τους σταυρούς και τις εκκλησίες ακόμα και στη χώρα μας.   

Ίσως να ακούγονται δυσοίωνα όλα αυτά αλλά όπως ασκήθηκε και ασκείται η πολιτική του υπουργείου «κατάλυσης της  Παιδείας» οι εικόνες που θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας θα έχουν το χρώμα του μαύρου και του γκρίζου… Αλίμονο στους νέους !

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου
Author: Ηλίας ΑσπρούκοςEmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σχετικά

Γεννήθηκε στο Αίγιο Αχαΐας από πατέρα βέρο Aιγιώτη και από μητέρα παλιάς οικογένειας της Ακράτας (Κουμπή).

Είναι παντρεμένος με την Μεταφράστρια – Διερμηνέα του ΥΠΕΧΩΔΕ και Ιστορικό Τέχνης Δέσποινα Φ. Γρηγοριάδου από την Θεσσαλονίκη.

Έχει μια κόρη, τη Χριστίνα, πτυχιούχο Γαλλικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό International Master of Business Administration (Liverpool Hope University). Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Παπαδόπουλο, Οικονομολόγο με Master of Business Administration.

Η Χριστίνα είναι στέλεχος στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ και εκδότρια του εφημεριδοπεριοδικού «Νέοι Καιροί εν Αιγίω». Έχει δύο κόρες, την Μαριάννα και την Ηλιάνα που γεννήθηκαν το 2007 και το 2013 αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη.

Υπηρέτησε στην Αεροπορία και έγινε επάξια Έφεδρος Ανθυποσμηναγός, αποφοιτήσας 2ος από τη ΣΕΑΠ Ηρακλείου, κι ας ήταν Αεροπόρος.

Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε Προϊστάμενος στο ΥΠΕΧΩΔΕ με υπευθυνότητα το Πράσινο Λεκανοπεδίου Αττικής με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας και παράλληλα του είχε ανατεθεί ο συντονισμός των μεγάλων έργων πρασίνου πανελλαδικά και η στερέωση των πρανών των Εθνικών δρόμων από τις διαβρώσεις.

Υπηρέτησε στο ΥΠΕΧΩΔΕ επί 35 χρόνια.

Γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα.

Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Δημοσίων Έργων ως και Ειδικός Σύμβουλός του σε θέματα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής

Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Διετέλεσε Κοσμήτωρ του ROTTARY CLUB Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Εκλέχθηκε για 14η συνεχή φορά πανελλαδικά με συντριπτική πλειοψηφία στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων. Υπήρξε ο μακροβιότερος αιρετός εκπρόσωπος στο Ανώτατο Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο σε όλα τα Υπουργεία από συστάσεως του θεσμού αυτού.

Υπήρξε Επίτιμος Πρόεδρος της ΔΑΚΕ και ΕΚΟ του ΥΠΕΧΩΔΕ μετά από μακροχρόνια θητεία στη θέση του προέδρου. Του απενεμήθηκε από τις Οργανώσεις αυτές τιμητική διάκριση – πλακέττα για το πολύπλευρο έργο του.

Διετέλεσε ακόμα Πρόεδρος της Δευτεροβαθμίου ΔΑΚΕ Ομοσπονδίας ΥΠΕΧΩΔΕ, Γενικός Γραμματέας της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα Θεσσαλονίκης, εκλεγμένος στην Εκτελεστική της ΔΑΚΕ Δ.Τ. πανελλαδικά, Ενεργό Μέλος του ΓΕΩΤΕΕ, ΠΕΔΔΥ.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΕΧΩΔΕ (ΠΟΣΥΠΕΧΩΔΕ)

Διετέλεσε ιδρυτής και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου (ΥΠΕΧΩΔΕ) για την προστασία του περιβάλλοντος.

Διετέλεσε Μέλος της Γραμματείας Συνδικαλισμού της ΝΔ (τιμής ένεκεν).

Υπήρξε Απόφοιτος Σχολής Στελεχών ΝΔ.

Υπήρξε Μέλος Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (Ο.Κ.Ε.)της ΝΔ στο ΥΠΕΧΩΔΕ από το 1982.

Είναι ο Μελετητής και Επιβλέπων του περιβάλλοντα χώρου των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Καλογρέζας.

Είναι ο Συντάκτης προδιαγραφών & ανάλυσης τιμών εργασιών περιβάλλοντος.

Έχει εκτελέσει οδοιπορικά σε όλη την Ελλάδα σε πληγείσες περιβαλλοντικά περιοχές, τα οποία έχουν δημοσιευτεί στον ημερήσιο και επαρχιακό τύπο.

Διετέλεσε Πολιτικό Στέλεχος της ΝΔ με απόφαση του Προέδρου.

Έχει διακρίσεις από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για τις μελέτες πρασίνου – περιβάλλοντος και στερεώσεις πρανών.

Τέθηκε επικεφαλής της Επιστημονικής Ομάδας για το Περιβάλλον στην Κοινοπραξία Δημοσιογράφων Ελλάδας και χωρών της ΕΟΚ.

Έχει δώσει συνεντεύξεις για το περιβάλλον σε τηλεοπτικές εκπομπές της Αθήνας και επαρχιακών καναλιών και αρθρογραφεί στον ημερήσιο Αθηναϊκό και Επαρχιακό Τύπο, καθώς και σε έγκριτα περιοδικά.

Διαβάστε περισσότερα στο προσωπικό του ιστότοπο http://www.asproucos.gr


Εκτύπωση

Συνεργάτες

Δήμος Αιγιαλείας Ραδιοσυχνότητα ΔΗΚΕΠΑ
Αίγιο-Αιγιάλεια Λιμενικό Ταμείο Αιγίου Classy & Fabulous Aigiorama.gr, τα πάντα για την Αιγιάλεια
                    

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος