Print

Music Academy : Ρομαντισμός, Μουσική Δωματίου (συνέχεια)

Συντάκτης: Ο Μελωδός .

Το δράμα του απηχεί “ενώνει” όλες τις Τέχνες και δημιουργεί το δραματικό μουσικό δράμα!

Η μουσική Τετραλογία “Το δαχτυλίδι του Νιμπελούγκεν” ήταν το γερμανικό μεσαιωνικό έπος που περιλαμβάνει τρεις όπερες. Βλέπουμε λοιπόν τον Wagner να παράγει τέλεια τη σκηνική δράση και μουσική που συνεργάζονται τέλεια στην αφήγηση της ιστορίας 

Print

Music Academy Richard Wagner

Συντάκτης: Ο Μελωδός .

Φθάσαμε Φίλοι μου στην Εποχή του Richard Wagner ο οποίος κατόρθωσε να δει το δικό του έργο επί σκηνής και συγκεκριμένα τη δεύτερη όπερά του, την Απαγόρευση της Αγάπης του 1836. Ύστερα παντρεύτηκε μια από τις τραγουδίστριες του θιάσου, τη Minna Planner με την οποία είχε μία τρικυμιώδη σχέση!

Η οικογενειακή του ζωή και η οικονομική του κατάσταση δεν έχουν σταθερότητα, αλλά αναλαμβάνει τη θέση του μουσικού Διευθυντή της Όπερας.

Τελικά τα οικονομικά τους έφθασαν σε τόσο απελπιστική κατάσταση που το ζευγάρι αναγκάστηκε να περάσει τα σύνορα μέσα στη νύχτα.

Τελικά το 1839 φθάσανε στο Παρίσι όπου ο Wagner βοηθήθηκε από τον Meyerbeer!

Μετά ήλθαν χρόνια ανυπόφορα. 

Print

Music Academy Τεύχος 30

Συντάκτης: Ο Μελωδός.

Η σχολή των Ρομαντικών έδειχνε καθαρά την κατάσταση που επικρατούσε τον 19ο αι. στον χώρο της Μουσικής με δύο βασικά ρεύματα του Beethoven και του List.

Βέβαια κανείς δεν προκαλεί τόσα πάθη όσο ο Wagner.

Αλλάζει τη δομή της Όπερας, την Αρμονία και τη χρήση των μοτίβων. Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Ασχολήθηκε με τη μουσικολογία, τη ψυχολογία, τη πολιτική, τη φιλοσοφία που ήσαν τομείς όχι και τόσο συγγενείς μεταξύ τους.

Συνέθεσε έργα όλων των ειδών που χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και από το 3ο Ράιχ, ως η απόλυτη έκφραση του απόλυτου γερμανικού κράτους.

Print

Music Academy Ο Βιρτουόζος σολίστας

Συντάκτης: Ο Μελωδός.

Βρισκόμαστε στην εποχή του Ρομαντισμού και οι πιανίστες Chopin και Liszt όπως και οι βιολίστες Nicolo Paganini και Joseph Joachim ήσαν αυτοί που έδωσαν σάρκα και οστά στο πρότυπο ενός μουσικού Ρομαντισμού.

Ήσαν τόσο δεξιοτέχνες που έγιναν αμέσως γνωστοί, που κέρδισαν το μουσικό ενδιαφέρον του κόσμου τον 19ο αιώνα λόγω και της στενής συνεργασίας τους!

Είναι η εποχή πλέον του Βιρτουόζου σολίστα!

Print

Ο «δικός» μας Χρήστος Ζαχαρόπουλος.......

Συντάκτης: Νέοι Καιροί εν Αιγίω.

............που κέρδισε κοινό και κριτικούς στο X FACTOR! Ήταν ο νικητής του «Ελλάδα έχεις ταλέντο»! ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μάγεψε με την καταπληκτική φωνή του, ο Χρήστος Ζαχαρόπουλος με καταγωγή απο το Μαζαράκι Αχαΐας.

Ο Χρήστος μένει μόνιμα στην Πάτρα με τους δικούς του και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριό του, καθώς εκτός από ταλαντούχος καλλιτέχνης είναι και πολύ καλό παιδί. Του αρέσει η μουσική, έχει σπουδάσει και όπως είπε στο X FACTOR θέλει να κάνει σπουδαία πράγματα που θα μείνουν στον κόσμο.

Ο Χρήστος εμφανιζόταν και στο κέντρο διασκέδασης “Παριζιάνα”.

Το 2007 , ο Χρήστος Ζαχαρόπουλος είχε διαγωνιστεί στο talent show «Ελλάδα έχεις ταλέντο» και ήταν και ο μεγάλος νικητής!

Συνεργάτες

                                                

 

         ΑΙΓΙΟ   ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ                Classy & Fabulous

                             

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος