Print

Σκόρδο, το αιώνιο φάρμακο

Συντάκτης: Η Ανατολίτισσα.

 Βότανα, αρωματικά φυτά, αιθέρια έλαια και μπαχαρικά

 Η ουσία φίλοι μου που μας προσφέρει το σκόρδο είναι η αλιίνη, η οποία στον οργανισμό μετατρέπεται σε αλλισίνη.

 Είναι χημική ένωση που περιέχει θείο, η δε χαρακτηριστική μυρωδιά του σκόρδου οφείλεται στη διάσπαση της αλλιίνης.

 Η αλλισίνη σχηματίζεται με τη βοήθεια του συέλου.

 Το σκόρδο εμποδίζει τη πήξη του αίματος και τη συσσώρευση αιμοπεταλίων και συμβάλει ευεργετικά στην μείωση της χοληστερίνης και στην αρτηριοσκλήρυνση.

Επίσης περιορίζει τον σχηματισμό θρόμβων και έχει αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες. Οι ιδιότητες αυτές οφείλονται στην αλλισίνη.

Ταυτόχρονα ελαττώνει την ολική χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια. Έρευνες οδήγησαν πως 7 σκελίδες την ημέρα μειώνουν τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Ανάλογη ποσότητα σκόρδου σε χάπια χορηγήθηκε σε «υπερήλικες για 3 μήνες και είχαμε αξιοσημείωτη ελάττωση της πίεσης. Δεν παρατηρείται δε καμία δυσάρεστη παρενέργεια, πλην της δυσοσμίας της αναπνοής, η οποία είναι αντιμετωπίσιμη αν μασήσουμε φύλλα μαϊντανού ή πιούμε μια μέντα!

Το σκόρδο είναι ευλογημένο και πρέπει να το ρίχνουμε στο τέλος του ψησίματος του φαγητού. 

Η Ανατολίτισσα

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου
Author: Νέοι Καιροί εν ΑιγίωEmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σχετικά

Συνεργάτες

                                                

 

         ΑΙΓΙΟ   ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ                Classy & Fabulous

                             

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος