Άνηθος

Ο Άνηθος χρησιμοποιείται σε βοδινό αχνιστό ή μοσχάρι, αρνί, ψάρι ψητό ή στον ατμό, κοτόπουλο, λαχανικά, σαλάτες με αγγουράκι, μαρουλοσαλάτα, μαγειρίτσα, φρικασέ, σπανακόπιτα, ντολμάδες, λαδερά (αγκινάρες, αρακά κλπ.)

 

Ο Άνηθος καλλιεργείται στη Μεσόγειο, στην Ασία, στη Βόρεια Αμερική.
Η δε Ινδία θεωρείται η πρώτη σε παραγωγή ανήθου.

Η φαρμακευτική δράση είναι κατά των κολικών, χρησιμοποιείται όμως σαν διουρητικό και τονωτικό.

Διατηρείται και ως αποξηραμένος βασικά σαν αρωματικό των φαγητών.

Το αιθέριο έλαιο του άνηθου το χρησιμοποιούν στο massage συν αρωματικό και χαλαρωτικό των μυών. Επίσης χρησιμοποιείται και ως τονωτικό των μυών.

Τον Άνηθο τον χρησιμοποιούσαν και στην Αρχαία Ελλάδα. Τον έβαζαν στο κρασί που λεγόταν ανηθίτης οίνος!

Στην Ελλάδα είναι πολύ αγαπημένο αρωματικό φυτό!

Καλές γιορτές!

 

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου
Author: ΔιαχειριστήςEmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.