Βότανα, Αρωματικά φυτά, Αιθέρια έλαια και μπαχαρικά Το λιβάνι (Θυμίαμα)

«Κατευθυνθήτω η προσευχή μου, ως θυμίαμα ενώπιόν σου, έπαρσις χειρών μου…»

Το λιβάνι ή θυμίαμα θεωρείται ως η αναπαράσταση της ανθρώπινης προσευχής! Από την αρχαιότητα το θυμίαμα ήταν πολυτιμότατο και πανάκριβο γιατί είχε και ιαματικές ικανότητες. Η λέξη λιβάνι βγαίνει από την αραβική λέξη: λούμπαν που σημαίνει γάλα.

Το συλλέγουμε με τον ίδιο τρόπο που μαζεύουμε τη μαστίχα της Χίου κάνοντας τομές στο φλοιό του δένδρου, μετά τις τομές αυτές τις αφήνουμε να αναρρώσουν. Τα δένδρα αυτά μας δίδουν την αρωματισμένη αυτή ρητίνη. Τα βρίσκουμε σε αμμώδεις εκτάσεις στην Αραβία, στην Αιθιοπία, στις Ινδίες!

Την best ποιότητα θυμιάματος την έχει το Ομάν!

Από την αρχαιότητα το λιβάνι καίγεται αυτούσιο ή το αλέθουμε και προσθέτουμε αρωματικές ουσίες, οπότε έχουμε το μοσχοθυμίαμα! Λιβάνι βρέθηκε στον τάφο του Τουταγχαμών, άξιζε τότε όσο… χρυσός!

Το «βασιλικό» δε λιβάνι θεωρείται φάρμακο κατά του καρκίνου και του άσθματος και χρησιμοποιείται σε φαρμακευτικά σκευάσματα!

Καλές γιορτές!

Η Ανατολίτισα

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου
Author: Νέοι Καιροί εν ΑιγίωEmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σχετικά

Εκτύπωση

Συνεργάτες

Δήμος Αιγιαλείας Ραδιοσυχνότητα ΔΗΚΕΠΑ
Αίγιο-Αιγιάλεια Λιμενικό Ταμείο Αιγίου Classy & Fabulous Aigiorama.gr, τα πάντα για την Αιγιάλεια
                    

Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος