Συντάχθηκε από Νέοι Καιροί εν Αιγίω

Πολύτεκνη οικογένεια θα πληρώνει 300 ευρώ στους γείτονες όταν τα παιδιά κάνουν φασαρία

 Πολλές και ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης σε βάρος μίας πολύτεκνης οικογένειας, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να καταβάλλει 300 ευρώ στους γείτονες κάθε φορά που τα παιδιά της κάνουν φασαρία. Επιπλέον, θα γίνεται και προσωποκράτηση στον πατέρα για 30 ημέρες!

 Η υπόθεση άρχισε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, όταν η εξαμελής οικογένεια δέχθηκε αγωγή από ένα άτεκνο ζευγάρι μέσης ηλικίας, το οποίο διαμένει στον κάτω όροφο και ανέφερε ότι δεν άντεχε άλλο τη φασαρία και το θόρυβο που έκαναν τα 4 παιδιά. Η οικογένεια κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με την πρωτοφανή δικαστική απόφαση. Ο πατέρας άσκησε έφεση, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί τον ερχόμενο Ιανουάριο, ενώ σε λίγες ημέρες, η οικογένεια έχει άλλη μία δίκη για τον ίδιο λόγο, καθώς οι γείτονες ενοχλήθηκαν ξανά από τον θόρυβο που προκάλεσαν τα παιδιά.

Ο δικηγόρος του ζευγαριού που έκανε την αγωγή κ. Δημήτρης Σερέφας, περιέγραψε στη Voria.gr όσα βίωνε το ζευγάρι εδώ και δύο χρόνια, στο διαμέρισμα του, από το θόρυβο που προκαλούσε η οικογένεια με τα τέσσερα παιδιά ηλικίας 12,10 και 5 ετών (τα δίδυμα).

«Η ενόχληση ήταν 24 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα, όλη την εβδομάδα, συνεχώς. Μέχρι και ποδόσφαιρο έπαιζαν μέσα στο διαμέρισμα. Πριν καταλήξουμε στα δικαστήρια, είχαν προηγηθεί πολλές απόπειρες να διευθετηθεί το θέμα, μήπως και αντιληφθεί η οικογένεια ότι ο θόρυβος ξεπερνάει τα επίπεδα του ανεκτού, αλλά, δυστυχώς, δεν υπήρχε ανταπόκριση», υπογράμμισε ο δικηγόρος, κάνοντας λόγο για προκλητική συμπεριφορά της οικογένειας. Στο δικαστήριο κλήθηκαν και κατέθεσαν υπέρ του ζευγαριού που υπέβαλαν τη μήνυση και οι υπόλοιποι γείτονες της πολυκατοικίας, όσο και ένοικοι από διπλανά σπίτια.

Ν.Κ.

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Νέοι Καιροί εν Αιγίω Email:[email protected]

Προηγούμενο άρθροΤο Αίγιο των ονείρων μας!
Επόμενο άρθροEl Greco: Μια μικρή βιοτεχνία που φτιάχνει εξαιρετικής ποιότητας ελληνικό παπούτσι