Συντάχθηκε από Νέοι Καιροί εν Αιγίω

Με 30 χρόνια κάθειρξη τιμωρήθηκε ένας άνδρας στην Ταϊλάνδη, διότι δημοσίευσε υβριστικά σχόλια κατά της βασιλικής οικογένειας στο Facebook, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. 

Η ποινή που του επιβλήθηκε αποτελεί νέο ρεκόρ κάθειρξης, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Σασινάν Ταμνιτιάν. 

Ο άνδρας αυτός καταδικάστηκε για έξι μηνύματα και φωτογραφίες που ανάρτησε στο Ίντερνετ: τα τέσσερα πρώτα τον Σεπτέμβριο του 2013 και δύο άλλα τον Νοέμβριο του 2014. 

Ο 48χρονος καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών για κάθε μία από τις αναρτήσεις αυτές, αλλά η ποινή του μειώθηκε στο μισό, επειδή δήλωσε ένοχος, ενώ δεν μπορεί να ασκήσει έφεση, καθώς καταδικάστηκε από στρατιωτικό δικαστήριο, διότι συνελήφθη κατά την περίοδο που είχε επιβληθεί στρατιωτικός νόμος στη χώρα! 

Την Πέμπτη επίσης το στρατοδικείο της Τσιάνγκ Ράι, στο βόρειο τμήμα της χώρας, επέβαλε σε έναν άλλο 48χρονο άνδρα, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, κάθειρξη πέντε ετών, επειδή έκανε χαρακιές σε ένα πορτρέτο του βασιλικού ζεύγους τον Ιούλιο του 2014. 

Σύμφωνα με τους νόμους που ισχύουν στην Ταϊλάνδη, οποιοσδήποτε προσβάλει τον βασιλιά, τη βασίλισσα, τον διάδοχό του ή τον αντιβασιλέα, μπορεί να τιμωρηθεί με ποινή κάθειρξης μέχρι και 15 ετών για κάθε παράβαση.

ΠΗΓΗ: http://www.tribune.gr/

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Νέοι Καιροί εν Αιγίω Email:neoikairoienaigio@gmail.com