Συντάχθηκε από Νέοι Καιροί εν Αιγίω

Με τη μουσική γνωριστήκαμε στα εφηβικά μου χρόνια και ο έρωτας μας ήταν άμεσος και αμοιβαίος. Της ψυχής η ανάγκη και η έκφραση της δημιουργίας μα και της εξέλιξης με ανάγκασαν να χαθώ στα υπέροχα μονοπάτια της και ν’ ανακαλύψω εμένα, εκείνη και όσα όμορφα μπορεί να βρει κάποιος μέσα από τη μουσική και την επικοινωνία της με τον κόσμο και τους αιώνες. Στη πορεία μου ως τώρα διδάχτηκα πολλά. Και ακόμα διψώ να μαθαίνω…

Λάτρεψα την έκφραση του να μιλάς με στίχους πολύ νωρίς, ωςνέος. Φτιάχνω τραγούδια εδώ και χρόνια. Μα δε στάθηκα εκεί, άρχισα να γράφω και να εισχωρώ στη ποίηση, καθότι η καρδιά μου ξεχειλίζει από εικόνες, βιώματα, συγκινήσεις και στιγμές της καθημερινότητας, που εγώ με το δικό μου τρόπο βιώνω και εισπράττω.

Τον Οκτώβριο που μας πέρασε εκδόθηκε η 1″ μου ποιητική συλλογή με τίτλο “Άκουσες τίποτα;” από τις εκδόσεις «κουλτούρα» σε επιμέλεια της Ίλιας Χατζηπαναγιωτίδη. Έπεται συνέχεια εκδόσεων, με την 2″ συλλογή μου, το 2014, με τον τίτλο “Δε θέλει ο έρωτας βυθό” και μετά αν όλα πάνε καλά, τρία αυτοτελή παραμύθια για μικρά και μεγάλα παιδιά με τίτλο “Η πασχαλίτσα ενός όμορφου ουρανού”.

Για τοπικούς ταλαντούχους καλλιτέχνες της ευρύτερης εδώ περιοχής, είχα τη τιμή να έχω υπογράψει σε στίχους και μουσική ήδη αρκετά τραγούδια, όπως π.χ. του Ανδρέα Φιλίππου το “Εδώ και μέρες” – “Ζεστή δική σου μοναξιά” και της Γεωργίας Θανοπούλου τα “Όχι” – Έχω νέα να σου πω” μα και άλλα πολλά ακόμη, των ιδίων ή άλλων διαφόρων ερμηνευτών.

Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι στο Αίγιο μετέχοντας σε μουσικά σχήματα, με σκοπό τη νυχτερινή διασκέδαση του κόσμου σε κέντρα, ταβέρνες, πολιτ. εκδηλώσεις ή εστιατόρια και συνεργαζόμενος με κορυφαίους ερμηνευτές μουσικούς της δικής μας εδώ περιοχής. Από τις αρχέςτου καλοκαιριού εμφανίζομαι με τους Λέων. Καΐση,  X. Μπελούση, κάθε Δευτέρα στο cafe Agora του Παναγιώτη Παπαδόπουλου, στην παλιά αγορά, σε έναν μίνι μουσικό μαραθώνιο εξειδικευμένων αφιερωμάτων κάθε φορά.

Η συνέχεια και η πορεία μου, ελπίζω να ‘ναι ακόμα πιο ανθηρή, ίσως και πέρα από τα όρια της Αιγιάλειας, παρόλο τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες της εποχής που ζούμε και της γενικότερης κρίσης σε όλα τα επίπεδα.

Ευχαριστώ πολύ τη Δέσποινα Γρηγοριάδου και τους Νέους Καιρούς που μου δίδουν τη δυνατότητα με αυτόν το τρόπο να παρουσιάσω κάτι από εμένα σε ανθρώπους που δεν έχει τύχει ωςτώρα να με γνωρίζουν ή να με ξέρουν.

Με τιμή, Βασίλης.

Νέοι Καιροί εν Αιγίω: Προχώρα Βασίλη, το Εφημεριδοπεριοδικό μας σε στηρίζει!

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Νέοι Καιροί εν Αιγίω Email:[email protected]

Προηγούμενο άρθροΓιάννης Δρουγούτης
Επόμενο άρθροΓωγώ Παπαγεωργίου