Ο Γιάννης Δρουγούτης γεννήθηκε στο Αίγιο το  1972. Μεγάλωσε στο συνοικισμό στην Αγία Άννα. Από μαθητής του Δημοτικού εντάχθηκε στον προσκοπισμό και μέσα από αυτόν  πρωτογνώρισε και αγάπησε τις φυσικές ομορφιές της Αιγιάλειας.  Από το 1989 έχει την ανώτατη διάκριση,  αυτή του « Πρόσκοπου του Έθνους».     Από το 1986 έως και το 1990 υπήρξε αθλητής της ιστορικής ομάδας του Συνοικισμού της Αθλητικής  Ένωσης Αιγίου.

Σήμερα ζει και εργάζεται ως λογιστής στον Βύρωνα, στην Αθήνα. Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά.

Από πολύ μικρή ηλικία ασχολείται  ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία  πραγματοποιώντας την πρώτη του ατομική έκθεση στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων  του Δήμου Αιγιάλειας   τον Δεκέμβριο του 2011, στην αγαπημένη του πόλη το Αίγιο. Παράλληλα συμμετείχε σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις.  Μια από αυτές έγινε τον  Αύγουστο του 2012 στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Αιγιάλειας,   «Το λιμάνι της καρδιάς μας».

Επισκέπτεται συχνότατα το Αίγιο  και με αυτή την αφορμή περιηγείται σε ήδη γνωστές  αλλά και άγνωστες σε πολλούς, περιοχές της Αιγιάλειας, καταγράφοντας την  ιστορία τους  και φυσικά φωτογραφίζοντας  κάθε γωνιά αυτού του τόπου διασώζοντας έτσι  εικόνες που αύριο μπορεί  να μην υπάρχουν.

Συνέχιζε Γιάννη να φωτογραφίζεις ότι όμορφο υπάρχει στον τόπο μας, κράτησε το θησαυρό σου και φύλαξέ τον σαν κόρη οφθαλμού, πολλοί θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν τους κόπους σου – όπως ξέρεις-, εσύ θα δημοσιοποιήσεις το υλικό που έχεις όταν εσύ κρίνεις! Ο κόσμος πρέπει να ξέρει πως οι κόποι είναι δικοί σου!

Προηγούμενο άρθροΠροσωπογραφία, Πλουσία (Λούσυ) Νικολάου
Επόμενο άρθροΒασίλης Σκανδάμης