Συντάχθηκε από Δέσποινα Γρηγοριάδου

Διεθνής Κουζίνα

Κατ’ ευθείαν στο ψητό…
κι’ η Δίαιτα από Δευτέρα!

«Σεμινάριο» Γαστρονομικής Κουλτούρας και Γευσιγνωσίας
για απαιτητικούς μερακλήδες!!!

Από τη: Δέσποινα Γρηγοριάδου

Αρνάκι με αγκινάρες αυγολέμονο
(παραδοσιακό –μαμαδίστικο φαγητό για την Κυριακή το μεσημέρι)

Υλικά

1 κιλό αρνάκι σε μερίδες
1 κρεμμύδι μεγάλο ξηρό ψιλοκομμένο
8-12 αγκινάρες (μπορούμε να βάλουμε και κατεψυγμένες)
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 ματσάκι άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού
αλάτι + πιπέρι
2 αυγά

Παρασκευή

  • Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε, καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε.
  • Τσιγαρίζουμε το κρέας με το λάδι.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε το κρασί και αλατοπιπερώνουμε.
  • Προσθέτουμε ζεστό νερό. Μόλις μισοβράσει το κρέας ρίχνουμε τις καθαρισμένες αγκινάρες μας, τα κρεμμυδάκια, τα καρότα και τα μυρωδικά.
  • Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει.
  • Στο τέλος ρίχνουμε το αυγολέμονο και είμαστε έτοιμη να σερβίρουμε στην οικογένεια που περιμένει… ανυπόμονα!

Καλή σας όρεξη

Δ. Γ.

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Δέσποινα Γρηγοριάδου Email:[email protected]

Προηγούμενο άρθροΚοκτέιλ τσαγιού
Επόμενο άρθροΤα καμώματα της κ. Χριστοδουλοπούλου