Συντάχθηκε από Δέσποινα Γρηγοριάδου
Διεθνής Κουζίνα
Κατ’ ευθείαν στο ψητό…
κι’ η Δίαιτα από Δευτέρα!
«Σεμινάριο» Γαστρονομικής Κουλτούρας και Γευσιγνωσίας
για απαιτητικούς μερακλήδες!!!
Από τη: Δέσποινα Γρηγοριάδου
Αρνάκι με αγκινάρες αυγολέμονο
(παραδοσιακό –μαμαδίστικο φαγητό για την Κυριακή το μεσημέρι)
Υλικά
1 κιλό αρνάκι σε μερίδες
1 κρεμμύδι μεγάλο ξηρό ψιλοκομμένο
8-12 αγκινάρες (μπορούμε να βάλουμε και κατεψυγμένες)
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 ματσάκι άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού
αλάτι + πιπέρι
2 αυγά
Παρασκευή
- Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε, καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε.
- Τσιγαρίζουμε το κρέας με το λάδι.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε το κρασί και αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε ζεστό νερό. Μόλις μισοβράσει το κρέας ρίχνουμε τις καθαρισμένες αγκινάρες μας, τα κρεμμυδάκια, τα καρότα και τα μυρωδικά.
- Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει.
- Στο τέλος ρίχνουμε το αυγολέμονο και είμαστε έτοιμη να σερβίρουμε στην οικογένεια που περιμένει… ανυπόμονα!
Καλή σας όρεξη
Δ. Γ.
Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου
Author: Δέσποινα Γρηγοριάδου Email:[email protected]