Συντάχθηκε από Νέοι Καιροί εν Αιγίω

17 Αυγούστου Κυριακή 

-Ο μπαμπάς μου,  που είχε πάει στο Σαραντάπηχο,  εγύρισε τώρα, και μας είπε ότι κάθονται μέσα στο ξενοδοχείο 50 Ιταλοί,  οι οποίοι χαλούνε το αεροδρόμιο διότι φοβούνται αποβίβαση ΄Άγγλων.

΄Εχουμε διαταγή να δηλώσουμε όλα τα χαλκώματά μας.  Από το τηλέφωνο μάθαμε ότι κάτω στην Ακράτα γίνεται έρευνα από τους Ιταλούς για πιστόλια.  Κυκλοφορεί διάδοση ότι η Τουρκία προσεχώρησε στον ΄Αξονα, κρίμα!!  Για την Αγγλία,  αλλά για μας δεν είναι κρίμα.

19 Αυγούστου Τρίτη

Η σημερινή ημέρα περνά περιμένοντας τους Ιταλούς.  Μας είπαν ότι σήμερα θα έλθουν και εδώ για έρευνα.  Ετοίμασα το σπίτι διότι είμαι νοικοκυρά τώρα που λείπει η μαμά μου, ετοιμασθήκαμε και περιμέναμε τους Ιταλούς …

Αλλά πάλι δεν πιστεύω να έλθουν, τι γυρεύουν εδώ στα χωριά, πρέπει να φοβούνται κιόλας γιατί οι χωριάτες δεν αργούν να τους … εξαφανίσουν.

21 Αυγούστου Πέμπτη

Είναι μεσημέρι,  ενώ γράφω ο καπνός σε όλη την ατμόσφαιρά μας, ο καπνός αυτός προέρχεται από τη μεγάλη πυρκαϊά του απέναντι δάσους, τέτοια πυρκαϊά δεν είχα ξαναδεί και φαίνεται ότι θα διαρκέσει…

Εις μάτην περιμέναμε προχθές τους Ιταλούς,  δεν ήλθαν, τώρα πια επάψαμε να περιμένουμε.  Η μαμά μου επήγε στο Βέλλο διότι απέθανε ο αδελφός της γιαγιάς μου,  Νικολής.

Τρίτη 30 Αυγούστου

Σήμερα εμάθαμε σπουδαία νέα, ότι η Αγγλία και η Ρωσία επετέθησαν της Περσίας.

Κάτω στη Μάνη γίνεται σχεδόν επανάστασις,  είναι φαίνεται και πολλοί Κρήτες.

Παρασκευή 29 Αυγούστου

Τί χαρά!! Αύριο φεύγω για την Ακράτα γιατί την Δευτέρα σχολείο,  αυτό το σχολείο μου μετριάζει τη χαρά μου.  Βαρέθηκα εδώ,  αν και δεν έχω πολύ καιρό που είμαι! ΄Οταν ήμουν κάτω,  ήθελα να έλθω εδώ νομίζοντας ότι θα ήταν καλά, τώρα θέλω να πάω κάτω, δυστυχώς όμως η δυστυχία έρχεται κοντά!

Βρέχει, όμως είχε γούστο και να μην πάμε! Αλλά καλοκαίρι τώρα, θα σταματήσει.

Κυριακή 31 Αυγούστου 1941

Απίστευτο! Είμαι στην Ακράτα, ναι αλλά όχι από χθες, όπως ελογάριαζα,   διότι μας είπαν ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 15.  Το Σάββατο εμάθαμε ότι ήτο ψέμματα και ήλθαμε σήμερα.  Αύγουστος και είμαι στην Ακράτα,  αυτό το πράγμα δεν το θυμούμαι να έγινε πάλι.

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Νέοι Καιροί εν Αιγίω Email:[email protected]

Προηγούμενο άρθροΜαρία Σκαμπαρδώνη: Παιδί!
Επόμενο άρθροΠΟΙΗΣΗ