Συντάχθηκε από Νέοι Καιροί εν Αιγίω

 … που πήγε η μεσαία τάξη;

Πριν λίγες μέρες είδα στις ειδήσεις ότι ο Χουλιαράκης δήλωσε με περίσσιο θράσος ότι «η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης είναι συνειδητή επιλογή». Σιώπα καλέ και εγώ που νόμιζα ότι οι άνθρωποι λυπούνται αφάνταστα που μας φορολογούν και δεν το κάνουν επίτηδες. Κάπου εδώ γελάμε. 

Μα φυσικά συνειδητή είναι η επιλογή για εξίσωση προς τα κάτω.

Η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση με την πολιτική που ασκεί δεν δίνει δεκάρα για την μεσαία τάξη, γιατί πολύ απλά δεν την αφορά. Προσπαθεί να κερδίσει τον πτωχευμένο λαό μοιράζοντας τα ευτελή ποσά ως ελεημοσύνη, προσπαθεί να κερδίσει τους συνταξιούχους δίνοντας τους αντίδωρα και τους δημοσίους υπαλλήλους τάζοντας τους λαγούς με πετραχήλια. Αλλά η μεσαία τάξη παραμένει ανύπαρκτη και τροχοπέδη στα κακά σχέδια της κυβέρνησης. Έχεις σπίτι; Έχεις ένα καλό αυτοκίνητο; Ζεις μιας καλή ζωή; Είσαι αδικαιολόγητος που λέει και μια διαφήμιση. Θα πρέπει να πας λίγο πιο κάτω, να ακουμπήσεις το πάτωμα γιατί στη χώρα που κυβερνούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η μεσαία τάξη δεν πρέπει να υπάρχει.

«Μία ισχυρή μεσαία τάξη είναι προϋπόθεση για την επιβίωση της Δημοκρατίας» έλεγε ο Αριστοτέλης. Σε μια κοινωνία όπου δικηγόροι, επιτηδευματίες, έμποροι, ιατροί, μηχανικοί και επιχειρηματίες στήνονται στις ουρές του ΟΑΕΔ κανείς δεν μπορεί να μιλάει για ζώσα μεσαία τάξη.

Μεσαία τάξη είναι οι λεγόμενοι «νοικοκυραίοι». Η μεσαία τάξη πρέπει να είναι η πολυπληθέστερη και δυναμικότερη, ως αυτή που παραδοσιακά είναι η λιγότερο εξαρτημένη από την κεντρική εξουσία. Παρατηρούμε ότι σήμερα η εξουσία εξοντώνει ότι δεν ελέγχει πολιτικά.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επανακάμψει η μεσαία τάξη με «επιδοματικές» λογικές που μετατρέπουν το πιο δυναμικό τμήμα της κοινωνίας σε επαίτη.

Ξεχνάνε όμως πως η μεσαία τάξη είναι εκείνη που κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα, συρρικνωμένη μεν αλλά όταν πει να μετακινηθεί κάνει τη διαφορά.

Η πραγματικότητα είναι ότι πάνε να περάσουν Σοβιετικού τύπου μοντέλο στη χώρα μας έτσι ώστε η κυβέρνηση να κυριαρχήσει στη μάζα.

Όσο πιο φτωχός ο λαός τόσο καλύτερα περνάμε εμείς την πολική μας.

Γι’ αυτό και ο Αλέξης κάθε φορά που τον ρωτάνε για την μεσαία τάξη απαντά με χαχανητά και αοριστολογίες. Άλλωστε τη μεσαία τάξη τη βλέπουν μόνο με φοροεισπρακτική ματιά με τι τρόπο θα της πάρουν και τα λιγοστά χρήματα που μπορεί να έχουν απομείνει. Άραγε πόσοι έχουν αντιληφθεί το σχέδιο της κυβέρνησης;

Εντέλει, χρειαζόμαστε μια νέα πολιτική οικονομία για τη μεσαία τάξη, ώστε οι υπήκοοι του σήμερα να γίνουν ξανά πολίτες και οι αποκλεισμένοι ξανά συμμέτοχοι.

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Νέοι Καιροί εν Αιγίω Email:[email protected]

Προηγούμενο άρθροO πόλεμος κατά του παράνομου τζόγου από την ΕΛΑΣ!
Επόμενο άρθροΗ θρησκεία στο κράτος τούτο δεν χωρεί !