Συντάχθηκε από Χριστίνα Ασπρούκου

Το παραπάνω ποιηματάκι φιλαράκια μου είναι ομολογουμένως για κλάματα! Και ξέρετε γιατί; Γιατί κάποιοι της μεταπολεμικής γενιάς… μας έκλεψαν τη ζωή μας!

Πολλοί νέοι, ακόμα και με πτυχία και με μεταπτυχιακά και γνώστες ξένων γλωσσών ή περιμένουμε με φόβο και ανασφάλεια την απόλυσή μας κι’ ας δουλεύουμε σκληρά μέχρι τις 4 μ.μ. και έχουμε και… παιδιά ή είμαστε άνεργοι ή γινόμαστε ζήτουλες των γονιών μας που για να δημιουργήσουν κάτι δούλευαν σε 2 και 3 δουλειές και έπαιρναν δάνεια!!! Ποιοι; Εμείς η νέα γενιά της Ελλάδας που ασχολήθηκε με τον αθλητισμό γιατί πιστεύαμε στο:
«Νους υγιής εν σώματι υγιή» (Επ’ ευκαιρία, ο άνδρας μου σαν πρωταθλητής κολύμβησης θα κολυμπήσει από τη δυτική στην ανατολική ακτή του Βόσπορου και… τρέμω!)
Και επανέρχομαι!

Πολλοί από μας λοιπόν προσφεύγουν στη πολιτική προκειμένου να λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα, χωρίς να ενδιαφέρονται πράγματι για τα κοινά, ενώ εμείς τα κορόιδα δουλεύουμε, δουλεύουμε, δουλεύουμε με κουτσουρεμένους μισθάκους! Προσπαθούμε δε παράλληλα να αποτρέψουμε τόσα νέα παιδιά-φίλους μας που θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό!
… Και η ατιμωρησία εξακολουθεί και υφίσταται σ’ αυτούς που μας έκλεψαν το μέλλον μας για να’ χουν ξαφνικά κάποιοι βίλες και σκάφη, ενώ μέχρι χθες ζητούσαν δανεικά και αγύριστα!

Έβαλαν υποψηφιότητα άνθρωποι που χρωστούν λεφτά πανταχόθεν, έβαλαν υποψηφιότητα άνθρωποι με κάθε άλλο παρά καθαρό μητρώο (φυλακίσεις, λαθρεμπόρια κ,ο.κ.), έβαλαν υποψηφιότητα άνθρωποι παντελώς ανεπάγγελτοι, δεν δούλευαν ούτε part time! Μία υποψηφιότητα συνεπάγεται πολλά χρήματα! Που τα βρήκαν; Τους τα εξασφάλισαν οι πάτρονές τους για να λένε… – Yes, man! Αυτοί θα μας εκπροσωπήσουν; Αλλά δεν φταίει τόσο ο φτωχός λαός που παραμυθιάζεται! Φταίνε κάποιοι παραγοντίσκοι και κάποιες ηγεσίες κομμάτων που συνηγορούν! Εξυπακούεται δε πως κανένα κόμμα δεν με πλησίασε για να βάλω υποψηφιότητα, το ΟΧΙ μου το ήξεραν προκαταβολικά και ότι περιορίζομαι στις ψήφους του εργασιακού μου χώρου, όπου με ψηφίζουν συνάδελφοι όλων των παρατάξεων!

Ύστερα από τα παραπάνω έχω να κάνω την εξής παράκληση! Ανεξάρτητα αν μας αρέσουν ή όχι κάποιοι υποψήφιοι, εμείς έχουμε υποχρέωση σαν συνέλληνες να τους αφήσουμε να δοκιμαστούνε! Βεβαίως ουδείς γουστάρει τους καιροσκόπους! Ο Σόλων έλεγε ότι όλοι πρέπει να παίρνουν θέση σε εκείνους που παλεύουν για το καλό και το δίκαιο! …Να μη περιμένει κανείς ασφαλισμένος κάπου… μέχρι να δει ποιός θα επικρατήσει, ποιός θα νικήσει!

Στη Κύπρο μας η νέα γενιά έχει τους ίδιους προβληματισμούς! Τελευταία εκδίδεται στη Λευκωσία ένα έντυπο από νέα παιδιά με επιτυχία! Είναι το «ΑVΑΝΤ GARDE» που δεν έχει… ούτε πολιτικά, ούτε… αθλητικά! κάτι λέει!
ιτό λέει πως η νέα γενιά απαξιώνει κάποιους χώρους. Μη το παρακάνετε όμως αδέρφια Κυπριωτόπουλα! Μη τα απαξιώνετε όλα, εξ άλλου το περιοδικό σας αξίζει, μου το στείλε φίλος από την Κυπριακή πρεσβεία!

Με την αγάπη μου!

Χριστίνα

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου
Author: Χριστίνα Ασπρούκου Email: christina@neoikairoi.gr