Του Ηλία Δημ. Ασπρούκου
– Περιβαλλοντολόγου

Πριν λίγες μέρες το Δημοτικό συμβούλιο άνοιξε αυλαία… για να δούμε ποιοι είναι εκείνοι που παίζουν το ρόλο τους καλά και ποιοι που από τις πρώτες κιόλας μέρες έχασαν τα βήματά τους; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν  θα έπρεπε  να είναι μόνο ελεγκτικός απέναντι στην δημοτική αρχή, αλλά παραγωγικός  απέναντι στην Αιγιάλεια.  Θα με ρωτήσει  κάποιος πως γίνεται αυτό; Απλά τα πράγματα να κάνει αντιπροτάσεις, που να  είναι καλύτερες από εκείνες της κυβερνώσας παράταξης, δεν θα πιστωθούν στους κυβερνώντες αλλά, αντιθέτως, θα αξιολογηθούν από τους πολίτες και θα ωφελήσουν την περιοχή.

Αντί γι’ αυτό βλέπουμε μια αντιπολίτευση, άφωνη, άβουλη και αποστασιοποιημένη χωρίς πρόγραμμα. Απλώς παρατηρεί την δημοτική αρχή. Που βασίζω το σκεπτικό μου; Στη στάση της στα πρώτα ζητήματα που τέθηκαν από τη νέα δημοτική αρχή,  ο δήμαρχος  Αιγιαλείας  όπως όφειλε ανάρτησε προκήρυξη   για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του  δήμου, σε αυτή δήλωσαν συμμετοχή  δύο πρόσωπα με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά , αντί η μείζονα αντιπολίτευση να πάρει θέση ανάμεσα στους δύο ή να αντιπροτείνει κάτι άλλο σύμφωνα με τα δικά της δεδομένα προτίμησε την σιωπή. Φάουλ που πέρασε στα ψιλά γράμματα. Ερχόμαστε στο δεύτερο και μεγαλύτερο ζήτημα, ορίστηκαν επιτροπές του δήμου Αιγιαλείας , αντί ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να πάει με πρόταση ονομάτων από το συνδυασμό του που θα στελεχώσει αυτές τις επιτροπές, όπως έπραξαν σε ανάλογες περιπτώσεις σε όλους τους δήμους τις επικρατείας οι συνάδελφοί του πήγε σαν… παρατηρητής με τα χέρια στις τσέπες και το κεφάλι ψηλά. Έμαθα ότι συσκέφθηκαν παραταξιακά αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι συζήτησαν.

Κατά τα άλλα για όλα θα φταίει ο δήμαρχος και η συνδημαρχεύουσα αντιδήμαρχος,  αφού οι άνθρωποι παίζουν μπάλα σε άδειο γήπεδο το μόνο που θα κάνουν είναι να έχουν αντίπαλο το κακό τους εαυτό και κανέναν άλλο. Αφού η αντιπολίτευση δεν μπορεί να σταθεί ή δεν θέλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να δημιουργήσει μια σκιώδη κυβέρνηση όπου θα λειτουργεί όχι μόνο ελεγκτικά,  αλλά και παραγωγικά μέσα από τις προτάσεις της  για την Αιγιάλεια του αύριο όπως αυτοχαρακτηριζόντουσαν. Την επόμενη φορά θα δούμε τα καμώματα της δημαρχεύουσας και συνδημαρχεύουσας εξουσίας που παριστάνει σήμερα την αντιπολίτευση. Το θέμα είναι να μην μετεξελιχθεί σε πραγματική αντιπολίτευση προσδίδοντας δεύτερο ρόλο στην πραγματικά μεγάλη αντιπολίτευση.

Ας ελπίσουμε, από εδώ και εμπρός να δούμε καλύτερες μέρες για την Αιγιάλεια μέσα από θέσεις – προτάσεις και όχι από ανούσιες αντιπαραθέσεις για τα μάτια του κόσμου.

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Ηλίας Ασπρούκος Email:[email protected]

Προηγούμενο άρθροΏρα καλή στη νέα Δημοτική Αρχή!
Επόμενο άρθροΣτον Σύριζα «βλέπουν» τη Ν.Δ. στο 45%.