Συντάχθηκε από Γεωργία Ντάτσικα

Στην συνεδρίαση του Τομέα Εσωτερικών της Ν.Δ. με αρμοδιότητα θέματα Προστασίας του Πολίτη, συμμετείχε στις 9/5/2018 η Γεωργία Ντάτσικα.

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στα κεντρικά γραφεία της κόμματος, όπου η κα Ντάτσικα κατέθεσε προτάσεις για την βελτίωση της λειτουργικότητας της Αστυνομίας, όπως:

α) Η αναδιάρθρωση της Δ.Α.Ε.Α σε διοικητικό, δομικό και επιχειρησιακό επίπεδο κρίνεται ως ένα βαθμό ικανοποιητική.

Τα σημεία τριβής εστιάζονται κυρίως στις πολλαπλές μετακινήσεις των διμοιριών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προς αντιμετώπιση των μεταναστευτικών- προσφυγικών ροών.

Οι σημαντικές ελλείψεις σε στελέχωση ανθρωπίνου δυναμικού δημιουργούν προβλήματα ως προς την πλήρη αριθμητική ανάπτυξη των μονάδων αυτών. Οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή τόσο στην ΥΜΕΤ όσο και στην ΥΑΤ είναι εμφανής.

β) Η επανίδρυση της ομάδος ΔΕΛΤΑ επιβάλλεται να γίνει άμεσα διότι οι ανάγκες και η ανομία που παρατηρείται στις περιοχές όπου αναπτύσσεται παραβατικότητα από ομάδες αντιεξουσιαστών το επιβάλλουν. Η κατάργηση της ομάδας αυτής υπέφερε εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα.

γ)Η στελέχωση του κέντρου της πρωτεύουσας και των μεγάλων πόλεων και η εμφανής παρουσία πεζών περιπολιών θα συμβάλλει στην μείωση της παραβατικότητας.

δ)Επίσης η ενίσχυση των Α.Τ., Τ.Α., Τ.Τ. τα οποία αποτελούν το κύτταρο της αστυνόμευσης για την ελληνική κοινωνία. Εάν υπάρχει πράγματι δύναμη, αυτή θα πρέπει να αναζητηθεί από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ όπου πλεονάζει, διαφορετικά να γίνουν άμεσα προσλήψεις χωρίς τους μνημονικούς περιορισμούς.

ε)Επί των θεμάτων ρυθμίσεων εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού εκφράζω την θέση και ως εν ενεργεία αστυνομικού για συνεχή και δια βίου εκπαίδευση. Προτείνεται η εκπαίδευση να είναι δύο εβδομάδες σε διάρκεια ανά έτος και τμηματικά σε ζητήματα αυτοάμυνας, οπλοτεχνικής, σκοποβολής, ελέγχου υπόπτων ατόμων και οχημάτων, αντιμετώπισης δημόσιων συναθροίσεων και συγκεντρώσεων, θέματα δημοκρατικής συμπεριφοράς, συμμετοχή σε επιμορφωτικά σεμινάρια που άπτονται των σύγχρονών μορφών κοινωνικής βίας και διαχείρισής των, όπως της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας θα πρέπει να εστιάσει σε αυτούς τους τομείς και σε όσους άλλους κρίνονται καινοτόμοι για μια σύγχρονη και ευέλικτη Ευρωπαϊκή Αστυνομία.

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Διαχειριστής Email:[email protected]

Προηγούμενο άρθροΣκέψη αλά Γκέμπελς
Επόμενο άρθροΟ Τσίπρας… η επιμήκυνση… και οι συμπτώσεις!