Συντάχθηκε από Νέοι Καιροί εν Αιγίω

τα «πλαίσια της παγκοσμιοποίησης» ήδη άρχισαν να παντρεύονται ή καλύτερα να παντρεύουμε τις κουζίνες διαφόρων κρατών και να χρησιμοποιούμε βότανα, αρωματικά φυτά και ιδίως μπαχαρικά στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική.

Την πιπερόριζα που η προέλευση της είναι από τη νότια Ασία (Κίνα, Ινδία), τη χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα… ιδίως στα επιδόρπια, στα κουλουράκια, ενώ στην Ασία χρησιμοποιείται σαν μπαχαρικό! Στην αρχαιότητα δε στην Ινδία της απέδιδαν… μαγικές ιδιότητες, δηλαδή πίστευαν ότι διώχνει τιςτίγρεις.

Είναι αειθαλής και ανάλογα με το κλίμα φθάνει και τα δυο μέτρα και έχει ανθάκια κίτρινα ή λευκά.

Η γεύση της μοιάζει μ’ αυτή του κίτρου και τα αιθέρια έλαια της διευκολύνουν την πεπτική λειτουργία και το κυκλοφορικό. Δεν πρέπει όμως να χορηγείται στις εγκύους, όπως λένε οι γυναικολόγοι. Επίσης το βάμμα από πιπερόριζα είναι φάρμακο για τη ναυτία.

Ας μάθουμε να χρησιμοποιούμε φίλες μου, ότι μας δίνει η φύση!

Φωτογραφία: © www.howtotreatacidreflux.info

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Νέοι Καιροί εν Αιγίω Email:neoikairoienaigio@gmail.com