Συντάχθηκε από Η Ανατολίτισσα

Η προέλευση της Φλαμουριάς είναι από την Ευρώπη και τη βρίσκουμε σε δάση, σοκάκια, ακόμα και σε πάρκα.

Τα παλιά χρόνια η φλαμουριά έπαιζε πολύ σημαντικό ρόλο σαν σημείο συνάντησης, διότι κάτω από τα φύλλα της μαζευόταν ο κόσμος που έτρωγε στην εξοχή και κουβέντιαζε. Τώρα δε το καλοκαίρι είναι η εποχή της που ανθίζει! Έχουμε δύο ειδών φλαμουριές που τις χρησιμοποιούμε για ιατρικούς λόγους. Έχουμε τη φλαμουριά την πλατύφυλλη και τη φλαμουριά τη κοινή. Αυτά τα είδη φτάνουν μέχρι 30 μ. ύψος και τα άνθη της μοιάζουν με καρπούς. Τα φυλλαράκια της κοινής Φλαμουριάς είναι λίγο μικρότερα απ’ αυτά της μεγάλης.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και στη γρίπη μπορούμε να πίνουμε και τρία φλιτζάνια φλαμούρι. Τα αιθέρια έλαια της είναι εξαιρετικά, θεραπεύουν τους ερεθισμούς και δρουν εφιδρωτικά. Για κούρες λοιπόν εφίδρωσης σε SΡΑ η φλαμουριά είναι ιδανική.
Έχει επίσης ηρεμιστικές ιδιότητες, ρίχνει τη πίεση, είναι για το άγχος, την πίνουμε πριν κοιμηθούμε, ιδιαίτερα δε οι ηλικιωμένοι. Επίσης και για κούρες ομορφιάς προσώπου ενδείκνυται για την…πρόληψη των ρυτίδων.

Αν βάζετε επιθέματα με χλιαρή φλαμουριά στο πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα, το πρόσωπό σας μέσα σ’ ένα δεκαπενθήμερο θα… αλλάξει όψη! Αυτό να το θυμάστε!

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Νέοι Καιροί εν Αιγίω Email:neoikairoienaigio@gmail.com