Συντάχθηκε από Ηλίας Ασπρούκος

Από κάπου να κρατηθούμε ψάχνουμε. Σε μια χώρα όπου τα πάντα έχουν ρημαχτεί … Η πλειονότητα θεωρούσαμε πως ένα κάστρο μένει αλώβητο και αυτό δεν ήταν άλλο από τη δικαιοσύνη. Ναι σε μια Δημοκρατία όσο επιπόλαια φέρονται οι πολιτικοί τόσο συνετή οφείλει να είναι η δικαιοσύνη για να τους επαναφέρει στη τάξη. Όλοι ξέρουμε άλλωστε πως η δικαιοσύνη είναι τυφλή , αυτές τις μέρες μάθαμε πως είναι και κουφή ενώ κουτσαίνει λίγο από το αριστερό πόδι. 

Αυτό με τον τρόπο του μας είπε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου επικρατείας στη παρακάτω ανακοίνωση την οποία παραθέτω αυτούσια «Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13.9.2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών». 

Αλήθεια, αν η δικαιοσύνη δεν κρίνει με το αίσθημα δικαίου και τους Νόμους τότε με τι θα κρίνει; Κλείνει ερμητικά τ’ αυτιά της στον παλμό της κοινωνίας το τονίζω της κοινωνίας και όχι του όχλου. Αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν πάνω από 4000 εργαζόμενοι να βρεθούν στο δρόμο και η ελληνική δικαιοσύνη περί άλλων τυρβάζει. Είναι φορές που σκέπτομαι πότε άλλοτε η Ελληνική δικαιοσύνη είχε βυθιστεί σε τέτοιο τέλμα και δεν μπορώ να θυμηθώ. 

Το να αρνησιδικείς είναι ο εύκολος δρόμος, ο δύσκολος δρόμος είναι να πάρεις μια απόφαση σωστή και δίκαιη για το κοινωνικό σύνολο. Ίσως φανεί λίγο σκληρό, αλλά δεν μπορώ να μην το πω τέτοιες συμπεριφορές δεν βιώσαμε ούτε στη διάρκεια της Χούντας. Προφανώς όσοι λένε ότι διανύουμε πολιτικά, κοινωνικά και ιστορικά περίοδο Εθνοσοσιαλισμού έχουν δίκιο. Αφού η πολιτική σήψη άγγιξε και το δικαστικό σώμα τώρα πια… Κρίμα .

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Ηλίας Ασπρούκος Email:info@neoikairoi.gr